OLD TIME HOCKEY

OLD TIME HOCKEY

5.0

Gól do vlastnej bránky

Recenzia na PC verziu

So športovými hrami to je každý rok zaujímavé. Futbalových je asi najviac, pričom najväčšie súboje zvádzajú FIFA a PES. Poznáme ale aj niekoľko basketbalových, baseballových a ďalších. Snáď len americký futbal a hokej sú športy, o ktoré sa vydavatelia nebijú. Skôr je to v týchto oblastiach presne naopak a vládne tu monopol. V minulosti sa 2K snažilo konkurovať svojou vlastnou hokejovou sériou, no tá je už minulosťou, takže NHL od EA na hernom trhu nemá súpera. Respektíve nemala. Teraz ju totiž vyzval malý a nenápadný vyzývateľ. Ide si však vlastnou cestou.

Old Time Hockey najlepšie vystihuje samotný názov. Autori mali zjavne dojem, že moderným hokejovým hrám chýba jednoduchosť, priamočiarosť a hravosť a rozhodli sa preto presne na týchto vlastnostiach založiť svoju hru. Alebo to aspoň mali v úmysle, nakoľko už podľa známky môžete usúdiť, že hra asi nefunguje tak, ako si autori predstavovali. Hra sa chce vrátiť v čase späť v hneď niekoľkých smeroch. Jednak je to vizuálne, čo ste si asi všimli aj sami na záberoch naokolo. No taktiež hrateľnosťou a zjednodušenými mechanikami.

Takto chceli V7 Entertainment napodobniť dojem a zážitok, aký sme mali z hrania NHL série v druhej polovici 90. rokov. K tomu ale pridali aj kopu vlastnej invencie, nakoľko im vývoj takejto hry v istých veciach zväzoval ruky. Napríklad nemohli počítať s akoukoľvek licenciou, tak si vytvorili vlastný hokejový svet, v ktorom sa hra odohráva. Vráti vás v čase do 70. rokov, čo sa týka štýlu hokeja a tiež výzoru hráčov a ich výstroja, ktorý bol v tej dobe ešte dosť obmedzený a napríklad hráči nemali povinné prilby.

Old Time Hockey
Old Time Hockey Stanete sa členom tímu pivnej ligy.
Stanete sa členom tímu pivnej ligy.


Old Time Hockey Na arkádu je to pomalé a bez nápadu.
Na arkádu je to pomalé a bez nápadu.


Old Time Hockey Grafika vás naozaj neosloví.
Grafika vás naozaj neosloví.





Autori hry si tiež vytvorili ligu, ktorú nazvali Bush Hockey League. BHL je vlastne taká pivná liga plná stratených existencií, ktorá je paródiou na skutočné súťaže. A vy v nej preberiete pivný tím, ktorý skvele dopĺňa kolorit miestnych tímov, ako Kominári, Opití mnísi a podobne. Ráz hry je humorný a pristane jej, no rýchlo sa toho prejete. Predsa len to môže celé pôsobiť trošku silene, keď si medzi zápasmi čítate novinové články o tom, ako sa váš hráč opil, či sa tréner pohádal s hráčmi a podobne. Fungovalo by to lepšie, keby to boli ojedinelé anekdoty, nie pravidelné prvky. Na dokreslenie herného charakteru totiž bohato stačí napríklad aj to, že tímy hrajú v stodolách, oproti ktorým sú aj naše extraligové štadióny ľadové paláce.

Hlavným režimom je kariéra, v ktorej vediete svojich pivárov zo dna...niekam. Nemusíte nutne vyhrať, hra si pre vás v režime kariéry pripravila úplne iné výzvy. Pred zápasmi dostanete zoznam 2-3 cieľov. Niektoré sú nepovinné, iné povinné a musíte ich splniť, aby ste sa dostali v kariére ďalej. Podľa vašej úspešnosti sa následne menia a zlepšujú atribúty vášho tímu, ktoré sú tu 3. Nečakajte však, že to bude mať nejaký zázračný vplyv na hru. Rovnako ani tieto misie nie sú práve o zábave. Musíte zraniť nejakého hráča, dosiahnuť istý počet striel, prípadne si odkrútiť istý počet minút na trestnej lavici. A možno to znie ako spestrenie, no opak je pravdou.

Úlohy vám totiž občas zbytočne komplikujú život. Asi najviac to je vidieť na tom, že namiesto aby ste si užívali radosť a aj výzvu zo samotného hokeja, musíte sa neustále sústrediť na to, aby ste splnili niečo úplne iné. Keby boli aspoň úlohy častejšie hokejovo a kreatívne zamerané, tak by sa to dalo prežiť. Ale tie fauly, trestné minúty a snaha zraniť nejakých hráčov sú presným opakom. Potom je tu ešte fakt, že občas úlohy nemusia dávať zmysel, lebo vám ich hra dá duplicitne. A vy tak musíte v jednom zápase dosiahnuť 8 a 10 hitov.

Možno to už takto znie ako nuda a verte tomu, že to je nuda aj v skutočnosti. Samozrejme, nie hneď, ale hra aj tak veľmi skoro spadne do stereotypu, ktorého sa už nezbaví. Je tu málo tímov, plníte neustále rovnako generické úlohy bez štipky nápadu a zápasy sa vám kvôli tomu všetkému začnú zlievať a budú jeden ako druhý. A nuda je pravdepodobne to najhoršie, s čím musíte pri hraní Old Time Hockey bojovať. Tá je však len výsledkom súčtu mnohých väčších a menších chýb, či už sú to nešťastne namiešané úlohy, nezáživné zápasy, fádna prezentácia alebo fakt hlúpa umelá inteligencia. Taktiež musíte úplne zabudnúť na akýkoľvek manažment, nič také tu neexistuje a hráči prichádzajú a odchádzajú ako súčasť eventov v kariére.

Čo sa týka samotného hokeja v hre, ten je skutočne veľmi jednoduchý a priamočiary. Dokonca by sa dalo povedať, že je celá hra trochu viac akčná, než ste zvyknutí. No celé je to veľmi pomalé a ťarbavé. Občas pri pohyboch hráčov máte dojem, že ovládate skôr kolbu a nie hokejistu. A to hovorím o tých, ktorých máte pod kontrolou. Vaši AI spoluhráči aj protihráči sú katastrofa. V útoku vás spoluhráči nedopĺňajú a občas musíte počkať, kým prejdú do pásma. Brankári rozohrávajú vždy úplne rovnako, súperi prechádzajú do útočného pásma rovnakým štýlom - je toho veľa. Aj góly začnete dávať ako cez kopirák, jednoducho spomedzi kruhov, lebo to bude najúčinnejšie.

Na výber máte z niekoľkých rôznych ovládacích schém, no pri žiadnej z nich nebudete mať dojem, že je ovládanie responzívne. Stále bude pomalé a neohrabané, stále nebudete vedieť pohotovo prepínať hráčov, pohodlne a presne strieľať, či prihrávať do pohybu. Rovnako chabo je spracovaná defenzívna činnosť. Ovládanie si viete ešte zjednodušiť, ak by bolo to predvolené pre vás neuspokojivé, no pre hru samotnú sa tým nič nemení. A ak by aj táto zjednodušená schéma nebola to pravé pre vás, je tu ešte pivný režim. V ňom dokážete hru ovládať len jednou rukou na gamepade, ak by ste v tej druhej chceli mať pivo alebo trebárs tresku.

Old Time Hockey
Old Time Hockey Hra neustále pripomína, aké polená máte v tíme.
Hra neustále pripomína, aké polená máte v tíme.


Old Time Hockey O bitky a fyzické kontakty nie je núdza.
O bitky a fyzické kontakty nie je núdza.


Old Time Hockey Popri hraní zbierate karty s hráčmi.
Popri hraní zbierate karty s hráčmi.





Keď už nič iné, hokej je v hre poriadne fyzický. A to nehovorím o nejakých seknutiach či hákoch. Rukavice sa zhadzujú každú chvíľu, dokonca v bitke môžete použiť aj hokejku a krv na ľade zostáva aj po súbojoch. Tie ale tiež nie sú práve záživné a zábavné. Stačí sa len na striedačku uhýbať a udierať a máte vyhrané. K arkádovému hokeju by ste možno čakali aj nejaký strelený prvok a ten tu nechýba. Môžete si napríklad sériou pekných hitov nabiť špeciálnu silu a vtedy ľahšie skórujete, pričom takýto gól zapáli bránku súpera.

Vizuál je svojský, no nie práve najlepší. Hra vyzerá veľmi slabo, animácie nie sú ani priemerné a k tomu je tu aj ten divný filter, ktorý sa snaží napodobniť staré televízne vysielanie, no na kráse hre nepridáva. A zhruba to isté by sa dalo povedať aj o prezentácii, ktorá tu nie je vlastne žiadna. Žiadne intrá, žiadne replay záznamy pekných gólov, jednoducho nič. Hudba je fajn, no nie som si úplne istý, či sa hodí do takejto hokejovej hry. Znie síce tak krčmovo z piatej cenovej, ale skôr by sa hodila do nejakých starších animovaných seriálov či slapstick comedy.

Old Time Hockey je skrz-naskrz priemerná hra a to je to najlepšie, čo o nej môžem povedať. Nie je vyslovene zlá, je len strašne nezaujímavá a nudná, pričom neosloví ani šírkou ponuky. Okrem kariéry tu je už len exhibičný zápas a možnosť lokálneho multiplayeru, kde sa pri hre v spoločnosti priateľov viete zabaviť, no to je strašne málo. Chcete jednoduchý arkádový hokej? Tak si radšej zoberte nejaký starší ročník NHL, trošku sa pohrajte s nastaveniami a spravte si z toho jednoduchý a arkádový zápas. To je oveľa lepšie riešenie a cenovo vyjde možno rovnako ako kúpa Old Time Hockey.


napísal matus_ace 11.5.2017
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
5.0
Vo svete
5.1
Ohodnotiť
OLD TIME HOCKEY
+ veľa fyzických kontaktov
+ podivná pivná liga má v úvode svoje čaro
+ zabaví v multiplayeri
+ nízka cena
- nudná kariéra
- fádny hokej
- žiadna prezentácia
- nevýrazný audiovizuál
- biedna hra AI hráčov
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel Core2 Duo E6700 2.66 GHz, 4 GB RAM, Geforce GTS 450, OS Win 7 64-bit


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: V7 Entertainment
Štýl: Šport / Arkáda
Dátum vydania: 28. marec 2017
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk