POST VOID

POST VOID

9.0

Výstredná akčná rýchlovka

Recenzia na PC verziu

Frenetická akcia so psychedelickým audiovizuálom zaskočí už od prvej sekundy. Post Void nie je typickým zástupcom počítačových hier – toto je rýchlovka, ktorá zarazí všetky vaše zmysly a objaví aj tie, o ktorých ste nevedeli, že ich máte.  Riadi sa heslom „strieľaj, bež a neumieraj". Je to číry chaos, ktorý vás omámi a súčasne relaxačná masáž na stresové obdobie.

Post Void je roguelike FPS vizuálom z veľmi starej školy. Vždy po smrti začínate úplne od začiatku. Titul má dohromady iba jedenásť úrovní a dostať sa cez všetky zaberie viac času, ako by sme čakali. Každý ďalší level je náročnejší, či už skladbou nepriateľov alebo zložitosťou úrovní. Kým prvé úrovne sú len horizontálne, tie ďalšie zabrúsia aj do výšok, najmä krkolomných poschodí. Nepriatelia sa tu množia ako krysy, ale umierajú jedna radosť – predovšetkým po rane z brokovnice rovno do čela. Neskôr už ani nebudete vedieť, čo vraždíte, ale bude vás to aj tak baviť.


Jedna potýčka podľa šikovnosti môže trvať pár sekúnd alebo aj desať minút. Ale kým sa dostanete do vyšších úrovní, prejde mnoho času – je to totiž o tréningu. S každou ďalšou úrovňou pribúdajú možnosti voľby. Môžete si vyberať vždy z troch vymožeností. Vymeniť základnú pištoľ za Uzi alebo brokovnicu? Žiadny problém. Ale zaujímavé sú aj zlepšenia, ktoré vám uľahčia postup hrou. Napríklad kompas alebo zvýšené zásoby tekutiny v modle, ktorú držíte v ľavej ruke počas celej hry. Systém hry je postavený na tom, aby ste zabíjali čo najrýchlejšie, aby sa tekutina neminula a vy ste prežili. Okrem toho sa musíte starať o to, aby vám nik neublížil a zároveň aby ste šli správnym smerom. Na kratučký úsek to chce od hráča priveľa šikovnosti, ale je to neuveriteľná zábava!

Za hrou stoja dvaja vývojári zo Švédska a v čase moderných technológií a špičkovej grafiky prekvapuje tým, že sa vizuálne môže porovnávať s prvým Doomom. Priemerná herná doba je pár minút, ale napriek tomu je to zábava. A recenzent má neľahkú úlohu obhájiť vysoké hodnotenie.

Čo sa týka obsahu, Post Void neponúka mnoho. Ale je to lacná hra za 2,5 € na Steame. Ak vás chytí, už len tak ľahko nepustí! Myslím, že mnohí hráči majú radi klasické FPS a nepotrpia si na dej a predelové scény, takže ich absencia tu neprekáža. Možno si povedia, že príbeh v doomovke je ako príbeh v porne a nie je dôležitý.

Post Void je číra hra, ktorá zaujme už pri prvom ťuknutí myšky. Má jednoduchý, ale sympatický vizuál, rôzne psychedelické výjavy, škreky a zvuky, ktoré zapôsobia presne tak, ako majú. Po najnovšej záplate však pribudla možnosť grafické chaotické výjavy aj vypnúť, čo autori urobili na žiadosť niektorých hráčov. Skrátka a dobre, vývojári sa o hru starajú aj po vydaní a reagujú na požiadavky komunity.

Post Void je pre tých, čo sa neboja vyskúšať nové veci a majú radi klasické FPS. Hra cenovkou nevystraší, práve naopak, symbolická suma určite poteší a hra možno osvieži viac ako jedna vychladená dvanástka alebo presladené kapučíno.


napísal Possol 7.10.2020
Páči sa mi!
9.0
Vo svete
7.6
Ohodnotiť
POST VOID
+ frenetická zábavná akcia
+ je to výzva
+ dobré nápady a symbolická cena
- chýba výber úrovní
- krátka herná doba


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: YCJY Games / YCJY Games
Dátum vydania: 6. august 2020
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19989)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk