Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži

Mačací detektív musí vyriešiť prípad úmrtia a zmiznutia. Vaše rozhodnutia ovplyvnia priebeh vyšetrovania.

pridal Tanya 1.9.2019 o 19:13 pod hry
Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži

HRY > NOVINKY >

Na prvý pohľad môžu zvieracie postavy v hre Blacksad: Under the Skin navodzovať dojem detskej hry, no nenechajte sa zmiasť. Pendulo Studios nám na Gamescome predviedli pútavú noir adventúru s charizmatickým hlavným hrdinom, ktorý musí vyriešiť dvojitý prípad záhadného úmrtia majiteľa boxerského klubu a zmiznutia najväčšej hviezdy, ktorá mala klub reprezentovať v dôležitom zápase. Antropomorfné postavy a temné zasadenie v New Yorku 50-tych rokov minulého storočia vychádzajú zo série detektívnych komiksov od španielskych autorov Juana Díaza Canalesa a Juanja Guarnida. Vývojári z Pendulo Studios však sľubujú, že v ich hre bude úplne nový príbeh, ktorý sa v komiksoch doteraz neobjavil.

Počas dema na Gamescome nám bol adaptívny príbeh detektíva Johna Blacksada predstavený v praxi, keď sme dostali niekoľko možností dialógu a po ich výbere bol načrtnutý dôsledok v ľavom hornom rohu obrazovky. Vaše rozhodnutia dokážu ovplyvniť osobnosť Blacksada a tým aj dojem, aký v ostatných postavách vzbudzuje. Zvolené odpovede v dialógoch majú dopad aj na vaše vzťahy s ostatnými postavami, ktoré si minulé strety s Blacksadom zapamätajú a podľa toho budú reagovať. Vďaka tomu hra ponúka prvok znovuhrateľnosti, kedy môžete vyskúšať rôzne prístupy, či už to budete hrať na dobrého/zlého policajta, alebo si pomôžete zvádzaním. Na niektoré postavy bude vaša taktika fungovať, na iné nie a preto bude riešenie prípadu vždy iné. Hra ponúka celkovo 6 rôznych koncov, ku ktorým sa viete rôznymi spôsobmi dopracovať.

Prvou čiastkovou úlohou, ktorá nám predstavila dialógové možnosti, bolo stretnutie s neverným manželom klientky, ktorá si Blacksada najala, aby potvrdil jej obavy. Rozzúrený nosorožec Eugene Colbert sa o detektívovi dozvedel a po vtrhnutí do kancelárie sa spustila séria quick time eventov, v ktorých nás nosorožec napadol a museli sme sa mu ubrániť. Keď Colbert zistil, že násilím to nepôjde, ponúkol Blacksadovi peniaze za to, že dôkazy zničí a jeho manželka sa o nevere nedozvie. Krátky stret ste mohli vyriešiť prijatím peňazí, ich odmietnutím a následným vyhrážaním, že o nevere poviete klientke, alebo ju pred ňou zatajíte pre dobro rodiny a prípadné dobré vzťahy s nosorožcom. Aj táto čiastková úloha bude mať vplyv na veľký prípad, ktorý musí Blacksad vyriešiť - Joe Dunn, majiteľ newyorského boxerského klubu bol nájdený obesený v telocvični a okrem toho zmizol aj Robert Yale, ktorý sa mesiace pripravoval na veľký zápas, ktorý mal byť pre klub osudový a ak k nemu nedôjde, klub pre bankrot zanikne.

Na prípad si Blacksada najala dcéra zosnulého Joa Dunna, na ktorú sme však po bitke s nosorožcom neurobili dobrý prvý dojem. V dialógových možnostiach sme sa rozhodli ju presvedčiť, že Blacksad je jediný detektív, ktorý dokáže Roberta Yala prezývaného Bobby nájsť. Keďže mladá žena je po otcovej smrti vo finančných ťažkostiach, rozhodli sme sa prípad prijať s prísľubom, že keď sa Bobby nájde a bude boxovať, Dunnová nám zaplatí sumu, akú budeme žiadať. Ako prvé sme prehľadali Dunnovu telocvičňu, kde sme našli fotografie niekoľkých postáv, ktoré môžu byť do prípadu zapletené, stopy vedúce do šatne a zaujímavú zamknutú skrinku, ku ktorej však Blacksad potreboval pakľúč zo svojej kancelárie. V deme sme tiež vypočuli servírku, ktorá chodí upratovať do telocvične a bola prvá, ktorá našla obeseného Joa Dunna. Kľúčový však bol vstup do bytu Bobbyho Yala, kde došlo k nečakanému stretnutiu, ktoré prinieslo nové informácie. Hráči majú pri riešení prípadu voľnú ruku v postupe, ktorý zvolia a môžu sa k postavám aj stopám vracať.

Mačací detektív má veľkú výhodu v tom, že pri práci mu pomáhajú zosilnené zmysly. Dokáže využiť svoj vynikajúci zrak, citlivý čuch a dobrý sluch na lepšiu analýzu niektorých situácií. Hráči budú vďaka tomu schopní identifikovať niektoré predtým nezaznamenané detaily. Blacksad každé väčšie vyšetrovanie zavŕši analýzou získaných stôp a dospeje k záverom, ktoré využije neskôr v príbehu. Systém dedukcie umožní hráčom spájať rôzne stopy a pozorovania, aby Blacksad prišiel k novým teóriám a vodítkam na riešenie prípadu. Ak vyberiete stopy, ktoré spolu súvisia, Blacksad z nich môže vyvodiť záver. Ak sa vám to nepodarí, stopy vám ostanú na ďalší pokus. Okrem všetkých stôp môžete v hre zbierať aj nálepky rôznych športovcov, ktoré nesúvisia s vyšetrovaním, no predstavujú skryté odmeny s informáciami o rôznych postavách vo svete Blacksada.

Blacksad: Under the Skin získal na Gamescome ocenenie za najlepšiu akčnú adventúru a rozhodne ide mimoriadne zaujímavý počin v tomto žánri. Hra vyniká už na prvý pohľad štýlovou vizuálnou stránkou podľa komiksovej predlohy, pričom v hre sa predstavia štyri postavy z komiksu a ďalších 31 nových postáv vytvorených pre nový príbeh, ktorý si pre nás v Pendulo Studios pripravili. Aj keď na začiatku dema príbeh pôsobil vlažne, sme zvedaví na všetky rôzne možnosti riešenia prípadov, aby sme sa dopracovali ku všetkým šiestim koncom hry. Hra vychádza 5. novembra na PC/Mac, Xbox One, PS4 aj Nintendo Switch a dúfame, že prinesie nový vietor do žánru adventúr.





Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži  Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži  Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži
Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži  Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži  Gamescom 2019: Blacksad: Under the Skin prináša noir detektívku, v ktorej každé rozhodnutie zaváži
Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk