Mafia 3 mohla mať tak kontroverzný začiatok, že ho autori museli kompletne zmazať

Jeden možný začiatok Mafie 3 už nikdy neuvidíme. Autori však pracujú na novej veci, ktorú v novom rozhovore režisér Mafie tak trošku odteasoval.

pridal Gam_er 12.7.2018 o 21:55 pod hry
Mafia 3 mohla mať tak kontroverzný začiatok, že ho autori museli kompletne zmazať

HRY > NOVINKY >

Mafia 3 otvorila svoj príbeh v dokumentárnom štýle, čo bez pochýb patrilo ku kladom hry. Na začiatku príbehu vidíme Lincolna Claya, ktorý sa vracia z vojny vo Vietname. Takto však hra začať nemusela. Mohla mať oveľa kontroverznejší začiatok. Misiu z neho sme si mali zahrať pred Lincolnovym návratom. Jej celkové pojatie bolo však také kontroverzné, že z hry podľa autorov musela byť zrušená. Hangar 13 misiu a jej zábery kompletne zmazali, aby nemohli byť nikdy zverejnené, k téme sa teraz vyjadril režisér Haden Blackman:

Celá úvodná pasáž bola z našich serverov odstránená. Doslova neexistuje, pretože keby sa niekedy niekde objavila bez akéhokoľvek kontextu, vyzeralo by to naozaj strašne, pretože odpojená od hry vyzerá oveľa šokujúcejšie. Nikdy sme o tejto pasáži nikde nehovorili. Išlo naozaj o veľmi násilný prológ ku hre, ktorý v podstate ukazoval Lincolna a zopár jeho priateľov zahnaných davom nepriateľov. Išlo o veľmi násilné scény, ktoré zachytávali Lincolna, ako sa snaží uniknúť a zachrániť si život. Samozrejme na to použil veľmi brutálne prostriedky, zabil policajta a musel zmiznúť.

Toto chladné otvorenie hry by vystihovalo podstatu toho, prečo do Vietnamu napokon odišiel. Problém tohto prológu bol, že išlo o príliš silné a polarizujúce zábery, ktoré boli do hry pridané dosť neskoro. Lincoln o tejto situácii nikdy nehovoril, aj keď sme pridali jednu scénu, kde sa o nej jemne zmienil v rozhovore s otcom Jamesom. Nikdy sme to však nechceli viac rozpitvávať. Išlo o emočne vykorisťujúce zábery, ktoré vás skutočne chytili, vložili do kože Lincolna, o ktorého ste sa naozaj báli a chceli mu pomôcť. Kvôli spätnej väzbe sme to však napokon odstránili, pretože išlo o veľmi citlivú vec, na ktorej sme pracovali niekoľko mesiacov, no napokon to bolo správne rozhodnutie. ” 

Hangar 13 spätne hodnotia aj zasadenie hry. Zistili, že rasistické presvedčenie, jazyk či správanie niektorých postáv je v hre naozaj zúfalé, no toto zobrazenie bolo podľa nich nevyhnutné na vystihnutie atmosféry 60. rokov. Režisér hru chváli najmä preto, ako to zvládli:

Na Mafiu III som nesmierne hrdý v každom ohľade. Skutočnosť, že sme riešili veľmi náročné zasadenie, bola pre nás fantastická. Nakoniec však môžem povedať, že ide o veľmi temnú hru, ktorá vás vezme na násilný prieskum psychicky poškodených ľudí. V štúdiu chceme pokračovať v študovaní postáv, aby sa do nich mohli hráči ešte viac ponoriť. Mnohí z vás by však radšej videli niečo inšpirujúce a povznášajúce. Tón našej novej veci, na ktorej pracujeme, je teda trochu iný ako sme vám ukázali v Mafii III. Má však veľa rovnakých podkladov. Najmä, čo sa týka silných postáv, ktoré majú váhu v zrelom príbehu. Je pre nás skutočne dôležité, aby sme v našich hrách zobrazovali pravdu.

Hangar 13 teda pracujú na novom projekte, ktorý môže, ale nemusí byť Mafia IV. Štúdio momentálne operuje v štyroch kanceláriách, ktoré sú v Brightone, Českej Republike (Brne a Prahe), so základňou v Californii v meste Novato. Mafiu 3 robilo štúdio takpovediac od podlahy. Aktuálne je vylepšené, štruktúrované a celkový chod či spolupráca so zamestnancami prebieha oveľa lepšie. 





Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19844)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk