Spencer: Akvizíciám ďalších herných štúdií sme stále otvorení

Phil Spencer hovorí, že sú otvorení získavaniu nových členov pod krídla Xbox Game Studios. Vidia aj niekoľko príležitostí.

pridal Gam_er 16.1.2020 o 8:52 pod hry
Spencer: Akvizíciám ďalších herných štúdií sme stále otvorení

HRY > NOVINKY >

Divízia Xbox Game Studios je momentálne v akomsi realizačnom režime, kedy sa jednotlivé tímy sústredia len na svoju prácu. Podľa Phila Spencera, šéfa Xboxu, to však neznamená, že by sa pred novými členmi úplne uzavreli. Vraj stále majú medzery, ktoré treba vyplniť a potrebujú nové rozhľady. 

Na E3 Spencer potvrdil, že Xbox Game Studios získalo pod svoje krídla Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice), Compulsion Games (We Happy Few), Undead Labs (State of Decay) a Playground Games (Forza Horizon). Zároveň sa tam sformovalo nové štúdio s názvom The Initiative, kde si robí zbierku kvalitných vývojárov. Neskôr nasledovala akvizícia Obsidianu (The Outer Worlds), Double Fine a inXile Entertainment (Wasteland 3). Aj keď je Spencer v zásade spokojný s rastom štúdií, ktoré majú, zároveň tvrdí, že je tu stále priestor na zlepšenie:

"Či máme záujem získať nových členov? Nuž, sme stále otvorení. Páči sa mi geografická rozmanitosť, ktorú sme získali rastom našich štúdií. Ak sa však pozriete na Áziu, tam nemáme žiadne zastúpenie v oblasti štúdií. Myslím, že práve tu je pre nás príležitosť. 

Prešli sme z akvizičného režimu do realizačného režimu. Sedíme tu s viac ako 15 štúdiami, ktoré pracujú na našich hrách. Nejde však o to, aby sme ukazovali ich logo alebo sa chválili tým, koho sme tento týždeň získali, ale o to, aké hry sa tieto štúdiá chystajú vyvíjať a aké hry už robia. Som presvedčený o tom, že silná a rastúca first party zložka je určite kvalitnou súčasťou našej stratégie. Bol by som rád, keby sme pokračovali v získavaní nových členov s novým, vlastným pohľadom na veci do našej first party divízie."

Microsoft samozrejme štúdiám dáva aj plnú podporu, či už finančnú, alebo rôzne ďalšie zdroje. Už skôr však ubezpečoval, že im nechá hlavne priestor na kreativitu a realizáciu bez toho, aby do ich práce nejak zasahovalo vedenie a uvidí sa, čo vytvoria. Spencer tvrdí, že sa im snažia pomôcť čo najviac v tom, aby podporili ich stav tvorivosti:

"Schopnosť poskytnúť štúdiám finančnú stabilitu, aby mohli experimentovať s novými vecami, je absolútne jedna z vecí, o ktorú sa Matt Booty, vedúci Xbox Game Studios, a celé vedenie snaží. Nie je to však o tom zahodiť alebo vyvíjať každý navrhovaný experiment, no sme si vedomí faktu, že musíme aj riskovať." 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19560)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk