Aké hry vznikli na Slovensku v roku 2016?

Vznikajú vôbec u nás hry? Áno a my vám prinášame stručný prehľad toho, čo slovenskí vývojári priniesli v minulom roku

Aké hry vznikli na Slovensku v roku 2016?

HRY > NOVINKY >

Oslovili sme slovenské štúdiá a aj menších vývojárov, aby sa nám pochválili s tým, čo v roku 2016 v hernom svete vytvorili. Prinášame vám tak prehľad slovenských hier vytvorených v roku 2016, či už boli na PC, konzoly alebo aj mobily. Mali sme len jedinú podmienku – museli to byť dokončené a vydané hry. Teda žiadne prototypy, bety, študentské projekty alebo Early Access. A možno vás niektoré aj príjemne prekvapia.

Pulse Shift - 3 Core Studio - Steam (demo)

Slovenský tím 3 Core Studio vydal first-person 3D puzzle skákačku Pulse Shift už v roku 2013. Minulý rok ju však poriadne rozšírili a priniesli aj na Steam, kde ponúkla 60 úrovní v abstraktnom prostredí, v ktorom ste riešili hádanky pomocou manipulácie gravitácie aj času.

Pocket Animal Go - ru3ch initiative - Android

Úspech Pokémon GO inšpiroval autorov z ru3ch initiative k vydaniu hry Pocket Animal Go, ktorá sa síce inšpirovala letným fenoménom, no obrátila jeho koncept. Chodíte po svete, no nechytíte príšerky. Práve naopak, vypúšťate do sveta zvieratká.

Aké hry vznikli na Slovensku v roku 2016?
 

Color Pin – Inlogic Games – Android, iOS

Slovenské štúdio Inlogic patrí medzi veteránov vývoja hier na mobilné platformy a v roku 2016 sa vás snažili naučiť ostrostreľbu špendlíkmi. Hra ponúkla 180 úrovní a aj multiplayer, kde súťažíte o čo najvyššie skóre.

Underground Keeper – Render System – Steam

Asi každý pozná princíp klasických Mín, ktoré nám priniesol Windows. Underground Keeper si z neho vypožičiava neustále nebezpečenstvo, avšak prenáša ho do 3D podzemného prostredia. Tu sa musíte opatrne prekopávať ďalej, aby ste prežili až do ďalšej úrovne.

Tennis Mania -  POWERPLAY MANAGER - Browser

Známe slovenské štúdio pokračuje v sérii svojich športových hier a minulý rok sa presunuli na tenisové dvorce, kde ste dostali možnosť ovládať vlastného tenistu. Musíte ho trénovať, zlepšovať sa spolu s ním a bojovať o čo najlepšie výsledky.

Scéal - Joint Custody – Steam (demo)

Drobná nezávislá hra zo Slovenska o írskom folklóre. Zaujme najmä umeleckým stvárnením a dojmom, ktorý sa snaží pripomenúť detské rozprávkové knihy. Hra je síce kratšia, no to kompenzuje nižšou cenovkou. Na hru sme priniesli aj recenziu.

Air Conflicts: Secret Wars Ultimate Edition – Games Farm – PS4

Games Farm majú s lietadlami dlhé skúsenosti. Svoju sériu Air Conflicts začali pomaly presúvať aj na konzoly a minulý rok sa novej edície dočkala časť Secret Wars, v ktorej zavítate aj nad Banskú Bystricu, ktorú budete brániť pred nacistickými letkami. Okrem toho vydali aj kompiláciu Air Conflicts Dual Pack, ktorá obsahuje Vietnam a Pacific Carriers.

Space Merchants: Arena - Playito.com – Steam, iOS, Android

Pôvodne malo ísť o oveľa lepšiu hru, avšak plány sa nakoniec zmenili. Výsledkom bola nakoniec online multiplyerovka s tromi hrateľnými režimami, ktorá zbiera klandé hodnotenia od hráčov a navyše sa môže pochváliť aj podporou virtuálnej reality.

Silent Santa 3 - Matt's Creations - PC

Jedna z najznámejších vianočných hier sa minulý rok v decembri dočkala novej verzie. Hra beží na Unity a ponúka sandbox, či multiplayer, no nechýbajú ani editory.

Frankenstein: Master of Death - Fineway Studios – Wii U   (steam)

Slovenskí vývojári pracujúci v Brne za ruské peniaze vytvorili hidden object adventúru Frankenstein: Pán Smrti už v roku 2015, no minulý rok v lete svoju hru priniesli aj na Wii U, kde zaujala rovnako, ako predtým aj na PC.

Doodle Adventures - Black Deer Games – Android

Vydajte sa na dobrodružstvo s dvojicou postavičiek z čiernobieleho sveta, ktoré chcú po prvý raz v živote vidieť farbu v tejto drobnej mobilnej hre. Hra je v základnej verzii zadarmo, no ako asi očakávate, ponúka mikrotransakcie.

Planetstorm: Fallen Horizon – Aykiro - Android, iOS

Vznikajú u nás aj väčšie mobilné hry, čoho príkladom je napríklad sci-fi strategický titul Planetstorm: Fallen Horizon, v ktorom sa proti sebe postavia dve civilizácie v storočia trvajúcom konflikte, ktorý však skrýva aj temné tajomstvá. Tím je roztrúsený po celom svete, pričom v Bratislave sídlia napríklad grafici.

Fable Clinic – Pixel Federation  - Android, iOS

Najväčšie slovenské štúdio Pixel Federation v minulom roku prinieslo a rozpracovalo hneď niekoľko hier. Jednou z tých menších je math-3 puzzle titul Fable Clinic, v ktorej ochoreli známe rozprávkové postavičky a vy ich musíte vyliečiť tradičným puzzle mechanizmom.

CoLab – Pixel Federation – Oculus Rift, Gear VR

Druhou hrou od Pixelu je puzzle titul pre virtuálnu realitu, ktorý vyšiel ako na PC, tak aj na mobiloch. Hra ponúka viac ako 100 rôznych hádaniek, ktoré musíte vyriešiť v prepracovanom 3D prostredí, ktoré vás vo VR doslova vtiahne.

Color Zen – Cypronia – PS4

Štúdio Cypronia z Michaloviec si otestovalo vývoj pre PS4 vydaním svojej staršej menšej logickej hry Color Zen, ktorá už predtým vyšla na Wii U. Je to síce puzzle hra, no iná, v ktorej si máte na uši nasadiť slúchadlá a pri hraní jednoducho relaxovať.

Rubik's Cube – Cypronia – Wii U, 3DS

Cypronia sa najlepšie cítia na Nintendo platformách, kde priniesli aj ďalší zaujímavý titul, ktorý navyše má aj netradičné možnosti. Stačí napríklad kamerou konzoly nasnímať všetky steny teálnej Rubikovej kocky a hra ju sama zloží do 2 sekúnd na zhruba 20 ťahov.

Reaction Game: Hit the color! - P&T Games Studio – Android

Na Slovensku minulý rok frčali rôzne farebné puzzle hry a ďalšiu z nich je tento titul pre mobilné telefóny. V nej si otestujete svoju reakčnú dobu a pokúsite sa prekabátiť vlastný mozog.

Aké hry vznikli na Slovensku v roku 2016?
 

Tilt of Fury - Adam Šín – Android

Hry u nás nevydávajú len štúdiá a menšie tímy, ale často aj jednotlivci. Adam Šín minulý rok na Android priniesol jednoduchú hru logickú hru, kde musíte guľôčkou prekonávať rôzne prekážky v minimalistickom prostredí pomocou nakláňania zariadenia.

Submarine Dash – Verusoft – Android, iOS

Verusoft vás vo svojej roztomilej mobilnej akčnej arkáde zavedú na morské dno, kde preberiete ovládanie drobnej ponorky, ktorá tu musí čeliť rôznym nástrahám a nájsť stratený poklad. Proti vám stoja míny aj žraloky, no máte k dispozícii rôzne power-upy.

Flower Defence  - KneeGo – Android, iOS

Slovenské štúdio KneeGo je v mobilnej sfére ako doma a minulý rok prinieslo hneď niekoľko titulov. Flower Defence je jednoduchou hrou, v ktorej musíte ochrániť svoj kvietok a zničiť všetky chrobáky. Okrem toho vydali aj Numerix a Big Slogan Quiz.

Aké hry vznikli na Slovensku v roku 2016?

Bonus na záver:

Kotlebstein - PC  (na stiahnutie)

Na deň výročia SNP vyšla hra, ktorá rozhodne zaujala, no niektorých aj pobúrila. Slovenská verzia legendárneho Wolfensteinu preniesla boj proti nacistom do našich reálií. Nechýbajú tak upravené modely alebo dekorácia, ba ani menu obsahujúce možnosti ako „Cytaj OUCA!“.

Rok 2016 bol na Slovensku v oblasti hier relatívne plodný. A čo je najdôležitejšie, rok 2017 vyzerá ešte lepšie. Dočkáme sa nových hier ako na mobily, tak aj na PC a konzoly, pričom z našej krajiny tento rok príde aj hra pre pripravovaný Nintendo Switch. Už teraz vieme o niekoľkých pripravovaných RPG, príde simulátor vrtuľníkov HIND, parou poháňaný dungeon crawler, no dokonca aj nová akcia. A o všetkých týchto hrách vás budeme informovať. Ak si chcete zaspomínať, môžete si pozrieť aj náš minuloročný prehľad slovenských hier v roku 2015.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19766)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk