Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Keďže sa už aj u nás vyskytli prvé prípady nákazy koronavírusom, to najlepšie, čo teraz môžeme urobiť je sedieť v pohodlí domova a keďže sme hráči, máme výhodu, že s epidémiami máme prostredníctvom hier svoje vlastné skúsenosti.

pridal DeCain 15.3.2020 o 21:37 pod hry
Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

HRY > NOVINKY >

Keďže sa už aj u nás vyskytli prvé prípady nákazy koronavírusom, to najlepšie, čo teraz môžeme urobiť, je sedieť v pohodlí domova a keďže sme hráči, máme výhodu, že s epidémiami máme prostredníctvom hier svoje vlastné skúsenosti. Napríklad aj z týchto známych hier:

 

Tom Clancy's The Division (recenzia prvej hry, recenzia druhej hry) (PC, Xbox One, PS4)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Spoločne s Massive Entertainment sme sa pozreli v roku 2015 na celkom realistickú víziu toho, čo by sa stalo, ak by niekto vzal vírus kiahní, vytvoril jeho naozaj agresívnu a odolnú verziu a rozhodol sa ho šíriť počas Black Friday výpredajov v New Yorku. V hre bolo vašou úlohou postupne obnovovať v meste poriadok, najať zdravotníkov, zabezpečiť zásobovanie a technické vybavenie. Séria pokračovala v druhom dieli, ktorý nás zaviedol do Washingtonu, ale v poslednej expanzii Warlords of New York sme sa vrátili späť do centra nákazy, kde sa celý príbeh začal.

 

 

Plague Inc (recenzia) (PC, Xbox One, PS4, mobil)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Hra, ktorá bola krátko po vypuknutí nákazy v Číne zakázaná, simuluje presne to, čo sa momentálne deje vo svete. Máte na starosti vírus, baktériu, alebo iný choroboplodný organizmus a vašou úlohou je vyhubiť ľudstvo skôr, ako niekto vyrobí protilátku. Okrem klasických nákaz viete simulovať šírenie epidémie vampirizmu, či podobnej nákazy, aká sa šírila v novej trilógii Planéty opíc.

 

 

The Last of Us (recenzia) (PS3, PS4)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Existuje extrémne nebezpečná trieda hubových parazitov, ktoré dokážu postupne napádať napríklad hmyz či pavúkovce. Ako tento parazit postupne prerastá cez orgány a dostane sa až do mozgu, začne ovládať prakticky celé telo, aj ,,myseľ" svojho hostiteľa. Vo svete The Last of Us takáto nákaza napadla ľudstvo samotné. Hra nás prevedie emotívnym príbehom Joela a Ellie, ktorí sa snažia v tomto novom agresívnom svete prežiť a nájsť liek na nákazu, ktorá zdecimovala väčšinu populácie. Hra chytila za srdcia milióny fanúšikov po celom svete, získala niekoľko prestížnych ocenení a fanúšikovia sú v túžobnom očakávaní, ako a či sa príbeh uzavrie v nastávajúcom pokračovaní The Last of Us Part II.

 

 

Prototype (recenzia) (PC, Xbox 360, PS3)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Znova New York a znova vírus, ktorý bol tajne vypustený vládnucou elitou, aby sa testoval jeho vojenský potenciál. Výsledkom tohoto testu je Alex Mercer, prototyp biologickej zbrane. Dokáže časti svojho tela meniť na rôzne zbrane, či už pazúry, kladivá alebo meče. Neskôr dokáže doslova pohltiť iného človeka a získať tak z neho napríklad cenné informácie. Hra pokračovala druhým dielom, kde sme sa dostali do kože iného protagonistu, Adama Hellera, ktorý hľadá práve Alexa Mercera z prvej hry. Obidve hry boli dosť arkádové, ale práve tá arkádová hrateľnosť, kedy ste rozsievali smrť v davoch desiatok civilistov aj vojakov, sa nám zapísala do pamäte.

 

Sunset Overdrive (recenzia) (PC, Xbox One)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Trocha odviazanejšie sa témy chopili v Insomniac Studios, keď priniesli farebnú víziu toho, ako by to vyzeralo, keby svet pohltí tak trochu iná zombie nákaza pochádzajúca z netestovaného energetického nápoja. Mix parkourového pohybu mestom a na hlavu postavených zbraní je tak úplne iným, poriadne odľahčeným pohľadom na tému.

 

 

A Plague Tale: Innocence (recenzia)  (PC, Xbox One, PS4)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Koronavírus samozrejme nie je jediná veľká epidémia, ktorej dnešný svet čelí. Mali sme tu v minulosti práveže oveľa horšie epidémie, čierny mor, španielska chrípka, pravé kiahne. Morovou ranou sa zaoberá aj A Plague Tale: Innocence a ponúka pohľad na putovanie dvoch súrodencov stredovekým Francúzskom, kde takisto zúri nákaza. Okrem nákazy sa ale budú musieť postaviť aj inkvizícii, ktorá ich nevedno prečo prenasleduje.

 

 

Dying Light (recenzia)  (PC, Xbox One, PS4)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Väčšina pandemických hier sa stále sústreďuje hlavne na zombie apokalypsu. Nie je tomu inak ani v Dying Light od poľského štúdia Techland. Podarilo sa im vytvoriť vyvážený mix akcie, survivalu a RPG prvkov. Na jar sme sa mali dočkať aj pokračovania, to bolo však, ako mnoho iných titulov tento rok, presunuté na neskorší dátum. Hre predchádzala prvá časť série Dead Island, za ktorou tiež stojí Techland.

 

 

Resident Evil séria (recenzia na remake Resident Evil 2)  

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Dlhoročná stálica na poli zombie apokalyptických hier nás už rokmi straší hrozbou veľkej epidémie. Vírus tentokrát pochádza z technologického inštitútu Umbrella Corporation, kde pod rúškom medicínskeho a kozmetického vývoja vznikali biologické zbrane. Okrem posledného siedmeho dielu sme si mohli v poslednej dobe zahrať aj remake dielu druhého a na spadnutie je aj remake Resident Evil 3.

 

 

Dead Rising séria (recenzia na Dead Rising 4) (PC, Xbox One, PS4)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Dead Rising je taktiež už zombie stálica, ktorá začala spoju púť na Xbox 360. Hlavný protagonista Frank West je fotograf, ktorý sa rozhodne zdokumentovať situáciu okolo vypuknutia zombie nákazy v malom meste Willamette. Poslednou hrou, ktorú sme si v rámci série mohli zahrať, bol Dead Rising 4, ktorý sa objavil na Xbox One X a PC, neskôr už aj na PS4.

 

 

Outbreak (karta hry) (PC)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Z menších titulov je tu k dispozícii napríklad Outbreak inšpirovaný Resident Evil či Silent Hill. Akurát na všetku akciu budete nahliadať zhora. Prežiť v opustenej nemocnici plnej monštier nebude jednoduché, pretože hráč má len jediný život. Príznačný pre hru je inventár s veľmi obmedzenou kapacitou, a tak treba zvažovať, či uprednostniť zbraň navyše, liečivé predmety, alebo nástroje potrebné na ďalší progres. Hru nasledovala 3D verzia Outbreak: New Nightmare

 

 

Bio Inc. Redemption (PC)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Na PC a mobiloch si môžete zahrať naozaj zaujímavý simulátor toho, čo presne vo vašom tele robí choroba. Vašou úlohou bude buď infikovať pacienta a pokúsiť sa ho pomocou smrteľnej nákazy zabiť, alebo naopak postaviť sa na stranu zdravia a života a pacienta sa pokúsiť zachrániť. V hre je obrovské množstvo reálnych chorôb, symptómov, ale aj diagnostických nástrojov.

 

 

They Are Billions (karta hry)   (PC, Xbox One, PS4)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Aj na poli stratégií sme mohli vidieť pohľad na to, ako prebieha zombie nákaza. V They Are Billions budete spravovať ľudské opevnenie, ktoré sa bude brániť narastajúcim hordám krvilačných bezduchých zombie. Hra je kombináciou manažmentovej stratégie a tower defense.

 

 

Left 4 Dead (recenzia prvej hry, recenzia druhej hry) (PC, Xbox360)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Z multiplayerových hier sa stále teší slušnej popularite Left 4 Dead séria od Valve. V kooperácii až štyroch hráčov ste museli čeliť obrovským hordám rozličných druhov zombie. Aj napriek popularite ale vo Valve asi prevláda vírus strachu z čísla 3, a tak sme sa, ako v prípade mnohých iných Valve hier, tretieho dielu nikdy nedočkali.

 

 

World War Z (recenzia) (PC, Xbox One, PS4)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

Druhým kooperačným titulom v našom zhrnutí je World War Z, ktorý sa tak trocha zviezol na vlne rovnomenného filmu s Bradom Pittom. Išlo o slušnú kooperatívnu akciu s tonami zombie na zabitie. Podobne ako v Left 4 Dead sa musíte prebojovať ulicami plnými infikovaných spolu s ďalšími tromi preživšími a spoločnými silami sa snažíte prežiť.

 

 

Unforeseen Incidents (recenzia) (PC)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

V tejto ručne kreslenej point-and-click adventúre narazí protagonista Harper Pendrell na umierajúcu ženu priamo na ulici. Dôvodom je neznáma nákaza šíriaca sa malým mestečkom. V hre budete vyšetrovať pôvod tejto nákazy, ktorú ma znova na svedomí niekto z vyšších miest.

 

 

Pandemic Board Game (PC)

Aké sú najlepšie hry s nákazami a pandémiami?

V tejto hre prevezmete do rúk tím vedcov a lekárov, ktorí sa budú snažiť naprieč svetom nájsť liek na niekoľko druhov rôznych chorôb. Každý člen vášho tímu má unikátnu sadu zručností a správna kombinácia bude kľúčom k záchrane sveta pred epidémiou. Hru je možné hrať sólo, ale aj v kooperačnom režime.

 





Páči sa mi! (+11)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19642)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk