Quantum Break previazal Alana Wake s AWE eventom ešte pred Controlom

Pozrime sa bližšie, ako postupne Remedy buduje svoje univerzum hier.

pridal saver 15.2.2021 o 18:35 pod hry
Quantum Break previazal Alana Wake s AWE eventom ešte pred Controlom

HRY > NOVINKY >

Remedy už roky tvorí svoje univerzum a pomaly im to všetko začína spájať dokopy. Začalo to s Alan Wake, ktorý bol prvý do ich Remedy Connected Universe, ako to celé nazývajú. Samozrejme, vtedy ešte nevedeli, čo z toho vznikne a ako to prepoja.

Verejne to predstavili až teraz pri Control, konkrétne jeho AWE expanzii, ktorá ponúkla prvý crossover event, v ktorom spojili Alan Wake a Control hry. Remedy tam detailnejšie predstavilo možnosti ľudí vo svojom svete a aj udalosti, ktoré menia svet. A síce Remedy hovorí, že Control AWE bol prvý takýto event, celé to začalo už v predchádzajúcom Quantum Break.

Ak si totiž spomínate na Quantum Break, bola tam zaujímavá tabuľa, ktorá prvýkrát spomína aj AWE event. Bolo to ešte dlho pred Controlom a vidieť, že to Remedy plánovalo roky vpred. Vtedy okolo Alana Wakea a Thomasa Zanea niekto vo svete hry popísal celú tabuľu, pričom skúšal definovať AWE ako Alan Wake Experience, ale rovno sa pýtal, či to neznamená Altered World Events. Tento názov Control expanzia aj potvrdila. Zároveň Quantum Break naznačil, že Federal Bureau of Control bolo prepojené s udalosťami v Alan Wake.

Quantum Break previazal Alana Wake s AWE eventom ešte pred Controlom

Nie je to jediné prepojenie s Alanom Wakeom v hre. Je tam viac odkazov na AWE eventy, ktoré autori nenápadne podsúvali, aj keď vtedy ešte nikdy nevedel, čo to presne znamená. Ukázalo to, že je aj táto hra priamo v Remedy univerze. Otázne, je či však v budúcnosti ešte bude prepojená, keďže značka patrí Microsoftu. Jedine, ak by ju odkúpili, alebo by sa s Microsoftom dohodli na pokračovaní.

Quantum Break previazal Alana Wake s AWE eventom ešte pred Controlom

Uvidíme, či to prepoja aj s kampaňou CrossfireX, ktorá je tiež z ich dielne, aj keď znovu nie je na ich značke. Vieme však, že tam budú nejaké špeciálne sily a konkrétne sa vracajú späť k Max Payne možnostiam spomalenia času, plus vojaci dostanú aj ďalšie schopnosti. CrossfireX čakáme niekedy tento rok. Mimochodom, pre Crossfire už spravili dve kampane, kde s druhou teraz končia. Zrejme táto druhá je pre Crossfire X a prvá bola pre čínsky Crossfire.

Quantum Break previazal Alana Wake s AWE eventom ešte pred Controlom

Ak by to v Remedy nejako vedeli spojiť aj bez značky, mali by tam už k dispozícii Alana Wakea so schopnosťami upravovať realitu svojim písaním. Tiež Jack Joycea s časovými schopnosťami a Jesse Faden s telekinetickými schopnosťami a možno nejakú postavu z CrossfireX. Bolo by to ideálne na ich kooperačnú hru Vanguard, ktorú momentálne pripravujú. Uvažujú tam však nad free 2 play prístupom a napriek tomu, že sľubujú príbeh, veľa od toho nečakáme. 

Quantum Break previazal Alana Wake s AWE eventom ešte pred Controlom

Je aj otázne je, či z tohto spájania dokáže Remedy vytĺcť niečo viac. Či spravia väčší crossover AAA s epickým príbehom, alebo to budú vždy spomínať len pomimo. Teraz sme spomínali, že pre Epic vyvíjajú dve nové hry. Jednu malú a jednu veľkú AAA hru. Má to byť postavené na ich značkách, a teda malá môže byť doplnok ku Controlu v štýle Alan Wake: American Nightmare a veľká Alan Wake 2.

Ostáva teraz len čakať, čo Remedy ponúkne. Ak teraz len pripravujú Alan Wake 2, môžeme ho čakať najskôr v 2024.





Páči sa mi! (+7)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19833)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk