OVERRIDE 2: SUPER MECH LEAGUE

OVERRIDE 2: SUPER MECH LEAGUE

4.5

Pokrivkávajúca plechová liga

Recenzia na PC verziu

Súboje gigantických mechov vždy vedeli prilákať hráčov. Plecháči si to rozdávajú aj v bojovke Override 2, ktorá sa však nezaradí medzi najlepších reprezentantov žánru. Hoci tam o akciu nie je núdza, na získanie a udržanie komunity to v tomto prípade zjavne nestačí. 

Prvé čo si asi hráč všimne po zapnutí hry, je chytľavá rocková skladba, ďalej ho zasiahne slušná selekcia máp a kopec mechov, s ktorými sa môže vyblázni. A potom prídu na rad samotné súboje a prvotný záujem upadá.

Hoci hra ulahodí krásnou grafikou, pestrosťou lokácií, rozmanitosťou hrateľných mechov a chytľavou hudbou, má mnoho závažných problémov. Najväčším problémom je nedostatok hráčov. To by bolo možno odpustiteľné, keby AI nebola totálne mimo. Súperi s umelou inteligenciou pobehujú bezhlavo po mape, málokedy využijú príležitosti zaútočiť na hráča a aplikujú minimum dostupných útokov.


Ako som už spomenul, mapy sú rozmanité, plné unikátnych herných prvkov, ktoré obmenia zážitok a hra ponúka dostatok mechov, s ktorými sa môžete zabaviť. Ovládanie je intuitívne – ľahké, ťažké útoky, útoky nohami a na diaľku, a alternatívy všetkých typov útokov vo vzduchu, sú použiteľné rovnakými tlačidlami pre všetkých mechov. Kombinácie výpadov dávajú zmysel aj bez toho, aby ich hra musela zdĺhavo opisovať, napr. hráč ovláda jednotlivé ruky pravým a ľavým tlačidlom na myške, stlačením oboch tlačidiel použije obe ruky na útok na diaľku.

Hra vás hodí do veľmi rýchleho a efektívneho tutoriálu a ponúkne možnosť testovať všetkých mechov na všetkých mapách nanečisto v tréningovej sekcii. Mapy umožňujú hádzanie rôznych predmetov po nepriateľovi, napr. budov alebo skál, a v pravidelných časových intervaloch sa na určitých bodoch zjaví žltkastá plocha, v ktorej sa hráčovi nabíja ultimátny útok. Ten nespôsobí prehnane veľké poškodenie a je nutné ho použiť v správnom momente, keďže je väčšinou ľahké uskočiť a uhnúť. Aspoň teda pre hráča, keďže AI väčšinou nezvláda ani tento úkon.

Hra sa skladá z líg, ktoré sa dajú hrať s botmi, s ktorými to teda, žiaľ, nie je veľké zábava. Sprevádza vás agentka Zoe, ktorá sa snaží zaujať humorom, ktorý málokedy funguje, a rozprávaním svojich zážitkov z detstva a podobne. Lenže je veľmi nudne nahovorená a nepodstatná pre hrateľnosť, ktorá je hlavným ťahákom tejto hry. Zoe napokon iba zbytočne zdržiava.

Po niekoľkých zápasoch sa vám odomkne garáž, v ktorej si môžete kupovať nových mechov a obliekať ich do všelijakých čiapočiek, kravát atď. Plat za zápasy je dosť mizerný a sú kvôli otrasnej AI a nedostatku hráčov nudné. Zmeny na vašom mechovi aj tak nie je vidno (až na čiapočky), keďže sa väčšinou budete pozerať vášmu borcovi na chrbát.

Hoci základná hrateľnosť a ovládanie hry sú dobré a vizuálne je detailná a rozmanitá, preafektované rôzne efekty, ako sú napríklad výbuchy a nemotorná kamera, ktorá sa rada zasekáva v stenách alebo priamo za hráčovým chrbtom, znemožňujú zorientovať sa v tom, čo sa na bojisku deje.

Override 2 má určitý potenciál a hra by dokázala ponúknuť aspoň mierne nadpriemerný zážitok, keby ju bolo s kým hrať. Základné herné mechaniky majú čo ponúknuť a rušivé grafické efekty sa vždy dajú znížiť v nastaveniach, aby vás pri hraní nerozbolela hlava. V súčasnom stave však hru, žiaľ, nemôžem odporúčať.



napísal Sammy 2.2.2021
Páči sa mi!
4.5
Vo svete
6.1
Ohodnotiť
OVERRIDE 2: SUPER MECH LEAGUE
+ detailné prostredia
+ intuitívne ovládanie
+ rozmanitosť mechov
+ základné herné mechaniky
- nemotorná kamera
- niektoré grafické efekty prekážajú pri samotnom hraní
- prakticky nejestvujúca hráčska komunita


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
Switch
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Modus Games
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 22. december 2020
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk