Ukáže Microsoft a AMD RDNA2 architektúru a raytracing už vo štvrtok?

pridal saver 3.3.2020 o 11:23 pod hry
Ukáže Microsoft a AMD RDNA2 architektúru a raytracing už vo štvrtok?


Nové nepotvrdené informácie nám hovoria viac o RDNA2 technológii, jej výkone a aj raytracing výkone, všetko má byť predstavené na finančnom dni AMD, kam príde aj Microsoft. Nevieme, či je to reálne, ale finančný deň AMD je už 5. marca a možno nám to potvrdí, alebo nie.

Informácie hovoria, že tam Microsoft ukáže svoj raytracing vytvorený spolu s AMD pre natívnu podporu DXR hardvéru. Má byť o 30 až 50% efektívnejšie (v závislosti od použitia) ako implementácia DXR v RTX kartách Nvidie. RDNA2 technológia bola vraj vytvorená výlučne pre GPU Microsoft a vysokovýkonné Radeon karty a zahŕňa:

- raytracing
- AI pre upscaling  (ako má Nvidia DLSS)
- interpoláciu animácii (pridanie podpory 60 fps k 30 fps hrám)
- vysoko rozmanité inteligencie NPC postáv

Turn 10 pracuje na tejto technológii jeden a pol roka a predvedú nemenovanú racingovú hry v daždi. Raytracované odrazy sú všade a sú vytvorené pomocou kombinácie raytracigu a klasických svetelných efektov, kde vo vzdialenejšej časti obrazu sú klasické efekty a v bližších je realtime raytracing  Screen Space reflections bude použité všade, kde je to možné s pridaným raytracingom na tom. Turn 10 to ukáže na pomalom pohybe kamery nad Nurburgringom, kde prepína medzi SSR a DXR

Ďalšia funkcia sú VRS, teda variabilné shadery, ktoré už má Nvidia dlhšie a ukázané už boli aj na PC Forze Horizon 4. Teraz v Xbox Series X devkitoch VRS zrýchlilo hru o 32%. Pričom variabilné shadery sú použité len na časti obrazu, kde je motion blur. Playground Games má viac hovoriť o tom, ako vďaka RDNA2 dokážu na Xbox Series X dosiahnuť 4K a 120fps. 

Lisa Su a Phil Spencer povedia o tom, čo bude ďalej a aj xCloude a špeciálnych funkciách, ktoré sú zapracované do Xbox Series X a do RDNA2 grafík. Reč prejde aj na Azure raytracing, ktorý umožní raytracing celého obrazu vzdialene. Ukáže to Playground, ktoré pracovalo na zapracovaní tohto systému posledné dva roky, ukážu zrejme Fable, kde priblížia realistický les, ktorý sa mení počas ročných období a ukážu na ňom prepínanie medzi lokálnym a Azure raytracingom, kde ukazujú, ako padá sneh, slnko svieti na jednotlivé vločky, vytvárajú tiene, ako sa sneh roztápa, vytvára kaluže a všetko svetlo sa odráža od nich. Plánujú to až do svojej ďalšej hry, na aktuálnych tituloch bude len lokálny raytracing.

Lisa Su viac povie o potenciáli RDNA2, troch nových GPU s RDNA 2, kde je najvyšší model s výkonom 18 Tflops za 999 dolárov. 





Ukáže Microsoft a AMD RDNA2 architektúru a raytracing už vo štvrtok?
Páči sa mi! (+7)

Zaradené pod: RNDA2, AMD, Microsoft, Xbox Series X






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk