FABLE FORTUNE

FABLE FORTUNE

6.5

Hra, ktorá nemá veľa šťastia v kartách

Recenzia na PC verziu

Séria Fable je po neúspešnom titule Legends z roku 2016 zrušenom ešte v early access štádiu späť medzi živými. Svojim priaznivcom prináša štúdio Flaming Flowl free to play kartovú hru s podnázvom Fortune pre PC a Xbox One.

Ak ste fanúšikom Hearthstone či Elder Scrolls: Legends, vo Fable Fortune sa zaručene nestratíte. V úvode máte na výber zo šiestich hrateľných povolaní: Alchemist, Gravedigger, Shapeshifter, Merchant, Prophet alebo Knight. Každý z nich má svoju unikátnu hrdinskú schopnosť použiteľnú za dva zlaté, čo je prvok, ktorý už poznáme z ostatných spomínaných kartových hier. Zlato je  menou, za ktorú vykladáte karty, či zosielate kúzla, podobne ako sa používajú mana kryštály v Hearthstone.

Balíček jedného hráča obsahuje 30 kariet, pričom jedna môže byť do neho vložená maximálne dvakrát. Hráč disponuje tridsiatimi bodmi života a okrem hrdinskej schopnosti má k dispozícii raz za kolo atribút s názvom guard  na upútanie nepriateľa (v Heartstone taunt), ktorý ale môže za jednu zlatku prideliť akejkoľvek postave na bojisku. To z toho robí veľmi silnú funkciu, neraz zachraňujúcu celú rozohranú partičku.

Fable Fortune
Fable Fortune Ktorý hrdina vás láka najviac?
Ktorý hrdina vás láka najviac?


Fable Fortune Hra sa snaží prilákať rôznymi eventmi.
Hra sa snaží prilákať rôznymi eventmi.


Fable Fortune Môžete inklinovať k dobru alebo zlu.
Môžete inklinovať k dobru alebo zlu.





Prítomné sú aj ďalšie známe atribúty, ako Deflect s prvkami Divine Shieldu, Rush umožňujúci okamžitý útok  (Charge), Last Laught (Deathrattle), Big Entrance (Battlecry)Silence. Hovoriť ale o len o pokuse zviesť sa na známych kartových tituloch určite nemôžme. Fable na stôl vykladá niekoľko vylepšených prvkov, a tým najzaujímavejším je rozhodne prítomný Quest systém.

Na začiatku každej z hier si vyberáte jednu z troch úloh, ktorú v priebehu hrania plníte. Ak sa vám to podarí, systém vás odmení špeciálnou kartou. V tejto situácii však ešte máte na výber štýl, akým budete v hre pokračovať, a teda či budete dobrý alebo zlý. Evil je často cesta razantnejšia a riskantnejšia, čo sa vám niekedy môže vyplatiť, ale, samozrejme, aj naopak vymstiť. Good je výber istejší, no menej razantný. Vaše rozhodnutie následne mení schopnosť hrdinu vzhľadom na vašu voľbu a k dispozícii je na splnenie ihneď ďalšia úloha..

Aj keď je v hre prítomných 6 hrdinov s rôznymi schopnosťami, o akejsi pestrosti kariet priradených k príslušným triedam, na ktoré sme z ostatných sesterských hier zvyknutí, sa, bohužiaľ, hovoriť nedá. Tie najlepšie a najpoužívanejšie karty nájdete už v obyčajnom výbere, a tak si daného hrdinu natoľko neužijete. Tento problém sa, pochopiteľne, prelína aj do zostavovania vlastného balíčka. Pritom je potrebné myslieť aj na to, že hráčom sú v prvom kole dané hneď tri zlaté. Tento prvok opäť Fable Fortune odlišuje od konkurencie, a teda ste vždy svedkami svižnejšieho úvodu partičky. Záleží, samozrejme, od štýlu hry, no ak chcete zabodovať na začiatku, stačí balíček prakticky len napchať množstvom lacných postáv.

Herné módy sú vo Fable Fortune ďalšou z atypických zaujímavostí. Táto hra totiž neobsahuje žiadny permanentný PvP mód. Na výber máte ale stále z niekoľkých eventov, pričom môžu byť hrateľné v singleplayeri, kooperácii alebo PvP. Takéto flexibilné PvP módy na jednej strane hru oživujú, môžu prinášať nové úlohy a herné zážitky, no naopak absencia akéhosi klasického jednoduchého PvP módu sčasti prekáža.

Ak si napríklad chcete len otestovať svoj nový balíček, musíte tak učiniť v hre proti umelej inteligencii alebo riskovať svoje umiestnenie v evente. V kooperačnom móde má každý hráč vlastný balíček, no môže využívať postavy, ktoré jeho spoluhráč vyloží na stôl. Ide tak vcelku o zábavný koncept umožňujúci kombinovať dvoch hrdinov a ich vlastnosti.

Fable Fortune svojím konceptom jednoznačne zapadá do zabehnutej rodiny CCG (Collectible card games) a viditeľne preberá ich hlavné črty. Zároveň však vyčnieva niekoľkými zaujímavými vlastnosťami, ako napríklad jedinečným systémom úloh, unikátnymi PvP eventmi, či dokonca pre mňa príťažlivejším a dynamickejším grafickým spracovaním. Pri súčasnej konkurencii sa však jedná skôr o menej výrazný titul, ktorý zostane v tieni už zabehnutých a úspešnejších kartových hier.

Fable Fortune
Fable Fortune Hra má podobný vzhľad ako konkurenčné tituly.
Hra má podobný vzhľad ako konkurenčné tituly.


Fable Fortune Túto užitočnú kartu môžete použiť v každom kole.
Túto užitočnú kartu môžete použiť v každom kole.


Fable Fortune Samozrejmosťou je zostavovanie svojho balíčka.
Samozrejmosťou je zostavovanie svojho balíčka.






napísal Matej Hudák 7.5.2018
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.5
Vo svete
6.3
Ohodnotiť
FABLE FORTUNE
+ grafické spracovanie
+ zaujímavý systém úloh
+ PvP eventy
+ kooperácia
- veľa prvkov úplne rovnakých ako v Hearthstone a Elder Scrolls: Legends (aj graficky)
- absencia stáleho klasického PvP módu
- málo špecifických kariet podľa tried
- niekedy graficky neprehľadné
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel 2GHz Core2 Duo, 3 GB RAM, Intel 4000 HD, OS Win 7 64-bit


RECENZIE HRÁČOV
PC
Xbox One

Vývoj: Flaming Fowl Studios
Štýl: Párty hra / Taktická
Web: domovská stránka hry
Early Access od: 11.7.2017

Dátum vydania: 22. február 2018
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk