World Racing 2 look

pridal saver 2.10.2005 o 12:47 pod hry
HRY > NOVINKY >

Keď sme už spomínali toľko racingové hry, pozrime sa aj na čoskoro vychádzajúci World Racing 2. Hra zaujme hlavne dvomi vecami a to ponukou cez 40 áut (v 90 modeloch) od 17 značiek, kde napríklad okrem VW, Audi, Mercedesov, nájdete aj Škodovky (taká jazda na tunovanej Fabii našincov poteší) a aj realitou ovládania, ktorú si môžete nastaviť, od akrádového modelu, až po simulačný. Plus si k tomu prirátajte 7 obrovských lokácií s množstvom možných tratí a misií. To je vlastne ďalšie pozitívum, hra sa totiž neorientuje len na okruhy a závody, ale dostanete misie, ako niekoho odviezť z miesta na miesto, niečo niekam rýchlo doviesť, prejsť určitými bodmi v teréne. Všetky misie sú podtienené krátkym príbehovým textom ponúkajúcim malú motiváciu.

Hra sa vám celá sprístupňuje postupne, začínate jednoduchými začiatočníckymi misiami, kde napríklad zahrejete nové auto do autopožičovne, zajazdíte si pár tratí na čas a spravíte aj úvodné testy. Následne sa dostávate do kariéry, kde postupne jazdíte s stále lepšími súpermi a stále inými autami, či už v závodoch o medaily alebo v časovkách a checkpointoch. Za každú prejdenú trať získavate body, za ktoré si môžete vo free ride sprístupňovať nové trate, misie a aj autá. Každý si môže vyberať to, čo ho najviac zaujme. Napríklad offroad misie alebo okruhové alebo len jazdu nejakou Škodovkou po Hawaji, Miami, Taliansku alebo Egype. Plus nechýbajú mierne tuningy, farieb, nálepiek a aj diskov kolies.

Grafika je v hre dobrá a aj keď nemá napríklad na Most Wanted, ide plynulo (ako na Xboxe, tak aj PC, nemá problém bežať na CPU 2GHz a ATI9800 30-50fps) a hlavne autám nechýba deštrukcia. Najskôr sa škrabú a preliačujú plechy, potom rozkývajú dvere, aby sa následne začal kaziť motor, prevodovka a ďalšie súčiastky, ktoré vám už komplikujú jazdu. Veľmi slušné a núti vás to dávať si hlavne v zákrutách pozor. Toto všetko si môžete na tratiach opravovať na pumpách, kde vás okrem opravenia a dotankovania napríklad aj umyjú od špiny v umyvárke. Jediné čo mi trochu vadilo, boli kolízie s protivníkmi, pri ktorých sa autá odrážali trochu umelo. A mínusom je tentoraz aj absencia interiérov áut, totiž v prvom Mercedes World Racingu boli a pôsobili veľmi dobre. Škoda, toto by už v moderných simulačne zameraných racingovkách už nemalo chýbať. Hudba vo World Racingu nie je rozsiahla a nie sú tu žiadne superhviezdy, ale výber nie je zlý a v pozadí pôsobia dobre. Napríklad je tu jedna známa skladba z filmu Taxi.

Celkovo je hra veľmi slušná a osloví hráčov, ktorým práve nesedí rýchly, zablurovaný a arkádový štýl NFS. Je to skôr pre tých, koho láka voľnosť, rozmanitosť misií a reálnosť, ako jazdy, tak aj deštrukcie vozidla. Zatiaľ to u mňa vyzerá s hodnotením celkom dobre, povedal by som okolo 85% (podľa oficiálnej stránky recenzie v časopisoch a prvé na nemeckých weboch sa už pohybujú okolo tých 78-85). Uvidíme, ale ako sa to bude vyvíjať, stovka misií je celkom dosť a sľubovaných 60 hodín môže byť zábavných, ale aj postupne stereotypných.





World Racing 2 look World Racing 2 look World Racing 2 look World Racing 2 look World Racing 2 look World Racing 2 look World Racing 2 look World Racing 2 look World Racing 2 look
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






na
PC
PS2
Xbox

Vývoj: Playlogic International / Synetic
Štýl: racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  september 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk