FAST & FURIOUS: SPY RACERS RISE OF SH1FT3R

FAST & FURIOUS: SPY RACERS RISE OF SH1FT3R

3.5

Rýchlo a zbytočne

Recenzia na PS4 verziu

Značku Fast & Furious, predpokladám, nie je nutné siahodlho predstavovať. Ide o desaťdielnu filmovú sériu, ktorá novšími dielmi stráca na kvalite a zaujímavosti. Elán do života jej však vpichol podarený a úspešný animovaný seriál – odbočka pre mladšie publikum. Po vzore starších čias sa však majitelia značky rozhodli vydojiť, čo sa dá a prilepiť k seriálu aj videohru.

Hru zverili neznámemu talianskemu vývojárskemu štúdiu 3DClouds. To má na krku ešte dva tituly y z minulého roka: King of Seas a Blaze and the Monster Machines: Axie City Racers. Obe priemerné hry. Štúdio vytvorilo podpriemernú hru, ktorá mala byť zábavná. Žiaľ, sklamala na plnej čiare a v podstate keby neniesla slávnu značku, ani o nej nepíšeme.

Kvalita pripomína reklamné hry, ktoré sú bez dôležitého obsahu. Dej tu prakticky nie je a jediné čo robíte, je pretekanie, pričom je hra rozdelená v príbehovej kampani na niekoľko kapitol. Celý príbeh priemernému hráčovi zaberie 4-5 hodín času. Ak sa chcete posunúť ďalej v príbehu, musíte odohrať všetky preteky v jednej kapitole, aby sa vám pozícia uložila. Čiže ak potrebujete medzičasom vypnúť hernú konzolu, tak máte smolu, musíte ísť od začiatku. V tomto smere to vyzerá na návrat do herného praveku. Kto je zvyknutý na moderné adaptívne hry, bude veľmi sklamaný.


Kulisy hry vychádzajú zo seriálu a sú to Rio de Janeiro, Los Angeles, Sahara, ostrov Polynézia či kybernetické alternatívy daných svetov. To všetko za prítomnosti priemerne kvalitného jazdného modelu – ten je arkádový a ovláda sa pomerne bez výhrad, žiaľ, aj bez zábavy.

Zo začiatku som sa potešil, že majú autá špeciálne schopnosti, čiže môžete protivníkovi pripravovať pasce, ostreľovať ho, spomaľovať, no ako to povedať slušne, vôbec to v tejto hre nefunguje ako zábavný prvok. Je to tam ako možnosť, využívate to, ale nič zvláštne sa neudeje, ak to nebudete robiť. Chvíľami skočíte do pasce protivníkovi, to vás oslepí, a preteky pokračujú. Rovnako aj trate ponúkajú rôzne prekážky a brány, ktoré môžete pootvárať a podobne. V tomto smere je cítiť snaha o kreatívny nápad a pevne verím, že keby do rúk vzali hru skúsení vývojári, všetko by dopadlo lepšie. Videohra, ktorá používa špeciálne schopnosti, pre deti na trhu v podstate chýba a určite by potešila. Zvoliť si však  túto formu by bol veľký omyl a pochybujem, že niekoho poteší.

Značka neznamená všetko. Fast & Furious si zaslúži väčšiu starostlivosť, o to viac, že Vin Diesel má vrelý vzťah k počítačovým hrám, čo v minulosti potvrdil veľakrát. Prečo stroskotáva jeho hlavná značka, je pre mňa osobne záhadou. Predchádzajúca hra s podtitulom Crossroads mala ešte o triedu horšie renomé.

Plusy hry sú najmä možnosť hrať na rozdelenej obrazovke na jednej hernej konzole. Kiežby takú možnosť mala najnovšia Forza! Rovnako nechýba možnosť online multiplayeru, ale to je hádam v dnešnej dobe samozrejmosť – ten je maximálne pre šiestich spoluhráčov.

Hodnotiť grafickú stránku je otázne, nie je čo hodnotiť, je úplne slabá. Plusom je, že na Playstation 4 hra beží plynulo a nenarazil som na technické chyby. Audiovizuálna stránka stojí tiež za málo. Pre značku, ktorá vychádza majoritne z kvalitnej prezentácie, je toto vyslovene poníženie a na prípadných ďalších tituloch by si mali dať autori poriadne záležať. Pokaziť renomé je veľmi jednoduché.

Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R má zložitý názov, ale samotná hra je až priveľmi jednoduchá, priam primitívna. Ako pretekárska záležitosť nestojí ani za reč – oproti najlepším značkám v kategórií sa krčí niekde v kúte a pevne verím, že sa stratí v dejinách.



napísal Possol 18.1.2022
Páči sa mi!
3.5
Ohodnotiť
FAST & FURIOUS: SPY RACERS RISE OF SH1FT3R
+ možnosť hrať na rozdelenej obrazovke
- absencia zábavy
- krátka herná doba
- grafická stránka
- zneužitie slávnej značky


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Bandai Namco / 3D Cloud
Štýl: Racing
Dátum vydania:  november 2021
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk