Epic vlákal Apple do pasce, chce zrušenie monopolu a otvorenie App Store

pridal saver 13.8.2020 o 22:34 pod software
Epic vlákal Apple do pasce, chce zrušenie monopolu a otvorenie App Store


Ak si niekto z veľkých herných firiem môže dovoliť zažalovať Apple pre monopol, je to práve Epic. Práve preto dnes Apple vlákal do pasce, aby mohol na firmu podať žalobu. Pridal totiž do Fortnite vlastné mikrotransakcie, čo sa podľa pravidiel nesmie. Nechcel to preto, aby získal viac peňazí, ale aby ukázal na obmedzovanie trhu a eventuálne ho otvoril tak ako to majú na Macoch. Aj keď spravil to za cenu, že Fortnite nebude na iOS.

Samozrejme Epic vstupuje do vojny pripravený a mal pripravenú žalobu, ktorú hneď podal na súd. Tá vyzerá v kompletnom znení nasledovne a Epic tam zhrnul 291 bodov, ktoré ukazujú zneužívanie monopolu zo strany Apple. Je to zaujímavé čítanie, ale uvidíme, čo na to povedia právnici. Sú tam menované zákony, ktoré Apple monopolným správaním porušuje, ako aj to, ako zabraňuje konkurencii (O zabraňovaní konkurencii by mohli teraz hovoriť streamovacie firmy ako Microsoft, Google alebo Nvidia, ktorým Apple nechce dať na App store ich aplikácie. Tieto firmy teraz budú určite sledovať Epic)

Epic nemal pripravenú len žalobu, ale aj video vo Fortnite, ktoré paroduje Macintosh reklamu namierenou proti IBM z roku 1984, kde Apple hovorí: "dali nám svoje piesne, prácu, svoje sny. Výmenou sme si vzali podiel, naše zisky, našu kontrolu. Táto sila je naša a len naša. Musíme zvíťaziť."  Dodáva, že Apple blokuje Fortnite z miliárd zariadení. Pridajte sa k boju a zastavte, aby sa z 2020 stalo '1984'. 

Čo sa však týka ingame mikrotransakcii, ktoré teraz Epic skúsil zaviesť napriamo a pre ktoré ich z App Store zrušili, tie podľa informácii fungujú takto pri GrubHub, McDonalds, alebo Starbucks. Tieto firmy neplatia poplatky z  in-app transakcii Apple, čo môže Apple pri svojej obhajobe veľmi priťažiť.  Rovnako ako ďalšie výhody, ktoré majú rôzne firmy na App store a ukazujú, že prístup k vývojárom, nie je rovnaký ako sa to snažia tvrdiť. Na to už vývojári a firmy upozorňujú dlhšie. 

Celkovo sa to poslednou dobou stále intenzívnejšie riešili sťažnosti správanie sa Apple v oblasti aplikácii na Store. Zdá sa, že Epic sa to rozhodol vyriešiť a teraz bude na sudcovi, či bude musieť Apple svoj store otvoriť, alebo všetko ostane tak ako je.  Apple má popritom protimonopólne vyšetrovanie ako v US, tak aj v EU.

Update: Spotify tlieska postoju Epicu, keďže tiež má s Apple rozbehnutý protimonopólny súd. Teraz v tom už nie je samé.





Páči sa mi! (+18)

Zaradené pod: fortnite, Apple, Epic, súd






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18383)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk