Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?

Nie je to len o odrezávaní uší, nová postava ponúkne 3 rôzne špecializácie a aj na ne naviazané questy

pridal matus_ace 20.2.2021 o 17:17 pod hry
Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?

HRY > NOVINKY >

Rogue je jedna z tradičných tried v Diablo sérii a odvčera oficiálne vieme, že sa vráti v Diablo 4. Dočkali sme sa slušného videa, ktoré nebolo len o odrezaných ušiach, ale predviedlo aj hrateľnosť za túto postavu a jej rôzne podoby. Pred 24 rokmi bola Rogue trieda zameraná na boj z väčšej vzdialenosti a aj keď sa v dvojke a trojke neobjavila, podľa aktuálnych informácií môžeme povedať, že sa to nezmenilo. Blizzard ale výrazne rozšíril jej možnosti.

V tejto triede teraz Blizzard mieša rôzne iné z minulosti Diablo série. Stále tu môže fungovať ako v jednotke, no to bude teraz len jeden z možných buildov. Je tu badať aj prvky Assassina z dvojky a Demon Huntera z trojky. Vo všetkých buildoch je ale zachovaná vysoká rýchlosť a mobilita postavy. Preto medzi jej hlavné schopnosti patrí aj útok s dashovaním. To neslúži len na to, aby ste likvidovali nepriateľov, ale túto schopnosť dokážete využívať naozaj variabilne. Dokážete sa tiež viac zakrádať a podobne.

Rogue má v hre tri špecializácie. Prvou z nich je Shadow Realm. Vďaka tejto ultimátnej schopnosti sa postava presunie do Shadow Realm, kde sa dokáže pohybovať nenápadne, no taktiež takto dokážete nepriateľov rozdeľovať na menšie skupiny, s ktorými si jednoduchšie poradíte. So sebou dokážete stiahnuť aj nepriateľa a dostanete sekundu nezraniteľnosti a spôsobíte 50% extra damage.

Druhá špecializácia vám poskytne Combo Points systém a vychádza z Assassina v dvojke. Body získate používaním určitých schopností a môžete ich využiť na iné schopnosti, vďaka čomu si ich môžete takto boostovať. Je to systém, ktorý vám umožňuje cyklicky využívať schopnosti a poznáme ho napríklad aj z iných Blizzard hier.

Poslednou špecializáciou je Exploit Weakness, čo je systém, ktorý si síce vyžaduje vyšší skill, ale prináša aj vyššiu odmenu. Táto schopnosť vám nad nepriateľmi ukáže ikonku pri určitých útokoch a vy tak dostanete šancu správne načasovaného protiútoku. Ak sa vám podarí, nepriateľom dokážete napáchať podstatne viac škôd, keďže dostane veľký damage bonus.

Zaujímavosťou ale je, že na tieto špecializácie budú naviazané špecifické questy. Budete totiž pracovať s niekoľkými skupinami v rámci tohto rozsiahleho sveta. Na základe toho tak budete dostávať aj špecifické úlohy. Súbojový systém tejto triedy ale bude obohatený aj o možnosť modifikovať si útoky elementálnymi silami, takže k nim môžete pridať zamrznutie, jed a ďalšie efekty. Váš Rain of Arrows tak pôsobí inak na základe toho, s akým efektom ho spojíte, takže sa môžete dopracovať aj k niektorým brutálny scénam, keď monštrá zalejete kyselinou.

Rogue je štvrtá trieda, ktorá Blizzard pre Diablo 4 predstavil. Predchádzajúcimi boli Barbarian, Sorceress, a Druid. Zatiaľ ale nevieme, kedy si ich vyskúšame aspoň v bete. Blizzard totiž zatiaľ nezverejnil dátum vydania a ani nejaké plány na betu.





Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?  Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?  Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?
Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?  Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?  Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?
Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?  Čo všetko vieme o Rogue triede v Diablo 4?
Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / RPG
Dátum vydania: 6. jún 2023
  2024 (PC, PS4, Xbox One,Xbox Series X|S,PS5)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk