Turtle Rock končí s Evolve

Evolve a Evolve Stage 2 už pravdepodobne nečakajú žiadne novinky ani aktualizácie.

pridal roberto 26.10.2016 o 10:12 pod hry
Turtle Rock končí s Evolve

HRY > NOVINKY >

Turtle Rock Studios pred pár hodinami zverejnilo na svojom blogu správu, že končí s hrou Evolve. Úplne. Štúdio to nenapísalo priamo a vyhlo sa detailom, ale je zrejmé, že značka (IP) Evolve nepatrí jemu, ale je majetkom vydavateľstva 2K Games alebo jeho materskej spoločnosti, distribútora Take-Two Interactive. Zmluva na podporu Evolve teda vypršala a Turtle Rock by sa už na jej budúcnosti nemohlo podieľať, ani keby chcelo.

 "Vždy je ťažké opustiť jednu z našich hier. S Left4Dead to nebolo iné a teraz prišiel rad na Evolve. Naše projekty budú mať vždy miesto v našich srdciach. Nezáleží na tom, čo sa bude ďalej diať s Evolve, pretože my vieme, že sa zrodilo v tomto štúdiu a tu bolo vyvíjané naším tímom a s pomocou úžasnej komunity. Taký je život vývojárov AAA hier, ktorí sa nefinancujú sami a nevlastnia svoje IP. Vedeli sme, do čoho ideme, ale aj tak sme dali podpis na bodkovanú čiaru, pretože túto prácu milujeme. Sme radi, že sme mohli spraviť niečo riskantné, nové a inovatívne," píše na na blogu Turtle Rock Studios.

Turtle Rock poďakovalo ľuďom zo skrachovaného THQ, ktoré malo pôvodne hru vydať, aj z 2K, ktoré sa jej neskôr ujalo a podporilo aj vývoj upravenej free-to-play verzie Evolve: Stage 2. Evolve malo veľkú marketingovú kampaň a mala to byť jedna z najúžasnejších hier roka 2015. 4v1 multiplayer mal rovnako potešiť tímových hráčov FPS hier v úlohe lovcov, ako aj samotárskych hráčov akčných sekačiek, ktorí môžu hrať za osamelé, ale rýchlo silnejúce monštrum z pohľadu tretej osoby. Po vydaní sa ale rýchlo ukázalo, že hra proste pre bežného hráča nie je zábavná a k nejakému zážitku je potrebný komunikujúci tím lovcov a primerane dobrý hráč za monštrum. Na to sa nabalili bugy a mnoho príliš drahých DLC a servery sa až prekvapivo rýchlo vyprázdnili.

Turtle Rock končí s Evolve

Zrejme posledným pokusom oživiť po roku prakticky mŕtvu multiplayerovú hru bol prechod na free-to-play systém, vyskúšaný na PC hráčoch. Situáciu dokumentujú údaje zo Steam Charts. PC verziu na Steame hralo v júni 2016 súčasne maximálne 234 hráčov. Ponúknutie hry zadarmo ju dokázalo resuscitovať a v júli sa hráčska základňa rozrástla o 14 380 %, pričom na serveroch sa v jednu chvíľu stretlo 51 099 hráčov. Išlo ale iba o veľmi krátkodobý efekt a už v septembri sa stretlo maximálne 5 tisíc hráčov a čísla ďalej klesajú.

Nie je preto prekvapením, že ani 2K už s Evolve nemá veľké plány. Zareagovalo na vlastnom blogu a oznámilo, že hra nekončí ale bude pokračovať tak, ako bežala doteraz. Konzolová verzia Evolve zostáva rovnaká a ukončený bol aj vývoj PC free-to-play verzie Evolve Stage 2, nie sú žiadne plány na ďalšiu aktualizáciu a zostane v aktuálnom stave (v2.16). Nebolo predstavené nové štúdio, ktoré by sa o hru staralo a jediná vec, ktorá nie je vylúčená, je prenesenie Stage 2 na konzoly, ale ani toto nemá prioritu a momentálne sa pre to nič nerobí. Pravdepodobnejšie je, že sa už bude čakať iba na bodku za týmto príbehom, ktorou bude odstavenie serverov, keď náklady na údržbu prevýšia výnosy.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: 2k games / Turtle Rock Studios
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 10. február 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk