Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?

PC Building Simulator je síce ešte len v Early Access, ale už predal 100 tisíc kusov. Čo vlastne ponúka?

pridal saver 5.5.2018 o 11:38 pod hry
Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?

HRY > NOVINKY >

PC Building Simulator bol celý uplnulý rok vo vývoji, aby sa teraz dostal do Early Acces na Steame a ponúkol tak prvé možnosti skladania PC. Vyzerá, že titul hráčov zlákal, keďže predal 100 tisíc kusov za prvý mesiac. Na tento štýl simulácie to nie je zlé číslo. 

Samotný titul vám umožňuje detailne si skladať počítač, spúšťať na ňom systém, benchmarky a aj aplikácie. Tie síce nie sú primárnou náplňou hry, ale sú doplnkom do kampane. Totiž hra má ako voľné skladanie PC, tak aj náukový mód a nakoniec aj príbehový mód, v ktorom sa zhostíte úlohy opravára PC. 

Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?

V príbehovom režime dostávate postupne stále zložitejšie úlohy. Dostávate ich cez mail vždy s rôznym zadaním. Napríklad prvá úloha je odvírenie počítača. Kde ešte nemusíte počítač rozoberať, ale aj tak ho musíte doniesť do pracovne na stôl, pozapájať káble, strčiť USB, nabootovať, nainštalovať, reštartnúť, preskenovať a ste hotoví. Samozrejme, následne musíte odpojiť káble, odniesť naspäť a odpísať na mail. Je to plná simulácia a teda všetko manuálne. Následne dostávate upgradovať harddisk, kde už musíte rozobrať počítač, vložiť nový harddisk, znovu ho zložiť a postupne prichádzajú stále ďalšie zložitejšie úlohy, či už s opravami, alebo postavením celého PC. 

Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?

Pekne do dopĺňa výukový režim so skladaním PC, ktorý je zatiaľ jednoduchší, ale pekne ukáže, aké súčiastky sú potrebné pri skladaní PC a ako ich nainštalovať do skrine. Tu sú síce predpripravené, ale vo free build móde si môžete vybrať ľubovoľnú skrinku, komponenty a zapojiť ich do PC. Ponuka komponentov je zatiaľ decentná, ale nie široká. Postupne, ako budú autori pridávať partnerov, uvidíme stále viac doplnkov. Teraz sú pod doskami, procesormi, pamäťami, grafikami desiatky kusov, či už licencovaných, alebo neznačkové priamo od autorov. Trochu ma zatiaľ sklamali harddisky, ktorých ponuka je smutná. A čo je však škoda, chýbajú tu low-endy, hlavne low-endové skrinky.

Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?

Všetko je pekne vymodelované, skrine, komponenty, káble sú reálne vymodelované a pekne zapracované. Nechýbajú napríklad ani skrutky, ktoré musíte vždy odskrutkovať a znovu naskrutkovať, ako pri reálnom PC. Aj keď, tu vám hra nedovolí nechať nejakú skrutku, ktorú ani neviete, kde ste zabudli zaskrutkovať. Počítač však môžete testovať, aj keď nie je dokončený. Ak ste niečo pokazili, modrá obrazovka vás privíta.

Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?

Ak počítač rozbehnete, najskôr si nainštalujete Omega systém, ktorý je zjavne v alpha verzii, keďže po každej inštalácii hociktorého programu chce reštart. Môžete si však nainštalovať napríklad spomínaný antivírus, nechýba ani 3D mark, ktorý testuje 3D výkon daného počítača. Tam sa vám spustí emulovaná scéna TimeSpy benchmarku aj s ukážkou framerate aj s výsledným skóre. Dopĺňajú to rôzne programy ukazujúce rating komponentov, alebo aj porovnanie požiadaviek hier s aktuálne spravenou konfiguráciou PC.

 

Pekne je zapracované aj prehrievanie PC, kde vám počítač počas testu môže spadnúť a vyhodiť modrú obrazovku. Vtedy ste zrejme dali slabý chladič na procesor. Dôležitá tu je aj termálna pasta, dobré chladenie skrinky a všetko okolo toho. 

Celkovo veľmi pekná simulácia, ktorá sa môže do budúcnosti slušne rozširovať a expandovať. Možno by mohli ponuku rozšíriť aj o monitory a zmeny rozlíšení, aby to bolo kompletné.





Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?  Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?  Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?
Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?  Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?  Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?
Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?  Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?  Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?
Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?  Čo vlastne ponúka PC Building Simulator?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (8)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18376)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk