Secret Files: Tunguska príbeh, oficiálna stránka

pridal spacejunker 16.12.2005 o 11:05 pod hry
HRY > NOVINKY >

30. júna 1908 oblohu rozťalo veľké svetlo a v oslepujúcich lúčoch explodovalo. Tlaková vlna otriasla Tunguskou a v jednom okamihu bolo celé okolie zdevastované. Odhadovanú silu výbuchu desať mega ton ucítili obyvatelia tisícky kilometrov vzdialených od epicentra. Hypotézy na túto udalosť sa rôznia. Čo sa v ten deň skutočne stalo? Bol to meteorit? Mimozemšťania? Ani po mnohých výpravách do týchto miest sa vedci nedokážu zhodnúť. A načo je táto lekcia dejepisu? Práve týmito udalosťami je inšpirovaná point'n'click adventúra Secret Files: Tunguska, ktorú sa bližšie rozhodol preskúmať server JustAdventure v aktuálnom rozhovore.

Hlavnou postavou Secret Files: Tunguska je atraktívna mechanička Nina Kalenkovová, ktorej sa za záhadných okolností stratil otec Wladimir. Polícia je bezmocná a nie je na ňu spoľahnutie. Rozhodne sa preto zobrať pátranie do vlastných rúk a spolu s Maxom Gruberom (otcovým kolegom) sa púšťajú do vyšetrovania. Čoskoro zistia, že Wladimir prišiel k zaujímavým záverom ohľadne výbuchu v Tunguske. Nina s Maxom spolu precestujú celý svet. Pozrú sa do Nemecka (Berlín), do Ruska (Moskva, vojenská základňa, sibírska železnica, Tunguska), do Číny (hranice s Tibetom, Himaláje), Antarktídy a stopy ich zavedú aj na Kubu (Havana). Neskôr (keď Nina a Max už v tom lietajú až po uši) sa ukáže, že medzi nimi a Wladimirom stoja silní protivníci a v stávke je viac, ako jeden ľudský život.

Secret Files: Tunguska je ambicióznou adventúrou zo starej školy, navyše autori sa vyvarujú všetkým neduhom, ktoré trápili iné hry z rovnakého žánru. Nenájdete tu žiadne akčné minihry, časom obmedzené hádanky a hrdinovia konšpiračného príbehu nemôžu zomrieť. Puzzly sú zamerané na získavanie informácií od NPC postáv, kombinovanie predmetov alebo riešenie problémov pomocou oboch postáv. Obtiažnosť sa má postupne stupňovať, frustrácii má zamedziť jednoduchý pomocník, diár (kam sa zapisujú dôležité udalosti) a zvýrazňovač hot-spotov (jednoduchým kliknutím sa objavia ikonky pri miestach, kde sa dá niečo urobiť).

V hre sa celkovo objaví cez 40 postáv s vlastnou minulosťou. V rozhovoroch tak nebudete získavať iba potrebné vodítka, ale dozviete sa niečo aj o postavách. Secret Files: Tunguska kombinuje 2D pozadia s polygónovým postavičkami, rozhýbanými v motion capture štúdiu. Grafiku by mali oživiť rôzne animácie, ako oblaky, dym, hmla, lietajúci vtáci či motýle.

Nedávno bola spustená aj oficiálna stránka. Zobrazuje rozhádzanú kanceláriu Wladimira, ktorú môžete dopodrobna preskúmať. Ak budete pozorní, narazíte na milé prekvapenie. Ďalšie informácie sa budú postupne na stránku pridávať. Nádejnú adventúru Secret Files: Tunguska si zahráme v druhom kvartáli budúceho roka.





Secret Files: Tunguska príbeh, oficiálna stránka
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PC

Vývoj: Deep Silver / Animation arts
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. september 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19803)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk