RAGE OF MAGES

RAGE OF MAGES

8.0

Recenzia na PC verziu

"Môj mág a jeho družina sa predieral krovím keď v tom na nás vybehol obrovský troll. Dve lukostrelkine- žoldnierky sa síce snažili no nepodarilo sa im ho skoliť....... zomreli. Začal som ustupovať no troll mi bol stále v pätách. Preliezol som skalnov úžľabinou v nádeji, že on tade neprejde. A neprešiel. Tu však na mňa čakalo niekoľko duchov mŕtvych bojovníkov. Začal som okolo seba púšťať šialené blesky a ohnivé strely. No nepomohlo to. Môj mág umrel...."

Hra Rage of Mages je len veľmi ťažko zadelitelná do nejakého žánru. Hneď vám objasním prečo.
TVORBA POSTAVY:
Čo ma na začiatku dosť zarazilo bol fakt, že na začiatku mám možnosť si vybrať len jedno s dvoch povolaní pre môjho hrdinu. Mága, alebo bojovníka. Ďalej si tu môžete vybrať či to bude muž, alebo žena. Žiaden rozdiel som tam však nezistil a tak je vzásade len na vás či dáte prednosť silnejšiemu pohlaviu. Váš hrdina či už mág, alebo bojovník má len štyri základné vlastnosti.BODY,AGILITY,MIND a SPIRIT. Môžete dané atribúty trochu poupraviť, ale vlastne je to zbytočné. Keď si vyberiete bojovnika tak si ďalej môžete navoliť zbraň akú bude váš hrdina od začiatku používať (sekera, meč, kopia, luk.....). Tak isto je to aj u mága lenže tam si navolíte druh mágie (vodná, pozemná, vzdušná...).U mága však z vlastnej skúsenosti odporučujem ohňovú mágiu, ale ani na tom tak nezáleží. No a teraz už môžete isť priamo do hry.
PRÍBEH:
Celou hrou vás sprevádza príbeh o mágovii, ktorý exprerimentoval s bránou do iného sveta. Podrailo sa mu caz ňu privolať démona, ktorý chcel obsadiť tento svet. Na jediné čo sa mág zmohol bolo ohradiť jeho Vežu nejakým magickým polom. Démon však nezahálal a začal tvoriť armádu...
Nie je to síce nič extra, ale ako základný príbeh to stačí. Vy ste ako skupina žoldnierov, ktorá si pýta za svoje misie tvrdé prachy.


Rage of Mages
Rage of Mages
Rage of Mages
TAK AKÝ ŽÁNR TO VLASTNE JE?
Niekto tvrdí, že je to akčná stratégia, niekto, že je to akčné RPGčko. Najpresnejší názov je však podľa mňa strategické-RPGčko. V hre totiž klasicky nadobúdate skúsenosti, ktoré mágovi rastú oveľa rýchlejšie, pretože ich môže cvičiť bez protivníkov. Má to síce na začiatku o dosť ťažšie, keď sa však časom dostane k nejakým kúzlam bude to pre neho maličkosť. Do vašich štyroch kategŕii sa body rozdelujú sami takže vy to nejak zvlášť neovplivníte. Za zmienku však stojí nadobúdanie tzv. SKILLS (skilov). To znamená, že ak používate meč tak sa vám budú body prirátavať do skillu BLADE. Ak však budete používať luk, alebo kušu tak to už zasa trénujete skill SHOOTING.
MESTO, MESTO, MESTEČKO
V hre je len jedno mesto, v ktorom môžete nakupovať atď. Sú tu síce rôzne dedinky, na  ktroé naďabíte počas svojích misií, ale to sú len tak povediac "veci na spestrenie". Nedá sa tu totiž nič urobiť. To jedno hlavné mesto sa volá Plagat. Nevyzerá ako klasické mesto napríklad vo Falloute, alebo Diable. Mesto vidíte totiž z vtáčej perspektívy. Celé je to animované a obsahuje niekoľko dôležitých "podmiest". Však niekde tu naokolo by mal byť obrázok.

KRČMA - tu si môžete najať na ďalšiu misiu skupinu žoldnierov, ktorý vám budú často nenahraditeľný spoločníci. Ďalej si tu môže niekedy zobrať Ďalší quest. A to je asi všetko.
OBCHOD SO ZBRAŇAMI - tu si môžete kúpiť zbrane, brnenia, lektvary............ Rada pre bohatých : Po každom sejve (save) v meste a následom loude (load) bude mať obchodník nové veci.
TRENINGÁREŇ :-) - Tu môžete trochu zvýšiť úroveň nejakej vašej postavy. Vôbec nedoporučujem používať, lebo peniaze sa dajú minúť aj lepšie.
SOCHA NA NÁMESTÍ - slúži ako Menu.
BRÁNA - cesta na misiu

Rage of Mages
Rage of Mages
Rage of Mages

Misie sú celkom dobre navrhnuté a často sa bez pomocníkov z mesta nezaobídete. Niekde som dokonca čítal, že recenzant danej hry si nikdy nikoho v krčme nekúpil, a že aj ostatný traja hrdinovia mu boli príťažov. Vraj zvládal všetko sám. Podlľa mňa je však hovadina, lebo miestami sú miesie ľahké, alebo stredne ťažké, no stáva sa, že obtiažnosť misií tak stúpne, že s tím bude mať problém aj tvrdý "stratégorpégéčkar". Vždy na začiatku je niečo ako stručný briefing nadchádzajúcej misie.Misie sú výborne koncipované takže vy len postupujete a skúmate mapu a ani neviete ako a prešli ste misiu. Po misii dostanete väčšinou aj nejakú tu sumičku za dobre vykonanú prácu. Je tu dosť pestrá škála nepriateľov. Od hmyzu a všeliakých hlodavcov, cez bojovníkov, orkov, ogrov až po mágov, drakov atď. Mňe osobne najväčšie problémy robili mágovia a ešte ktomu keď boli na kopci, pretože oni už na vás strielali no vy ste ich ešte nevideli. A okolo nich boli často aj nejaký tí bojovníci, no kým ste tích zrušili už bolo po vás. Cestou nachádzate plno zbraní, brnení atď. V tomto má zasa výhodu bojovník, že môže používať cez 100 rôznych zbraní a brenení. Kdežto mág má len pár oblekov a klobúkov a k tomu ešte 24 kúziel, čo teda veľa nie je. Kúzla sú tu od klasickáho Fire ballu a Fire wallu cez teleport až po ja neviem čo. Je ich síce len 24, ale je tu z každého trošku.
Rage of Mages
Rage of Mages
Rage of Mages

Hra beží v poohode už od počítača P133 16MB RAM. Odporučená je P166 a 16MB RAM no ja vám hovorím, že ani to nie je ono. Bezproblémovo vám to pôjde od P200 32MB RAM čo je už dnes štandart. Budete si musieť však zohnať nejaký patch, lebo v hre o bčas dosť nezdravo trhá aj na PII333 128MB RAM a Matrox G200. Hra v celku peknú grafiku a animácie, pestré zvuky a príjemnú hudbu. Hrá tam síce stále melódia rovnakého štílu, ale to si anipočas hry nevšimnete (tú hudbu). Inu, čo dodať na záver? Rom je výborná hra síce miestami nedotiahnutá ako napr. boj viecerých vašich bojovníkov (zle sa ten boj ovláda), ale naozaj stojí zato ju vidieť.


napísal gremlin 7.3.2000
Páči sa mi!
8.0
Používatelia
7.5
RAGE OF MAGES


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk