BLAZE REVOLUTIONS

BLAZE REVOLUTIONS

7.0

Zelená revolúcia za lepšiu budúcnosť

Recenzia na PC verziu

Predstavte si svet budúcnosti, v ktorom všetko riadi jediná megakorporácia a ovláda ľudí pomocou VR headsetov. Ako proti takému niečomu bojovať? Zoberiete do ruky zbraň a začnete tak svoju revolúciu? A čo tak si len zapáliť jointa a dosiahnuť rovnaký výsledok? Myslíte, že sa to nedá? Tak potom si zahrajte Blaze Revolution, hru, v ktorej presne toto dokážete.

Vašu „zelenú revolúciu“ začnete v koži súrodencov Janet a Winstona, s ktorými aj za menej ako desať hodín nakoniec oslobodíte svet spod nadvlády SomaCorp. Postupne budete zisťovať, čo má za lubom, ako s tým súvisí váš otec, ktorého uniesli a nakoniec sa budete musieť rozhodnúť, aký bude svet budúcnosti. Hra síce ponúka dva rôzne konce, je to však len taký drobný detail, na ktorý nemá postup nijaký vplyv.

Cesta do finále nebude až taká ružová, alebo v tomto prípade skôr zelená, ako by sa mohla zdať. Základom bude ovládanie hrdinov v reálnom čase a budovanie základne. Hrdinov bude postupne aj viac, stále však pomerne málo a len párkrát budete ovládať viac ako jedného. Každý má aj špecifickú schopnosť, Janet má možnosť stealth pohybu počas niekoľkých sekúnd, ďalší zas vedia hackovať či usporiadať pouličnú párty a prilákať ľudí do vášho odboja.

Blaze Revolutions
Blaze Revolutions Mnohé dialógy vedia pobaviť.
Mnohé dialógy vedia pobaviť.


Blaze Revolutions Zaujímavá budúcnosť.
Zaujímavá budúcnosť.


Blaze Revolutions V hre na vás čaká spolu 12 misií.
V hre na vás čaká spolu 12 misií.





Reprezentovať vás bude auto na mape, s ktorým budete jazdiť. Budete si musieť dávať pozor na cestné zátarasy, ktoré vám zablokujú pohyb a jednotky SomaCorp, autá aj drony, ktoré vás v prípade odhalenia začnú naháňať. Ak vás chytia, končíte. Pri úteku pred nimi môžete využiť krátkodobý boost, ktorý vás zrýchli alebo sa ukryjete v jednej z budov. Keďže AI veľa inteligencie nepobrala, tak sa môžete prenasledovateľom schovať v budove takpovediac pred nosom a ste v suchu. Zároveň si treba dať pozor na cestné zátarasy a viesť vašich hrdinov za ručičku, inak sa môže stať, že sa sami zbytočne zaseknú.

Hlavnými úlohami hrdinov bude výstavba vo vašom parku, najímanie nových ľudí, ktorých následne treba priviesť do vášho parku (opäť AI veľmi nepomáha, ľahko sa vedia zaseknúť na blokoch alebo prilákať pozornosť nepriateľa), „oslobodzovanie“ budov a nejaké ďalšie špecifické úlohy, napr. pre hackera. Ten vie na čas vyradiť nepriateľské jednotky a zneškodniť aj celé budovy SomaCorp. V budovách môžete nájsť podľa ich typu ľudí alebo suroviny a tie s rovnou strechou budú slúžiť na výstavbu.

Budovanie je spravené veľmi dobre. Základným ihriskom budú parky, zo začiatku len jeden, ale postupne sa rozmnožia. Budete mať k dispozícii stále viac a viac budov, ktoré budú zabezpečovať produkciu rôznych surovín. Tou najzákladnejšou bude, samozrejme, konope. Suroviny budú na seba nadväzovať, teda surovinu A použijete na produkciu suroviny B, suroviny A a B na produkciu suroviny C a tak podobne. Na stavbu pokročilejších budov budete potrebovať pokročilejšie suroviny. Každá budova potrebuje niekoho na obsluhu, pričom čím viac ľudí priradíte, tým rýchlejšia bude produkcia.

Okrem tejto štandardnej produkcie sú tu aj budovy zabezpečujúce skladovanie, obytné priestory, vplyv a aj obranu. Vplyv vám bude pomáhať zaberať územie a automaticky sa vám tak sprístupnia mestské budovy a pridajú sa k vám aj ľudia bez toho, aby ste ich museli sami viesť. Tým tiež eliminujete vplyv SomaCorp v oblasti. Obranné budovy, hoci sú to len dva kanóny, jeden proti pozemným a druhý proti vzdušným jednotkám, si zaslúžia vlastnú kapitolu.

Prvým dôvodom je zmena tempa, ktorá nastáva od momentu ako sa sprístupnia tieto obranno-útočné kanóny. Začiatok hry je totiž dosť vlažný, jednoduchý, dokonca až nudný. Takmer celá prvá polovica hry pôsobí skoro ako tutoriál. Skutočná hra začína až niekedy v druhej polovici, hlavne keď sa dostanete k spomínaným kanónom, a teda máte dostupné už všetky možné budovy a aj ich musíte využívať.

Musíte si teda strážiť produkciu, strategicky rozmiestňovať budovy, aby ste maximálne využili priestor každého parku, rozumne priraďovať ľudí na obsluhu a hlavne myslieť aj na obranu. Jednotky SomaCorp totiž budú môcť útočiť na vaše parky a ničiť vám budovy, teoreticky môžete prísť aj o celý park. Nie je to nič extrémne náročné, rozhodne je to však výrazný skok v hrateľnosti a aj obťažnosti.

V mojom prípade však tento skok bol ešte o niečo väčší. A to kvôli problémom, ktoré sprevádzali stavbu týchto kanónov. Za normálnych okolností sa na mieste výstavby objavila silueta danej stavby, ktorá sa po príchode hrdinu a krátkom procese stavby zhmotnila. Nie vždy to však pri kanónoch fungovalo. Opakovane a náhodne sa stávalo, že hrdina nič nerobil, len stál a na mape bola nefunkčná silueta.

Niekedy tomu pomohol čas, kedy sa po neskoršom opakovanom príkaze na stavbu hrdina konečne rozhýbal a dokončil to, celé to však bolo veľmi náhodné. Keďže v nedostatku surovín problém nebol a hra ani neindikovala nejaké obmedzenie týkajúce sa výstavby, ktoré by ale aj tak nedávalo veľký zmysel, nezostáva mi iné, ako predpokladať, že sa jednalo o chybu. A vzhľadom na dané misie a dôležitosť obrany to bola mimoriadne frustrujúca chyba, ktorá ma donútila aspoň raz reštartovať takmer každú misiu, v ktorej sa využívali dané kanóny.

Blaze Revolutions
Blaze Revolutions Park, v ktorom budete budovať vašu základňu.
Park, v ktorom budete budovať vašu základňu.


Blaze Revolutions Na rad príde aj boj, teda obrana.
Na rad príde aj boj, teda obrana.


Blaze Revolutions Ak vás chytia, je koniec.
Ak vás chytia, je koniec.





Okrem tohto problému som narazil ešte na jeden drobný, súvisiaci so zvukom. Neviem teda určite, či to bol len ďalší bug, pri ktorom sa neprehral dabing jednej postavy, alebo táto postava nebola nadabovaná vôbec. Inak ale musím práve dialógy a samotný dabing pochváliť, keďže tu si dali autori naozaj záležať na nahovorení postáv a neraz som sa pri počúvaní celkom dobre pobavil.

Vizuál je na indie hru tiež celkom dobrý. Mestá, v ktorých sa bude hra odohrávať, sú tvorené niekoľkými typmi budov, sú tu obytné, komerčné, priemyselné, len bude stále to isté a budete mať pocit, že ste stále v rovnakom meste, chýbajú nejaké zaujímavejšie prvky. Modely vašich produkčných budov majú svojský štýl, ale sú celkom pekné a detailné. Zároveň je jasne vidieť, kto má kde vplyv, oblasť pod kontrolou SomaCorp je ladená v tmavých farbách, zatiaľ čo vo vašej sfére vplyvu dominuje zelená.

Blaze Revolution prichádza s veľmi zaujímavým nápadom a príbehom, ktorým naznačuje, že nástrojom revolúcie nemusia byť len zbrane. Ponúka peknú kombináciu RTS postupu a budovania, ale výrazne dopláca na prvú polovicu hry, ktorá pôsobí „tutoriálovo“. A aj potom ako sa hra konečne rozbehla, ukázal sa problém, ktorý ju síce nespravil nehrateľnou, ale dosť frustrujúcou, čo je určite škoda. Pokiaľ sa vás však tento problém nedotkne a nebude vám prekážať ani pár ďalších menších nedostatkov, určite sa pri hre pár hodín zabavíte.


napísal AdamXMX 4.11.2020
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.0
Ohodnotiť
BLAZE REVOLUTIONS
+ zaujímavý nápad a príbeh
+ pekná kombinácia RTS postupu s budovaním základne
+ zábavnejšia druhá polovica hry
- AI mohla bystrejšia
- hrdinov mohlo byť o niečo viac
- vlažná prvá polovica hry
- (môj osobný) problém s kanónmi


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Kanolio Ventures / Little Chicken Game Company
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19805)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk