Na Slovensku štartuje EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy v NHL21

Hrávaš NHL21? Nastal tvoj čas! Prihlás sa a zabojuj o 15000 eur.

pridal PR 31.3.2021 o 8:30 pod hry
Na Slovensku štartuje EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy v NHL21

HRY > NOVINKY >

Na Slovensku štartuje prvá oficiálna e-športová hokejová liga pre hráčov PlayStation. Prihlásiť sa môže každý – fanúšikovia hokeja, hokejisti, gejmeri i široká verejnosť. Do projektu sú zapojené všetky kluby najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Prize money 15 000 EUR je historicky najvyššia výhra v e-hokejovej lige na Slovensku či v Českej republike. Registrácia už bola spustená na webe www.ehokejliga.sk. Následne prebehne päť kvalifikačných kôl. V nich budú hráči zbierať body a tí najlepší sa môžu uchádzať o miesto v jednom z jedenástich slovenských tímov TIPOS Extraligy. Draft e-hráčov prebehne 16. apríla. Každý tím si v drafte vyberie dvoch hráčov, ktorí ho budú reprezentovať v EHOKEJ Lige TIPOS Extraligy. Hráči si budú môcť zvoliť preferované kluby.

Základná časť EHOKEJ Ligy sa začne 20.apríla a posledný zápas je naplánovaný na 3. jún 2021. Z tabuľky základnej časti postúpi osem najlepších tímov do play off. Víťazný tím, ktorý získa titul majstra Slovenska v EHOKEJ Lige a finančnú výhru, spoznáme vo finále 24. júna 2021. Všetky pravidlá súťaže sú aj na webe www.ehokejliga.sk.

EHOKEJ Liga sa odohrá na platforme PlayStation 4 alebo PlayStation 5 v hre NHL 21 v režime Hockey Ultimate Team. Hracie dni sú utorok, streda a štvrtok.

„Hokej je na Slovensku národným športom a do povedomia sa vo veľmi významnej miere dostáva aj jeho e-športová verzia. Už teraz máme dokonca svetovo veľmi známe mená v komunite e-hráčov hokeja.Sme radi, že aj slovenské hokejové kluby sa zapojili do tohto trendu, ktorý im môže priniesť nových fanúšikov z radov aktívnych gamerov. My vnímame e-hokej a e-šport aj ako priestor pre mladých ľudí na budovanie sociálnych väzieb. Chceme klubom aj samotným hráčov poskytnúť viac, ako len pôžitok z hrania,“ povedal Ondrej Klokoč zo spoločnosti ESPORTS ENTERTAINMENT, ktorá organizáciu celej EHOKEJ Ligy zastrešuje aj v spolupráci s partnermi.

Generálnym partnerom EHOKEJ Ligy je spoločnosť TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. TIPOS je najväčším donorom športu na Slovensku. Každoročne podporuje športové zväzy a množstvo projektov zo športovej oblasti. V súčasnosti má ambíciu získať rovnaké renomé aj v segmente elektronických športov.

„Naša spoločnosť je hrdým partnerom športu na Slovensku. Preto sme sa rozhodli podporiť aj slovenský e-šport. Túto oblasť nevnímame ako niečo, na čom by sme chceli v krátkom čase komerčne zarobiť. Našu úlohu na poli e-športov vnímame aj v rámci našej spoločenskej zodpovednosti – chceme zveľadiť a kultivovať tento priestor aj na Slovensku, a to prostredníctvom silnej podpory partnerov, ktorí majú v tomto smere pripravené kvalitné a progresívne projekty,“ vysvetlil Stanislav Molnár, výkonný riaditeľ sekcie produktov a člen predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti TIPOS.

Fanúšikovia EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy budú môcť sledovať online prenosy so štúdiom a komentátorom na kanáloch Youtube a Twitch. Najlepšie okamihy z každého kola základnej časti a play off nájdu aj na Facebooku a Instagrame EHOKEJ Liga, všetky zaujímavé rozhovory a novinky zase na stránke ehokejliga.sk.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk