TOWNSMEN - A KINGDOM REBUILT

TOWNSMEN - A KINGDOM REBUILT

6.0

Mierne prestavané mestečko

Recenzia na PC verziu

Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Lenže ak z toho profituješ, tak by si mal - aspoň tak si to hovoria vývojári strategickej legendy zo starých mobilných telefónov. V roku 2006 vyšiel tretí a zároveň najúspešnejší diel. Handy Games sa nedá uprieť zmysel pre žmýkanie značky. Treba však dodať, že o značku je stále záujem a titul má čo ponúknuť aj na osobných počítačoch.

V roku 2016 sme už počítačovú verziu recenzovali, teraz vychádza jej remake. Ten by nás mal ohúriť predovšetkým lepším vizuálom a užívateľským rozhraním. Vizuál je však príliš málo rozpoznateľný od predchádzajúcej verzie, ale celkovo sa ovládanie titulu zlepšilo o niekoľko desiatok úrovní. Hra sa konečne ovláda skoro tak, ako by sme si to predstavovali. Dobrou správou je, že táto verzia je zadarmo pre majiteľov tej pôvodnej. Takže by mali byť spokojné všetky strany.


Townsmen: A Kingdom Rebuild je stratégiou, ktorá nechce od hráča príliš veľa energie a rozmýšľania. Oproti pokročilejším stratégiám toho ponúka menej. Je preto otázkou, dokedy bude hráča baviť. Výzva tu takmer chýba a väčšinou sa jedná o pohodové hranie. To malo zmysel na cestách, kedy ste si chceli pri hre skôr oddýchnuť a skrátiť si čas. V počítačovej verzii to predsa len vnímame tak trochu ako stratu času.

Budovať mestečko má svoje čaro a ulahodiť všetkým obyvateľom chce trochu práce. Musíte sa o nich starať, aby sa im tam páčilo, aby mali čo jesť a neplatili príliš vysoké dane. Treba dávať pozor na útočníkov, požiare či choroby. Celkovo je treba dbať na veľa vecí a mať postavených čo najviac budov, ktoré sú rozdelené do kategórií. Vaši obyvatelia sa starajú o všetky druhy potrieb. Pre vojakov v prípade nutnosti vyrábajú zbrane, štíty, ale aj klobásy. Počas hry môžete plniť aj úlohy, ktoré vám pomáhajú získať výhody a postupovať rýchlejšie na vyššiu úroveň. S každou ďalšou úrovňou sa vám otvárajú nové vedecké objavy a zlepšujete tak celkové možnosti hry.

Titul ponúka komplexný tutoriál, niekoľko scenárov, v ktorých treba skákať, ako druhý píska alebo ponúka najväčšiu zábavu v podobe voľného hrania. Tu si viete zvoliť aj náročnosť, ale ani tá najťažšia nie je vyslovene peklom. Hromada možností tu je, ale zaujme to počítačového hráča v dnešnom storočí? Aby som neklamal, počas hrania sme sa nenudili a vždy bolo čo riešiť, stavať nové budovy, opravovať tie staré, liečiť choroby, vyrovnávať sa s nespokojnosťou obyvateľstva a plniť nekonečné úlohy. Lenže to je málo.

Vedeli by sme si predstaviť Townsmen v krásnom grafickom spracovaní, ktoré by pasovalo k moderným grafickým kartám, ale pozerať sa na primitívne kreslenú grafiku, ktorá dnes už neobstojí ani na mobilných platformách, je trochu málo. Navyše chýba množstvo animácií, napríklad pri stavbe. Odhliadnuc od toho prekvapivo tešia detaily, vrátane prítomnosti mačiek, psov, ale aj celkový život, ktorý je cítiť z mestečka. Počas hrania sme sa zaobišli bez hudby a zvukov z hry, neboli ničím zaujímavé a potrebné, aj napriek tomu, že nerušili. Celkovo je z titulu cítiť jediné, a to vyžmýkať zo značky maximum s čo najmenšou pridanou hodnotou. To je vo výsledku veľmi smutnou vizitkou.



napísal Possol 8.4.2019
Páči sa mi! (+1)
6.0
Ohodnotiť
TOWNSMEN - A KINGDOM REBUILT
+ užívateľské rozhranie
+ nie je to nuda
- opäť to isté
- slabé grafické spracovanie
- na počítači až tak veľmi nezaujme
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2 GHz, 2 GB RAM, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Headup Games / HandyGames
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19506)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk