Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?

PC demo na Monster Hunter Rise vyjde už zajtra a my sme ho mohli skúsiť ešte skôr.

pridal saver 12.10.2021 o 18:52 pod hry
Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?

HRY > NOVINKY >

Capcom len nedávno na Tokyo Game Show výstave ohlásil PC verziu Monster Hunter Rise. Tá vyjde v januári, ale ešte predtým si budete môcť skúsiť demo. Konkrétne vyjde už zajtra a ponúkne hodinu hrania. Bude to časovo obmedzené s tým, že si môžete zvoliť jedného z troch boss nepriateľov s rôznou náročnosťou a aj dva tutoriály.

Samotná hra je portom zo Switchu (recenzia 9.0), kde vyšla v marci a je tak dobré čakať slabšiu grafiku, ale zároveň čakajte pravý a náročný Monster Hunter titul, nie zjednodušený ako Monster Hunter World, ktorý bol určený pre masy. 

 

Pritom demo ponúkne jedno prostredie s niekoľkými boss nepriateľmi a zároveň sériu hrdinov, z ktorých si môžete vybrať. Každý má iných spoločníkov a iné zbrane. Niektoré postavy majú ťažké a pomalé meče alebo kladivá, iné rýchle sekacie meče, ďalšie kuše alebo rôzne typy strelných zbraní. Pričom pri strelných zbraniach môžete útočiť viac z bezpečia, ale uberajú menej energie. Je to pekná paleta hrdinov, z ktorých si viete vybrať takého, ktorý vám sadne najlepšie. Vždy sa musíte dostať do jeho štýlu boja a naučiť sa vyhýbať nepriateľom, ale aj krotiť ich.

Grafika je taký mix relatívne pekných postáv s jednoduchým prostredím, ktoré mi veľmi pripomenulo Ghost Recon z roku 2001. Väčšie uzavreté prostredie s ostrými hranami a jednoduchou vegetáciou. Pričom základ je asi v dvoch textúrach, jedna na trávu, druhá na skaly. Rovnako rozmanitosť trávy a stromov je veľmi skromná. Ploché nasvietenie tomu nepomáha. Vidieť a aj cítiť, že je to port zo Switchu, ale nájdu sa v grafike aj lepšie prvky, ako detailné postavy, na ktorých sa pekne pohrali so srsťou. Dá sa na tento štýl zvyknúť. Možno väčšia škoda sú neprehľadné UI prvky a prílišných prekombinované ovládanie, špeciálne na klávesnici. Je potrebné dostať sa do toho a zvyknúť si na rôzne špecifické veci.  Ako strieľanie vystreľovacieho háku na úplne inú stranu, ako mierite myšou.

Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?

Ak ste už hrali Monster Hunter Rise na Switchi, žiaľ nebude tu cross save a nebudete môcť pokračovať a rovnako tu nebude ani crossplay. Autori povedali, že sa to technicky nedá spraviť. Online môžete hrať len s PC hráčmi. Multiplayer je tiež jedna z možností dema a môžete ho vyskúšať. Treba sa napojiť na server, respektíve ho vytvoriť. V preview verzii som to neskúšal, ale v plnom deme zrejme pôjde.

Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?

Zdá sa, že Monster Hunter Rise je na PC takým bonusom pre hardcore fanúšikov série, ktorých poteší. Ostatných, respektíve hráčov Monster Hunter World môže tiež zlákať, ale treba rátať so slabším vizuálom a náročnejšou hrateľnosťou.





Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?  Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?  Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?
Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?  Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?  Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?
Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?  Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?  Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?
Ako vyzerá Monster Hunter Rise na PC?
Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Switch
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Akcia / RPG
Dátum vydania: 26. marec 2021
 12.1. 2022 (PC)
 20.1. 2023 (Xbox One, PS4,PS5,Xbox Series X|S)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19886)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk