Jeden z autorov série Tropico pozýva do lesa bratov Grimmovcov

Nešťastníci sa rozhodli usídliť hlboko v prekliatom lese. Grimm Forest na nich každú noc vypustí svoje príšery a cez deň budú mať plné ruky práce.

pridal roberto 16.11.2016 o 14:52 pod hry
Jeden z autorov série Tropico pozýva do lesa bratov Grimmovcov

HRY > NOVINKY >

Posledné tri diely populárnej série Tropico vznikli v bulharskom štúdiu Haemimont Games a práve tam nazbieral veľkú časť svojich skúseností Ivelin Ivanov, spoluzakladateľ nezávislého štúdia Big Moustache Games, ktoré Kickstarteru predstavilo svoju pripravovanú hru Grimm Forest. Meno odkazuje na rozprávky bratov Grimmovcov, ktorými sa štúdio inšpiruje, ale hneď na začiatku vysvetľuje, že sa prevažne riadi ich verziou z roku 1812, nie novšou a rodinnejšou verziou, ktorá vznikla o takmer polstoročie neskôr. V tejto boli vraždy detí, domáce otroctvo i kanibalizmus a napríklad Snehulienku neotrávila žiadna macocha, ale jej vlastná mamka. Les, kde si nešťastníci postavia osadu, aby sa ukryli pred hrôzami vojny, teda bude pekne krutým miestom.

Grimm Forest sa bude hrať v kooperácii približne 25 hráčov a je vyvíjaný výhradne pre platformu PC a bude obsahovať prvky stratégie, taktických hier aj exploráciu. Úplne vraj nezapadne do žiadneho žánra a autori ho predstavili tak, že napísali, čím všetkým nebude. Nebude to budovateľská strategická hra, hoci sa bude stavať osada a posilňovať obrana, nebude to RPG, hoci hrané postavy budú mať staty, perky a inventár, nebude to survival hra v otvorenom svete, hoci osadníci budú potrebovať jesť, piť, odpočívať a udržiavať sa pri zmysloch, nebude to gamebook, hoci rozhodnutia určia vývoj príbehu, nebude to hororová hra, hoci nebudú chýbať príšery ani napätie a nebude to ani sociálna hra, hoci spolupráca bude mimoriadne dôležitá.

Jeden z autorov série Tropico pozýva do lesa bratov Grimmovcov

Na stránke kampane sú ďalej podrobnejšie opísané jednotlivé prvky hry. Boj o prežitie bude mať dve veľmi rozdielne fázy, v nočnej budú útočiť mýtické príšery, cez deň bude prebiehať príprava na ďalšiu noc, čo zahŕňa odpočinok, výstavbu, crafting i hľadanie surovín za ohradou. O ďalšom kroku sa vždy bude hlasovať, alebo sa zvolia vodcovia s rôznymi funkciami, ako starosta, architekt, generál. Perky budú predstavovať povolania, napríklad drevorubač alebo lovec, ale budú mať pozitívne i negatívne efekty. Okrem toho budú v hre ešte skryté úlohy, egoista či martýr. Nad lesom sa nebude dať vyhrať, cieľom bude prežiť čo najdlhšie a popri tom plniť vedľajšie úlohy.

Aj tak ale nemáme dosť dobrú predstavu o tom, ako sa Grimm Forest vlastne bude hrať, keďže autori neponúkli ani jediný záber priamo z hry a ukazujú iba artworky. Zaujímavý detail prezrádza oficiálna webstránka hry, hráči uvidia nočnú fázu iba ako pozorovatelia, správanie svojej postavy nastavia počas dňa, čím odpadá bojovanie a všetka akcia. Nečakané je rozhodnutie pre obchodný model pay-to-play, teda k hraniu bude potrebné platiť mesačné poplatky. Crowdfundingová kampaň ponúka hru a dvojmesačné predplatné za 19 eur. Ak sa na Grimm Forest vyzbiera aspoň 55 tisíc eur, mal by sa začať hrať už na konci roka 2017.





Jeden z autorov série Tropico pozýva do lesa bratov Grimmovcov  Jeden z autorov série Tropico pozýva do lesa bratov Grimmovcov  Jeden z autorov série Tropico pozýva do lesa bratov Grimmovcov
Páči sa mi!

Zaradené pod: kickstarter, indie






Jeden z autorov série Tropico pozýva do lesa bratov Grimmovcov
PC

Vývoj: Big Moustache
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19669)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk