IT LURKS BELOW

IT LURKS BELOW

9.0

Čo číha tam dole, hlboko v podzemí?

Recenzia na PC verziu

Pôsobivá Terraria, kreatívny Minecraft, ale aj RPG hity sa spájajú v netradičnom 2D zážitku. Davida Brevika môžete poznať ako autora Diablo, Hellgate: London či Marvel Heroes. Tentoraz nám predstavil titul, na ktorom pracoval takmer sám a jeho kreativita sa tu ukázala v jasnom svetle.

Kto mal tú česť s Terrariou, vie si zhruba predstaviť hrateľnosť tohto titulu. V mnohých, najmä počiatočných fázach, ju pripomína viac než iné tituly. Lenže v tomto prípade sa jedná o náročnú cestu, kde sa viac než na stavebnicu podobá na boj na život a na smrť. Musíte si dávať pozor na únavu, ktorú zaženiete dobrou kávou alebo výdatným spánkom. Taktiež je nevyhnutné dobre sa najesť, lebo od hladu sa dá umrieť tiež. Spôsobov úmrtí je neúrekom a je len na vašej (ne)šikovnosti, ktorá vás dostihne.

It Lurks Below
It Lurks Below So strelnou zbraňou ste odvážnejší.
So strelnou zbraňou ste odvážnejší.


It Lurks Below Toto nie je 2D DOOM, ale atmosféra je občas podobná.
Toto nie je 2D DOOM, ale atmosféra je občas podobná.


It Lurks Below Potvory, nenechajú ma ani pec postaviť.
Potvory, nenechajú ma ani pec postaviť.





Keďže sa jedná o čistokrvnú RPG, najprv si musíte správne vybrať triedu hrdinu a jeho výzor. Neplatí , že rytier je tou najlepšou voľbou, skôr sa nám osvedčil útočník so strelnou zbraňou. Hordy nepriateľov sa zjavujú každú chvíľu. Cez deň vás nechajú oddýchnuť, ale bojovať v temnom podzemí čoraz hlbšie chce taktiku, zdatného ducha a dobré zázemie.

Treba dolovať suroviny, pestovať mrkvu, paradajky a rúbať stromy. Na všetku prácu ste síce sami, ale musíte ju zvládnuť, v opačnom prípade sa nedostanete ďalej ako pod najbližšiu zeminu. Cestou plníte rôzne drobné úlohy s čoraz vyššou náročnosťou. Z obyčajnej výroby sekery a zasadenia prvých semienok sa dostanete k zabíjaniu život ohrozujúcich hrôzostrašných bytostí.

Alfou a omegou je dostať sa k potrebným surovinám a vyrobiť si poriadny bunker s dobre umiestneným teleportom. K nemu sa budete pravidelne vracať pre doplnenie energie a síl. Len netreba zabudnúť chvíľu pred náročným súbojom dobre uložiť teleportačný kameň. Hra si vyžaduje čas a energiu, ale všetko, čo do toho  vložíte, sa vám viacnásobne vráti. Koho neodradí old-school grafická prezentácia a pixely, ten sa zabaví omnoho viac ako pri niektorých moderných AAA tituloch.

V súbojoch pršia čísla vyjadrujúce zranenia nepriateľov ako na bežiacom páse. S túžbou po dokonalosti sa budete vylepšovať vo všetkých možných odvetviach a možno aj spustíte hru odznova a pokúsite sa byť úspešnejší. Vylepšovať tu môžete doslova všetko, od brnení, nástrojov, až po zbrane. Rovnako vylepšujete svoj strom schopností. V konečnom dôsledku budete časom takmer neporaziteľným strojom a oproti smiešnym začiatkom doslova borcom. RPG ako sa patrí - začiatky sú náročné, ale časom si užijete postup v plnej sile.

Pre tých, ktorí chcú mať cestu jednoduchšiu, sú v ponuke aj herné módy bez survival prvkov (únava, hlad), lenže titul na takýto variant nie je prispôsobený a čoskoro budete mať inventár preplnený zbytočnosťami. Napríklad kávou, ktorú bez únavy na nič nevyužijete. A navyše v zjednodušenej podobe hra nepôsobí až tak komplexne a zaujímavo.

Postupne si na všetky súčasti hry zvyknete a akceptujete ich, alebo ju necháte zapadať prachom – iný variant nie je. Ak jej však dáte šancu, prekvapí vás svojou komplexnosťou ukrytou pod primitívnou grafikou. Vývoj postavy, rozvoj schopností a výstavba budov pred vstupom do smrtiaceho podzemia - to všetko prispieva k dobrej zábave s príchuťou Terrarie čoi Minecraftu, ale aj súbojmi v štýle obľúbených akčných RPG. A ak podľahnete lákaniu, určite neurobíte chybu.

It Lurks Below
It Lurks Below V hre nechýba vývoj a vystrojovanie postáv.
V hre nechýba vývoj a vystrojovanie postáv.


It Lurks Below Aj tam hore je dosť rušno.
Aj tam hore je dosť rušno.


It Lurks Below Bludiská sú plné nástrah a nepriateľov.
Bludiská sú plné nástrah a nepriateľov.






napísal Possol 5.8.2019
Páči sa mi!
9.0
Ohodnotiť
IT LURKS BELOW
+ dokonalé spojenie Diabla a Terrarie
+ dobrá hrateľnosť
+ vďačný survival
+ vylepšovanie postavy
- pre niekoho priveľmi náročná výzva
- časovo náročné


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Graybeard Games
Štýl: RPG / Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk