Wargaming končí v Rusku a Bielorusku

Wargaming patril medzi najväčšie východné herné spoločnosti, no s tým už bude koniec a spoločnosť končí v Rusku a Bielorusku

pridal matus_ace 4.4.2022 o 13:40 pod hry
Wargaming končí v Rusku a Bielorusku

HRY > NOVINKY >

Wargaming vznikol v Bielorusku v roku 1998 a v začiatkoch sa sústredil na stratégie. Priniesol série Massive Assault a Order of War, ale skutočne sa preslávil až značkou World of Tanks, ktorá firmu katapultovala medzi najväčších vydavateľov na východe. Postupne rástla značka a s tým aj samotná spoločnosť, ktorá sa rozširovala do ďalších krajín. Neskôr Wargaming svoje sídlo presunul na Cyprus, no stále mal veľké štúdio v Minsku (najväčšia štúdio spoločnosti). S tým je však už koniec. Po invázii na Ukrajinu sa totiž vedenie rozhodlo úplne opustiť Rusko a Bielorusko:

"Spoločnosť Wargaming vykonáva v posledných týždňoch strategickú revíziu svojich obchodných aktivít po celom svete. Spoločnosť sa rozhodla, že nebude vlastniť ani prevádzkovať žiadne podniky v Rusku a Bielorusku.

S účinnosťou od 31. marca spoločnosť previedla svoje podnikanie v oblasti živých hier v Rusku a Bielorusku pod miestne vedenie spoločnosti Lesta Studio, ktorá už nie je so spoločnosťou Wargaming spojená. Spoločnosť nebude mať z tohto procesu žiadny zisk ani dnes, ani v budúcnosti. Naopak, očakávame, že v priamom dôsledku tohto rozhodnutia utrpí značné straty.

Prechod na novú prevádzku dokončíme s náležitou rýchlosťou, pričom budeme aj naďalej plne dodržiavať všetky zákony a zaisťovať trvalú bezpečnosť a podporu našich zamestnancov. Počas prechodného obdobia budú živé produkty v Rusku a Bielorusku naďalej dostupné a bude ich prevádzkovať nový vlastník.

Spoločnosť Wargaming tiež začala proces uzatvorenia svojho štúdia v Minsku. Bude prebiehať v prísnom súlade so zákonom. Vedúci oddelenia produktov a služieb sa čoskoro stretnú so svojimi tímami, aby prerokovali vplyv tohto rozhodnutia na jednotlivé oddelenia.

Zamestnancom, ktorých sa táto zmena dotkne, poskytneme čo najväčšie odstupné a podporu."

Petrohradské štúdio Lesta bolo jednou z prvých akvizícií Wargamingu po úspechu World of Tanks. Kúpil ho v roku 2011, kedy kúpil aj ukrajinské Persha Studia. V roku 2017 k tomu pribudlo moskovské štúdio. Po odchode z Ruska a Bieloruska zostanú Wargamingu ešte štúdiá v Austrálii, USA, Ukrajine (stav tohto štúdia však Wargaming aktuálne nekomentoval), Francúzsku, Nemecku, Dánsku, Anglicku a Česku.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk