Zaklínača 3 na Switchi čaká veľký update, vývojári zároveň vysvetľujú, ako na túto konzolu prebiehalo portovanie

Aj keď je čakanie na nový update dlhšie, autori hovoria, že bude stáť zato. Zároveň prezrádzajú viac k prácam, ktoré ich čakali počas portovania hry z výkonnejších konzol na Switch.

pridal Gam_er 21.1.2020 o 15:40 pod hry
Zaklínača 3 na Switchi čaká veľký update, vývojári zároveň vysvetľujú, ako na túto konzolu prebiehalo portovanie

HRY > NOVINKY >

Zaklínač 3 má na Switch dostať aktualizáciu, na ktorú používatelia nedočkavo čakajú už nejaký čas. Saber Interactive, ktorí sa postarali o port na svojom oficiálnom účte informujú hráčov, že čakanie bude stáť naozaj zato. Toto stanovisko je naozaj zaujímavé, pretože naznačuje, že update nebude malý, orientovaný iba na vylepšenie chýb a stability, ale môže priniesť niečo väčšie. 

Modderi už skôr objavili ďalšie grafické možnosti a nastavenia, ktoré zostávajú pre hráčov zatiaľ uzamknuté. Špekuluje sa o tom, že nová aktualizácia by mohla priniesť ich otvorenie. Hráči by však určite ocenili aj ďalšiu optimalizáciu. Aj bez ďalších grafických možností však môžeme povedať, že Saber Interactive priniesli jeden z najpôsobivejších portov dostupných na Switchi. Počas svojej práce museli obísť obmedzenia konzoly tak, aby príliš neutrpela vizuálna stránka. Vzhľadom na hardvér ide o slušnú prácu:

"Jednou z vecí, o ktorej sme vedeli, že pre Switch musíme zmeniť, je schopnosť enginu, ako kalkuluje tiene zo slnka. Tiene sú samozrejme nevyhnutné na vytvorenie realistického vzhľadu obrovských vonkajších plôch, ale riešenie „off-the-shelf“ bolo pre Switch príliš náročné. Aby sme dosiahli podobný vzhľad tieňov ako v pôvodnej hre, museli sme kombinovať zmes statickej mapy tieňov, mapy okolitých svetiel/odleskov a dynamickej mapy tieňov. 

Vo vonkajšom prostredí môže lístie tvoriť asi 50 % celkovej vizuálnej stránky. Museli sme prepísať algoritmus, ktorý sa stará o generovanie a vykresľovanie trávy. Museli sme tiež zmeniť úrovne detailov pre stromy, osvetlenie a tiene tak, aby sa celkový vzhľad a výkon hry udržali čo najbližšie k originálu."





Páči sa mi! (+6)

Zaradené pod: port, Witcher 3






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19709)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk