LevelUp v Banskej Bystrici - vstúp do sveta vývoja hier

Brána do sveta vývoja hier teraz prichádza aj na stredné Slovensko. Konkrétne do Banskej Bystrice a ZADARMO.

pridal Hemisféra 7.1.2021 o 18:39 pod informácia
LevelUp v Banskej Bystrici - vstúp do sveta vývoja hier

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Brána do sveta vývoja hier teraz prichádza aj na stredné Slovensko. Konkrétne do Banskej Bystrice. Vďaka spolupráci občianskeho združenia Hemisféra, U.S. Embassy Slovakia a American Center Banská Bystrica (American Spaces Slovakia), majú teraz možnosť mladí ľudia z Banskej Bystrice a jej okolia študovať na LevelUpe programovanie alebo hernú grafiku ZDARMA.

LevelUp v Banskej Bystrici - vstúp do sveta vývoja hier

Herný priemysel je rok čo rok na vzostupe. Veľkým tempom rastú tržby gamedev spoločností na Slovensku i vo svete a dopyt rastie aj po skúsených gamedev odborníkoch. Toto tvrdenie dosvedčujú aj štatistiky, ktoré pre širokú verejnosť každý rok pripravuje Slovak Game Developers Association. Game dev scéna je každoročne čoraz atraktívnejším prostredím aj pre ženy. Počet gamedev profesionáliek sa od minulého roka zvýšil niekoľkonásobne.

LevelUp je projekt občianskeho združenia Hemisféra, zameraný na vzdelávanie mladých programátorov, grafikov a gamedizajnérov v oblasti tvorby digitálnych hier. Po minulé roky bol prístupný len prezenčne v Bratislave, no organizátori sa tento vzdelávací program rozhodli sprístupniť záujemcom z celého Slovenska, a to prostredníctvom online výučby. Zároveň prinášajú skvelú príležitosť na bezplatné štúdium v Banskej Bystrici a to v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice, v ktorej sídli aj Americké centrum BB.

Americké centrá na Slovensku chcú nadchnúť viac mladých ľudí pre informačné technológie, a preto aj v Banskej Bystrici vytvárame moderný a technicky vybavený priestor, v ktorom sa môžu študenti bezplatne zúčastňovať školení a workshopov. Napríklad vďaka spolupráci s organizáciou Hemisféra, sa môžu mladí ľudia z regiónu naučiť vyvíjať online hry a získať cenné vedomosti pre kariérny rozvoj” (Róbert Címer, koordinátor Amerického centra Banská Bystrica).

LevelUp v Banskej Bystrici - vstúp do sveta vývoja hier

Na otázku, čo je cieľom vzdelávacieho programu LevelUpu odpovedala leaderka projektu LevelUp, Táňa Tabačková:

Projekt neponúka len sedenie na hodinách a drvenie sa nových znalostí. Jeho cieľom je skutočne otvoriť herný svet mladým, šikovným ľuďom a pomôcť im pri prvých krokoch ku kariére v hernom priemysle. Za týmto účelom LevelUp kombinuje výučbu „HardSkills“ s prácou študentov na vlastných teamových projektoch. Programátori a grafici pracujú spoločne na originálnych hrách pod vedením skúsených lektorov z praxe”.

Niektoré z projektov študentov LevelUp nájdeš tu.

Výhodou získania skúseností na LevelUpe, je aj vybudovanie vlastného portfólia, ktoré je kľúčové pre budúcu hernú kariéru. Projekt spolupracuje s poprednými slovenskými hernými štúdiami a osobnosťami slovenskej hernej komunity, ktoré sa podieľajú na vzdelávaní a dokonca nechávajú na študentov LevelUp-u tvorbu častí svojich vlastných hier, čím im dávajú nenahraditeľnú skúsenosť z praxe a odomykajú ďalší achievement pre ich portfóliá.

Ak si z Banskej Bystrice alebo jej okolia, prípadne v Banskej Bystrici študuješ, neváhaj a využi príležitosť venovať sa programovaniu hier alebo hernej grafike na LevelUpe a pracuj v teame na svojom vlastnom hernom projekte. Prihlásiť sa môžeš do piatku 8. januára cez LevelUp web - klikni TU!

LevelUp v Banskej Bystrici - vstúp do sveta vývoja hier





Páči sa mi! (+2)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk