Sony už vyexpedovalo 47,5 milióna kusov PS4

Finančná správa odhalila, že PS4 sa naďalej predáva veľmi dobre a už sa priblížila k hranici 50 miliónov predaných kusov, ale zisky z nej klesajú.

pridal roberto 2.11.2016 o 15:30 pod hry
Sony už vyexpedovalo 47,5 milióna kusov PS4

HRY > NOVINKY >

Sony zverejnilo svoju finančnú správu z druhého finančného štvrťroka 2016, kam počíta mesiace júl, august a september. Vďaka tomu vieme, že konzola PlayStation 4 sa naďalej predáva veľmi dobre, aj keď už lacnejšie a tak prináša do firmy menej peňazí. Spoločnosť je však stále v zisku, hoci hospodársky výsledok sa zhoršuje.

Medziročne prudko poklesli príjmy, čo manažéri Sony majiteľom odôvodnili silnejúcim jenom, menším množstvom predaných smartfónov i pokračovaniu odstraňovania následkov veľkého zemetrasenia, ktoré v tomto roku zasiahlo región Kumamoto. Zisk pred zdanením tak v medziročnom porovnaní druhých štvrťrokov klesol zo 72.2 na 40.5 bil. jenov (354 mil. eur).

Sony už vyexpedovalo 47,5 milióna kusov PS4

Poďme sa už ale venovať PS4 a hernej divízii. Sony za tento štvrťrok vyexpedovalo 3.9 milióna kusov tejto konzoly a celkovo bolo k 30. septembru 2016 rozoslaných do obchodov 47.4 mil. kusov. Čoskoro teda môžeme očakávať oslavu päťdesiatmilióntej PS4. V medziročnom porovnaní druhých štvrťrokov sa predalo o 0.1 mil. PS4 konzol menej a klesli aj príjmy a zisk segmentu hier a sieťových služieb.

Negatívne sa na nich podpísali znižujúce sa predaje PS3, ale aj zlacnenie konzol PS4 v obchodoch a výsledky ešte skresľuje silnejúci jen. Pozitívne sa vyvíjajú predaje softvéru aj príjmy z ponúkaných služieb. Sony si zrejme veľa sľubuje od novej PS4 Pro a celkovo by chcelo za tento finančný rok predať 20 miliónov konzol PS4. Celkovo mal tento segment prevádzkový zisk 19 bil. jenov (166 mil. eur), čo je medziročný pokles o vyše 20 percent.

Sony už vyexpedovalo 47,5 milióna kusov PS4





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18424)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk