Ako sa hrá survivalovka Grounded?

Grounded od Obsidianu sa črtá stále zaujímavejšie, demo ukázalo, čo môžeme čakať.

pridal saver 17.6.2020 o 12:20 pod hry
Ako sa hrá survivalovka Grounded?

HRY > NOVINKY >

Grounded od Obsidianu sa črtá stále zaujímavejšie, demo ukázalo, čo môžeme čakať. V titule sa dostanete prakticky do filmu Miláčik, zmenšil som deti a kde sa sám alebo kooperačne s priateľmi budete snažiť prežiť zmenšený v záhrade domu. Budete zbierať zásoby, stavať si základňu a bojovať proti hmyzu. 

Demo ukázalo singleplayerovú časť, kde chýba úvodná animácia, ale zjavne ste u niekoho na záhrade spustili nejaký prístroj, ktorý vás vtedy zmenšil. Teraz je vašou úlohou zistiť, čo sa vlastne stalo a ako sa vrátiť späť do svojej veľkosti.

 

Demo vám ponúkne polhodinu na preskúmanie rozsiahleho prostredia záhrady, ktoré môžete voľne objavovať a zisťovať, čo sa vlastne stalo a aký je tento svet. Ukáže vám hmyz, ktorý tu vládne, veci, ktoré môžete zbierať, prvé craftovacie možnosti a aj prvé časti príbehu. Je to veľmi dobre hrateľné, aj keď je to survivalovka a nevedie vás za ručičku. Zo začiatku vám však naznačuje, čo máte robiť, ale skôr všeobecne a musíte zistiť, čo vlastne pod tým hra myslí. Môže to byť tým, že je to ešte len nedokončená verzia, alebo to takto plánujú. 

Ako sa hrá survivalovka Grounded?

Musíte skúmať zariadenia v okolí až vás dovedú k prvým náznakom toho, čo sa deje, a k robotovi, ktorý vám povie viac. Popritom sa snažíte neútočiť na mravce, lebo bez zbraní je boj proti nim ťažký, vyhýbať sa pavúkom, ktoré útočia aj bez provokácie, ale môžete sledovať aj neškodné lienky, muchy a rôzny ďalší hmyz. Zároveň môžete postupne objavovať aj ďalšie časti záhrady, kde sú zatopené bažiny, alebo temná časť pod stromami, ktorú obývajú pavúky. 

Ak vás niečo zabije začínate zo svojho posledného uloženého miesta, či už zo základne, alebo z inej lokality a to s tým, že všetky vaše staré veci ostali na mieste, kde ste zomreli. Môžete si tak ísť pre ne. Respektíve v kooperácii vám to môžu rozkradnúť vaši "priatelia".

Ako sa hrá survivalovka Grounded?

Ak sa bojíte pavúkov, autori si tu dali veľkú námahu, aby ste si mohli pavúkov zmeniť tak, aby vás nestrašili. Zmena má niekoľko úrovní a sami si určíte, kedy už pre vás nie sú nepríjemné. Nebezpečné však budú stále. 

Ako sa hrá survivalovka Grounded?

Vizuálne je hra prekvapivo pôsobivá, nie je to len bežná survivalovka, ale Obsidian sa pekne pohral s detailami vizuálu, prepracovaním hmyzu, trávy, parádne je nasvietenie, prenikavé slnko, alebo temnotau a aj rozostrenie, kde keďže ste malí, dom a vzdialené predmety už vidíte len rozmazane. 

Zatiaľ to vyzerá zaujímavo, uvidíme, ako bude vyzerať v plnej verzii a čo ponúkne. Ešte predtým sa však dostane do early access a to už niekedy v lete.





Ako sa hrá survivalovka Grounded?  Ako sa hrá survivalovka Grounded?  Ako sa hrá survivalovka Grounded?
Ako sa hrá survivalovka Grounded?  Ako sa hrá survivalovka Grounded?
Páči sa mi! (+6)







Ako sa hrá survivalovka Grounded?
PC
Xbox One
PS5
Switch

Vývoj: Microsoft / Obsidian Entertainment
Štýl: Akcia / Survival
Dátum vydania: 27. september 2022
 16.4. 2024 (,Switch,PS5)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19493)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk