detail
|
NOVÉ PC - RADY/TIPY [vytvoril: G3NIUS - 17.8.2025]
Ahojte komunita, už dlhšie plánujem poskladať nový PC a teraz sa naskytla príležitosť. Do Vianoc (áno, je to ešte skoro, ale možno sa podarí vychytať nejaké zľavy) by som si rád urobil radosť a poskladal zostavu, ktorá mi vydrží na najbližšie roky bez nutnosti upgradu. Preferujem kombináciu NVIDIA + Intel, ale procesoru od AMD sa nebránim, ak by to malo zmysel z dlhodobého hľadiska. Grafiku však určite chcem NVIDIA – som na ňu zvyknutý a vyhovuje mi. Monitor mám 1440p a premýšľam, či ísť do vodného chladenia (AIO) namiesto klasického airflow. Budget: cca 2200 € +/- (samozrejme čím menej, tým lepšie – počítam v tom hlavne grafiku a procesor). Preferencie Grafiku by som rád od Gainward (mám s nimi dobré skúsenosti a nechcem meniť značku), pokiaľ by to nebolo výrazne nevýhodné. Rozmýšľam nad RTX 5080 alebo 5070 Ti, vyššie ísť nechcem – nechcem 1000W zdroj, radšej by som sa zmestil do 750–800 W max. Pod 256-bit zbernicu nepôjdem. Matičná ideálne bez Wi-Fi. Čo sa týka hier – nepotrebujem extrémne FPS (300+). Stačí mi stabilných 60–100+ FPS, hlavne aby hry bežali plynulo a nemal som problém ani o pár rokov. Dôležitý je pre mňa vizuál – chcem hrať na High/Ultra bez zbytočného hrania sa so settingami, a aby nové hry bežali ešte pár rokov slušne. Ak by moje očakávania vzhľadom na budget boli príliš vysoké, ocením aspoň čo najlepší pomer cena/výkon. RGB a „diskotéky“ neriešim – bedňa pôjde pod stôl, takže kľudne minimalistická skrinka s uzavretým dizajnom. Ak budete potrebovať doplňujúce info, rád ich doplním. Vopred ďakujem každému za čas, rady a ochotu pomôcť.
|