Microsoft utvrdzuje, že má svoje Store otvorené a Activision Blizzardy hry budú aj ďalej na iných platformách

Teraz, ako sa Google a Apple dostávajú pre Store do problémov s protimonopolnými úradmi, Microsoft utvrdzuje, že má svoje Store otvorené a zároveň upresnil, ako to bude s Activision Blizzard hrami.

pridal saver 9.2.2022 o 19:08 pod hry
Microsoft utvrdzuje, že má svoje Store otvorené a Activision Blizzardy hry budú aj ďalej na iných platformách

HRY > NOVINKY >

Teraz, ako sa Google a Apple dostávajú pre Store do problémov s protimonopolnými úradmi, Microsoft utvrdzuje, že má na PC svoje Store otvorené a predstavil svoje Open App Store Principles. Je pre prichádzajúce zákony, ktoré ak prejdú, zavedú hlavne pre mobilné obchody tvrdé podmienky, Microsoftu sa to prakticky nedotkne, keďže na PC majú Store dostatočne otvorený.

Spísali však 11 bodov, ktoré naznačujú podmienky a možnosti vývojárov. Hlavné body sú v tom, že vývojári môžu používať hociktorý vlastný platobný systém, nebudú vyžadovať používanie svojho systému ani meniť podmienky, keď použijú iný. Nebudú ani zabraňovať komunikácii vývojárov so zákazníkmi ani zakazovať niektorému vývojári prístup do store. Zároveň nechýba možnosť sideloadingu aplikácií. Budú aj naďalej plne podporovať aj ďalšie obchody na svojom systéme. 

To sú všetko veci, pre ktoré má problémy Apple, ale aj Google. Apple teraz pre svoje obmedzenia dostáva v Holandsku každý týždeň 5 miliónovú pokutu. 

Konkrétne body sú:

Kvalita, bezpečnosť, ochrana a súkromie

  • Všetkým vývojárom umožníme prístup do nášho obchodu s aplikáciami, ak spĺňajú primerané a transparentné normy kvality a bezpečnosti.
  • Budeme naďalej chrániť spotrebiteľov a hráčov, ktorí používajú náš obchod s aplikáciami, a zabezpečíme, aby vývojári spĺňali naše bezpečnostné normy.
  • Budeme naďalej rešpektovať súkromie spotrebiteľov v našich obchodoch s aplikáciami a poskytneme im kontrolu nad správou ich údajov a spôsobom ich použitia.

Zodpovednosť

  • Na naše vlastné aplikácie budeme klásť rovnaké nároky ako na konkurenčné aplikácie.
  • Nebudeme používať žiadne neverejné informácie ani údaje z nášho obchodu s aplikáciami na konkurovanie aplikáciám vývojárov.

Spravodlivosť a transparentnosť

  • S aplikáciami v našom obchode s aplikáciami budeme zaobchádzať rovnako bez neprimeraného uprednostňovania alebo zaraďovania našich aplikácií alebo aplikácií našich obchodných partnerov oproti iným.
  • Budeme transparentne informovať o pravidlách propagácie a marketingu v našom obchode s aplikáciami a budeme ich uplatňovať dôsledne a objektívne.

Výber vývojárov

  • Od vývojárov v našom obchode s aplikáciami nebudeme vyžadovať, aby na spracovanie platieb v aplikáciách používali náš platobný systém.
  • Od vývojárov v našom obchode s aplikáciami nebudeme vyžadovať, aby v našom obchode s aplikáciami poskytovali výhodnejšie podmienky ako v iných obchodoch s aplikáciami.
  • Nebudeme znevýhodňovať vývojárov, ak sa rozhodnú používať iný systém spracovania platieb ako náš, alebo ak v iných obchodoch s aplikáciami ponúkajú iné podmienky.
  • Nebudeme vývojárom brániť v priamej komunikácii so zákazníkmi prostredníctvom ich aplikácií na legitímne obchodné účely, ako sú cenové podmienky a ponuka produktov alebo služieb.

Hovoria, že si uvedomujeme tiež, že vznikajúca legislatíva bude uplatňovať nové pravidlá na spoločnosti, ktoré prevádzkujú obchod s aplikáciami, a zároveň ovládajú základný operačný systém, ako je Windows. Preto sa dnes tiež zaväzujú, že:

  • Naďalej umožníme vývojárom vybrať si, či chcú dodávať svoje aplikácie pre Windows prostredníctvom nášho obchodu s aplikáciami, z obchodu niekoho iného alebo "sideloaded" priamo z internetu.
  • Vývojárom budeme naďalej včas poskytovať DeepL informácie o rozhraniach interoperability pre systém Windows, ktoré používajú naše vlastné aplikácie.
  • Používateľom systému Windows umožníme používať alternatívne obchody s aplikáciami a aplikácie tretích strán, a to aj zmenou predvolených nastavení v príslušných kategóriách.

 

Microsoft dodáva, že sa to netýka Xbox Store, keďže legislatíva je mierená na PC, mobily a zariadenia na všeobecné použitie, ale aj tak 7 z 11 bodov už budú aplikovať aj na Xbox Store. Postupne aj ďalšie body, kde je napríklad pridanie iných platobných brán. 

Ale v tejto súvislosti Microsoft pridal aj zaujímavý dodatok, už jasnejšie hovoriaci o Activision Blizzard hrách, ktoré prídu na iné platformy:

Call of Duty a iné populárne Activision Blizzard tituly budú dostupné na PlayStation platforme počas existujúcich zmlúv a zaviazali sa k tomu, že budú dostupné aj potom, aby si hry mohli Sony fanúšikovia užívať aj ďalej. Zároveň chcú podobné kroky spraviť aj na podporu Nintendo platformy, teda Swichu. 

Fanúšikovia Call of Duty, ktorí majú len, PlayStation tak budú môcť hrať aj ďalšie časti série. Nekonkretizovali však, aké značky mimo toho ešte plánujú rozširovať aj na iné konzoly.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk