SKYLANDERS: IMAGINATORS

SKYLANDERS: IMAGINATORS

Skákanie s Crashom Bandicootom

Skylanders: Imaginators je pokračovanie milo vyzerajúcej skákačky od vývojárov Toys for Bob a my sme sa na hru bližšie pozreli na tohtoročnom Gamescome. Pripomenie vám klasiky, ako je starý dobrý Crash Bandicoot. Koniec koncov s jeho univerzom je spojený aj samotný obsah. Hra pôsobí ako veľmi príjemná zábava a odreagovačka, ktorú si môžu užiť všetky generácie. Nájdete v nej overenú hrateľnosť v novom šate a s niekoľkými originálnymi nápadmi. Poteší aj podpora predchádzajúcej generácie konzol a hru si preto môže zahrať naozaj každý.

Snáď najzaujímavejším prvkom sú samotné figúrky s rôznymi postavičkami, ktoré sa po dosadení na plošinku objavia v hre. To okrem Skylanderov skúšal v minulosti aj titul Disney Infinity, no nedopadlo to úplne ideálne. Problémom bola hlavne nižšia kvalita figúrok a s tým spojený lacný dojem. Pri Skylanders je to určite lepšie, postavičky sú pekné a aj na dotyk solídne. Nečakajte, samozrejme, špičkovú kvalitu ako pri zberateľských kúskoch z iných hier, no za danú cenu je to primerané. Len kryštály na vytvorenie vlastného Skylandera mohli byť trochu väčšie a prepracovanejšie.


Autori nám na mieste predstavili úplne novú trojicu figúrok - známu postavičku Kaosa a dvojku zo spomínaného Crasha - hlavného hrdinu a aj úhlavného nepriateľa Dr. Neo Cortexa. Ešte pred ich odskúšaním sme si ale vytvorili vlastného Skylandera. Zatiaľ sme nemali k dispozícii všetky triedy, no vo finále by ich malo byť 10. Tvorba postavy je naozaj prepracovaná, popravde sme niečo podobné v hre ešte asi ani nevideli (jedine v nejakej poctivej ázijskej MMORPG). Môžete si zmeniť úplne všetko a nezávisle od seba. Váš hrdina tak môže mať robotické ruky so svalnatým telom a hlavou orla.

Výberom častí strávite aj 20 minúť a potom vás čaká voľba farieb, ktorá tiež zachádza do detailov. Väčšina ľudí siahne po niektorej z predvolených farebných schém, no určite sa nájdu fajnšmekri, ktorí sa dostanú až po vyberanie jednotlivých odtieňov. Na záver tvorby postavy si vyberiete aj jej hlas, a dokonca aj vlastnú hlášku. Tú si zložíte z ponuky slov a vznikne tak napríklad „Get ready for machines”. Opakovanie sa síce môže stať časom otravné, no dodáva to vášmu hrdinovi charakter a vám pocit, že je skutočne vytvorený podľa vašich predstáv.

Následne sme sa už mohli pustiť do samotnej hry. Zahrali sme si iba kúsok z nového pridaného levelu - je to ostrov Wumpa Island, ktorý pamätníkom určite niečo hovorí. Celé prostredie je spracované verne a zažijete tak aj nostalgické zbieranie jabĺk. Našou úlohou bolo oslavám na ostrove prinavrátiť rytmickú rovnováhu, ktorá bola z nejakého dôvodu narušená. Pritom bolo treba absolvovať niekoľko minihier.

Už po pár minútach nás tento farebný svet dokázal do seba vtiahnuť a my sme si užívali príjemnú atmosféru. Celý ostrov sa hýbe do rytmu hudby - od stromov, cez zdanlivo nehybné kamene, až po zvieratá a obyvateľov. Tí vám vždy pri príchode k minihre naznačia, čo treba urobiť. V úvode sme museli skákať po farebných plošinkách v správnom poradí a tempe. Úlohy zväčša nie sú zložité a po chvíli ich pochopí a vykoná naozaj každý. Rovnako tak aj súboje, ktoré sú ale svižné a akčné. Len nás niekedy trochu neposlúchala kamera.

Pri boji budete využívať dvojicu svojich schopností, ktoré ste si na začiatku vybrali, no viete si ich obmieňať aj priamo počas hrania. Navyše máte aj jeden elitný útok, ktorý sa vám postupne nabíja a treba si ho ušetriť na ten správny moment. Väčšinou ide o rôzne ničivé útoky, kedy sa rozvírite a posekáte všetkých naokolo, no okrem svojej postavy sme stihli vyskúšať len asi 2 ďalšie, takže sa medzi útokmi možno nájde aj niečo unikátnejšie.

Popri hraní úrovne viete, samozrejme, kedykoľvek vymeniť vašu postavu - jednoducho na podstavec postavíte inú figúrku. Tie sa aj navzájom ovplyvňujú. Bonusy vám pridajú senseiovia jednotlivých tried. Tých nájdete celkom 31 - 20 Skylanderov a 11 zloduchov. Ak je teda váš vlastný Skylander trebárs smasherom, nie je na škodu niekde si zohnať napríklad Tri-Tipa. Ten zvýši efektivitu danej triedy, pridá nové útoky, no aj maximálny level.


Okrem hádaniek a bojov vás, prirodzene, čaká aj kopa skákania. Vysúvajúce sa plošinky otestujú vašu pohotovosť a pomôžete si aj trampolínami, či vybuchujúcimi barelmi. Domorodci vám okrem nápovedy poskytnú v krátkych rozhovoroch aj iné informácie o okolí. Jeden nám dokonca ponúkol fotografovanie a spoločnú „selfie”. Nestihli sme, žiaľ, dokončiť celý level a nepodarilo sa nám teda obnoviť rytmus na celom ostrove, no vraj sme už boli blízko.

Skylanders: Imaginators vyzerá ako príjemná zábava pre celú rodinu. Podporuje aj lokálny multiplayer pre dvoch hráčov - stačí na podstavec položiť ďalšiu figúrku. Dokupovanie fyzických postavičiek dodáva titulu celkom nový rozmer a z nákupu hrdinu sa tak nebudete tešiť len v hre. Okrem postáv si môžete kúpiť aj viacero kryštálov rôznych farieb, pričom má byť v ponuke minimálne 10 druhov.

Hra sama osebe nie je zložitá, skákanie na požadované miesto však dokáže potrápiť. Kvalita postavičiek je taktiež dobrá, a preto veríme, že by celý tento koncept mohol pre Activision dopadnúť úspešne. Využitie známeho univerza Crasha Bandicoota je dobrým krokom, ktorý môže k hre prilákať široké publikum. Ak teda chcete seba, blízkych či potomkov naplniť radosťou nielen zo zábavnej hry, ale aj hmotných figúrok, Skylanders: Imaginators bude predstavovať dobrú voľbu.


napísal rolan 30.8.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
SKYLANDERS: IMAGINATORS


Skylanders: Imaginators
WiiU
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Activision / Toys for Bob
Štýl: Akčná Adventúra / Arkáda
Dátum vydania: 14. október 2016
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19651)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk