SINGLES 2: TRIPLE TROUBLE

SINGLES 2: TRIPLE TROUBLE

7.0

Po vlažne prijatom Singles: Flirt Up Your Life to nemecký tím RotoBee skúša znovu a ako inak, ak nie s pokračovaním.

Recenzia na PC verziu

Fenomén The Sims v časoch svojho vydania ovplyvnil nejednu živú bytosť a dokázal, že aj príslušníčky nežného pohlavia sú schopnými a talentovanými hráčmi. A práve vďaka tejto popularite sa dočkal rekordného počtu datadiskov a v konečnom dôsledku aj druhého dielu, ktorého prvý prídavok sa k nám dostal relatívne pred nedávnom. Čo z toho vypláva? No predsa chamtivosť ostatných vývojárskych štúdií, ktoré sa stoj čo stoj snažia zviezť na vlne Simsmánie a prinášajú nám viac či menej úspešné klony tohto geniálneho počinu. Playboy: The Mansion, 7 Sins a v neposlednom rade aj Singles: Flirt Up Your Life sú neodvratným dôkazom predchádzajúcej vety a práve o pokračovaní posledného menovaného si dnes porozprávame trošku viac. Ale pozor! Singles 2: Tripple Trouble sú vhodné len pre mládež vo veku 18+ a preto mladším z vás odporúčam zahrať si niečo mierumilovnejšie, napr. Doom3, Killer 7, alebo alternatívu v podobe Hot Coffee pre GTA.

Späť k hre samotnej. Pre tých z vás, ktorým sa predchádzajúci diel akosi vyhol, nebude od veci pripomenúť, o čo v ňom vlastne išlo. V základoch hra kopírovala niektoré princípy svojho úspešnejšieho soka The Sims, avšak priniesla aj rozpačitú zmes noviniek, ktoré sa nemuseli páčiť každému. V úvode ste dostali možnosť vybrať si dvojicu z prednastavených postáv (tvorba postáv od začiatku nebola v hre prítomná), ktorých ste následne šupli do stredne veľkého bytu a starali sa o plnenie ich túžob a požiadaviek. V samotnej kampani boli aké-také náznaky príbehu v podobe naskriptovaných diskusií, ale v skutočnosti ste nikdy nemali pevne stanovený cieľ a k týmto príbehovým pasážam ste sa dostali len ako slepé kura k zrnu, často len na základe dosiahnutia určitého stupňa priateľstva. Špecialitou prvých Singles bola možnosť nasekať do apartmánu dvojicu rovnakého pohlavia a taktiež aj prepracované modely postáv vrátane detailnej grafickej nudity a sexu. A práve posledne menované elementy mali byť hlavným lákadlom Singles, ktoré však veľmi skoro zapadlo prachom a ostala len klasická zábava, nevybočujúca z priemeru. Zdá sa však, že Rotobee sa nevzdáva a v Triple Trouble nám prináša hneď viacero zaujímavých zmien.

Singles 2: Triple Trouble
Singles 2: Triple Trouble
Singles 2: Triple Trouble

Prvou väčšou zmenou je ponuka herných možností. Okrem príbehovej časti sa môžete zabávať s vašimi postavičkami nielen v štandardnej bytovke (s tým, že si ju kompletne zariadite sami), ale taktiež aj na Backyarde (podradné apartmány podobné japonským slumom) a hlavne v prepychovej suite, z ktorej by mal radosť aj kdejaký prezident. Smutným faktom je, že Backyard a prepychový apartmán sa vám sprístupnia až po úspešnom uzavretí kauzy „Story Mode“, pričom možnosť okúsiť život v špine a sústavnom neporiadku by bola jedna z prvých, ktorú by som zvolil. Ak ste sa teda dostatočne vyšantili v herných nastaveniach, je na čase sa vrhnúť do hry samotnej.

Podobne ako u predchodcu, aj Singles 2 ponúka na výber niekoľko osobitných postáv
, ale ako už názov (Tripple Trouble) napovedá, tentokrát počet zverencov, ktorých nasťahujete do spoločného domova, budú tri kusy. Defaultne nastavená možnosť dvoch žien a jedného chlapa je lákavá pre mužské pokolenie, zatiaľ čo opačný variant pravdepodobne viac sekne ženskému publiku (samozrejme nechýba ani voľba troch rovnakých pohlaví). A ako už býva u pokračovaní zvykom, k pôvodným a dobre známym entitám (napr. Natasha, Mike) pribudlo aj niekoľko nových (Deryl, Kim), takže ak túžite po zmene, nie je nič jednoduchšie, než zvoliť nových hrdinov. Vráťme sa ale teraz k príbehovej línii.

Veľmi príjemným poznatkom bol pre mňa fakt, že dvojica hlavných protagonistov Story módu má svoj vlastný príbeh a teda po skončení ťaženia za Josha sa môžete na stranu konfliktu pozrieť aj z tej druhej strany, tentokrát v koži krehkej Anny. Keďže som ako správny chlap zvolil Josha ako prvého, budem v nasledujúcich riadkoch popisovať len jeho cestu osudu. Úvod je vcelku klasický-telenovelský a dozvedáte sa v ňom, že nás milý Joshík v minulosti nechutne urazil Annu, začo si vyslúžil pár kopačiek. Teraz sa však opäť stretávajú v spoločnom byte, do ktorého bol Josh pozvaný Anninou spolubývajúcou Kim (mimochodom, milé to dievča), aby im svojou maličkosťou pomohol splácať každomesačné vysoké nájomné. Skrátka, dokonalá liaheň pre všakovaké intrigy, nezhody a srdcové záležitostí, o ktoré nie je v Singles 2 ani pri najmenšom núdza.

Singles 2: Triple Trouble
Singles 2: Triple Trouble
Singles 2: Triple Trouble

Práve prítomnosť troch ľudí v jednom priestore ponúka nespočet zaujímavých situácii a hráčovi poskytuje potrebnú voľnosť pri rozhodovaní, s kým paktovať a naopak koho svojimi neuváženými rozhodnutiami očierňovať. Osobne som Josha viedol mierumilovnou cestou a snažil som sa získať srdcia oboch spolubývajúcich, za čo som bol neskôr veľmi štedro odmenený. Interakciu s ostatnými postavami rozširuje aj prítomnosť miestneho baru, do ktorého môžete zavítať kedykoľvek (samozrejme, že len v určitý čas) a vypadnúť tak z každodenného stereotypu. Tamojšia krčma pritom nie je ľudoprázdna a jej dočasní obyvatelia predstavujú unikátnu zmes pováh a charakterov, takže vyhraďte si poriadnu masu času, pretože nakloniť si každého z nich, vám dá poriadne zabrať. Ak sa vám to ale podarí a vaše priateľstvo s nimi utešene porastie, dostane sa vám šanca pozvať nových kamošov do vášho bytu a usporiadať tak divoký večierok. Nakoniec si môžete s ľuďmi z baru aj zaflirtovať a totálne sa vykašľať na vaše spolubývajúce. Z predchádzajúcich viet teda vidíte, že hra sa stala o mnoho rozmanitejšou, čo sa o Singles rozhodne nedalo povedať.

Z novinkami som ale ešte neskončil. Ako som už spomínal, pôvodnej hre chýbali akési ciele, ktoré by vás ťahali ďalej a tak ste sa často cítili ako ryba na suchu, bez akéhokoľvek poňatia čo ďalej. S tým je ale s koniec. Už od prvotných okamihov hrania ste zaplavovaní množstvom úloh, ktoré sú vskutku variabilné a popri jednoduchých činnostiach, ako napríklad nákup nejakej veci, sa dočkáte aj ťažšej prácičky, zvyčajne súvisiacej s napĺňaním určitej lišty potrieb (napr. priateľstvo, láska atď.). V súvislosti s potrebami musím spomenúť aj herný interface, ktorý až nápadne pripomína ten z The Sims 2, takže ostrieľaným simofilom nebude robiť problémy. Z hľadiska herných mechanizmov som nezbadal žiadne výraznejšie zmeny a opäť sa pripravte na vykonávanie štandardných činností, spojené so sledovaním životných potrieb vašej postavy. Nechýba ani zarábanie peňazí a zariaďovanie bytu, skrátka, nič čo by ste už pred tým nevideli.

A práve s týmito činnosťami prichádza aj najväčšie mínus tohto titulu. Repetitívnosť. Prvých pár hodín vám síce každodenná práca bude pripadať zábavná, ale s pribúdajúcimi odohranými hodinami vám začne všetko to jedenie, opravovanie, upratovanie, spanie, pracovanie atď, pripadať neskutočne monotónne a budete hľadať aj ten najmenší dôvod na to, aby ste nemuseli Singles 2 hrať. Najväčší podiel viny na tom má hlavne nesprávne časové nastavenie, vďaka ktorému len len stíhate vykonať všetky nutné potreby a už musíte ísť späť, pretože ráno sa neodvratne blíži. Z toho potom vyplýva nedostatok času na zábavu a rozhovory, ktoré by mali byť hlavnou náplňou tohto titulu. Vďaka tejto chybke hra abnormálne stráca na zábavnosti a pripravuje sa tak o množstvo potencionálnych záujemcov. Ďalšia várka hráčov zanechá tento titul bez povšimnutia kvôli malému množstvu animácií, zdĺhavým rozhovorom a hlavne kvôli všadeprítomným chybám (prechádzanie postáv cez seba, postava sediaca na stoličke celý týždeň a pod.), ktoré dokážu poriadne znechutiť. Škoda... možno nabudúce.

Singles 2: Triple Trouble
Singles 2: Triple Trouble
Singles 2: Triple Trouble

Technická stránka nových Singles kupodivu nestratila nič zo svojej krásy a aj keď ročný engine už vykazuje isté známky nedokonalosti, ešte stále je načo sa pozerať. Detaily jednotlivých postáv sú stále zarážajúce a to isté môžem povedať aj o prostredí. Trošku zamrzí fakt, že okrem tváre a oblečenia pozostávajú všetky postavy z toho istého modelu a tak pri zhodení šiat ktoréhokoľvek z nich, budete neustále zažívať deja-vú. Zvuková stránka už tak cool nie je a okrem úvodnej melódie sa dočkáte len všadeprítomného skomoleného jazyka, ktorým tamojší obyvatelia hovoria. Rok starý engine má ale aj svoju výhodu, ktorou je relatívne nízka hardvérová náročnosť, na základe ktorej si hru v plných detailoch užijú aj majitelia slabších strojov.

Je nad slnko jasné, že keby sa Singles 2: Triple Trouble podrobili dlhšiemu a dôkladnejšiemu beta testu, určite by sa prevažná väčšina chýb odstránila. Takto hra pôsobí ako nepodarený a značne chybný klon The Sims 2 a tím Rotobee tak získava ďalšie negatívne body. Ak aj cez to všetko máte záujem o simuláciu života, rozhodne sa obráťte na donekonečna vychvaľovaný The Sims 2 alebo si zájdite von s priateľmi a zabavte sa v skutočnej spoločnosti. Predsa len je v tomto prípade realita k nezaplateniu.


napísal blade 1.8.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.0
Ohodnotiť
SINGLES 2: TRIPLE TROUBLE
+ grafika
+ niekoľko nových nápadov
+ občasná zábava
- monotónnosť a neskôr nuda
- množstvo zbytočných chýb
- časový element
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,5 GHz, 256MB RAM, VGA 32MB (GF 2 alebo výkonnejšia)
Doporučená konfigurácia: CPU 2GHz, 512MB RAM, VGA 64MB (GF FX alebo výkonnejšia)


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Deep Silver / Rotobee
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  jún 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19879)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk