Gamescom 2019: Zaklínač 3 na Switch je malý-veľký zázrak

Milovanú poľskú RPG sme si mohli vyskúšať na hybridnej konzole od Nintenda a výsledok je naozaj príjemným prekvapením.

pridal matus_ace 1.9.2019 o 17:06 pod hry
Gamescom 2019: Zaklínač 3 na Switch je malý-veľký zázrak

HRY > NOVINKY >

CD Projekt RED na Gamescom priniesol hlavne Cyberpunk 2077, ktorý tam pútal obrovskú pozornosť, no nebola to ich jediná hra na výstave. V Nintende mali svoju ďalšiu veľkú hru, ktorej by sa podľa mňa mala venovať rovnaká pozornosť. Je totiž naozaj malým-veľkým zázrakom to, že Zaklínač 3: Divoký hon príde na Nintendo Switch a aj to, v akom stave tam vyjde. Naozaj, pri pôvodnom vydaní hry na PC a konzoly v roku 2015 by si pravdepodobne nikto z vás nestavil na to, že hra raz vyjde na tejto platforme a že si ju budete môcť pohodlne zahrať na cestách.

Hru sme si na Gamescome mohli vyskúšať v handheldovej podobe, pričom ponúknuté demo bolo zo samotného úvodu hry. Geralt a Vesemir pátrajú po Yennefer, pričom im ale zostávajú aj nejaké tie chvíľky na rozhovory. Je len na vás, ako hlboko v diskusii o Geraltovom sne zájdete. Môžete to odbiť hneď a vydať sa čo najskôr na cestu, alebo môžete stráviť čas dialógmi. Tak či tak nakoniec docválate do dedinky White Orchard, kde na vás čaká prvý súboj, no aj prvý stret s kartovou hrou Gwent. Dostávate ale aj ďalšie informácie o tom, kde by sa mohla nachádzať Yennefer, no nie je to zadarmo. Pred vami je tak súboj s gryfom. 

To všetko ale dobre poznáte z pôvodnej hry. Ak ste ju nehrali a zaujímate sa o ňu vo verzii pre Switch, vedzte, že vďaka tomuto úvodu do nej hladko vkĺznete. A to nielen do jej chytľavého príbehu, ale aj do jej mechanizmov. Všetko sa pred vami otvára postupne a hra vás tak jednoducho pohltí a len tak vás nepustí. Taktiež postupne objavujete viac z jej sveta, ktorý nie je len o prírode a dedinkách, ale nájdete tu aj mestá a naozaj veľa ďalšieho.

Poď ale k tomu najdôležitejšiemu. Už dávno totiž viete, že je Zaklínač 3 perfektná hra. Ako ale beží na Switchi? V prvom rade si to môžete pohodlne pozrieť sami na videu vyššie, keďže CD Projekt RED vydal viac ako 40 minút dlhé video z hranie tejto verzie. Sami sa tak môžete presvedčiť, ako hra vyzerá a ako sa hýbe v jednotlivých miestach jej sveta. K tomu nechýba ani komentár tvorcov, ktorý vám prezradia ďalšie detaily.

Výsledok je taký, aký ste pravdepodobne aj čakali. Grafika hry je osekaná a zjednodušená. Teda vás čakajú textúry s menším rozlíšením, menej detailov, menej efektov, rozblurovaný obraz a podobne. V prostredí je menej vegetácie a vyzerá slabšie. Tváre postáv sú menej detailné. Nižšia je kvalita tieňov a doskakovanie prvkov je viditeľné. Nemá zmysel si klamať, sú to kompromisy, ktoré sú nutné na to, aby hra na Switchi fungovala. Zaujímavé však je, že aj napriek nim hra vyzerá stále veľmi dobre. Len to dokazuje, akú dobrú prácu už pri pôvodnej hre autori odviedli, keď vyzerá dobre aj s nízkymi grafickými nastaveniami.

O port pre Switch sa staralo štúdio Saber Interactive a odviedli naozaj dobrú prácu v tom, ako hra beží. Snaží sa stále držať 30fps a aj keď to nefunguje neustále a sú tu nejaké prepady, nie sú také časté. Hra pritom na Switchi nijako nezredukovala napríklad počet NPC a ani nič podobné. Jej svet je stále rovnako veľký aj pútavý a ak hráte na malom displeji v handheldovom režime, grafické oklieštenia vám až tak prekážať nebudú. V TV režime sme si hru na Gamescome vyskúšať nemohli, keďže všetky dostupné konzoly s hrou boli len v handheldovom režime. Zvuk tu podlieha tiež väčšej kompresii, no rozdiel si snáď ani nevšimnete.

Zaklínač 3 príde na Switch 15. októbra a to v kompletnej edícii. Potešujúce je, že CD Projekt RED využíva veľký cartridge, takže celú hru aj so všetkým dodatočným obsahom nájdete na jednom a nemusíte nič ďalšie sťahovať. Je tu hra, DLC, expanzie, updaty, jednoducho všetko. Teda až na alternatívne jazykové verzie. To je jediná vec, ktorú si budete musieť stiahnuť, ak budete chcieť hrať v nejakom inom jazyku. Ak ste fanúšikmi českých titulkov, nemáte sa čoho báť, keďže u nás bude hra dostupná s touto formou českej lokalizácie.





Gamescom 2019: Zaklínač 3 na Switch je malý-veľký zázrak
Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk