Gamescom 2022: WRC Generations bude labutia pieseň Naconu

Francúzske vydavateľstvo Nacon sa tento rok lúči s licenciou WRC a chce tak priniesť najlepšiu a najväčšiu WRC hru.

pridal matus_ace 2.9.2022 o 20:04 pod hry
Gamescom 2022: WRC Generations bude labutia pieseň Naconu

HRY > NOVINKY >

Francúzsky Nacon sa tento rok lúči s licenciou na seriál WRC, ktorá prejde do rúk Codemasters (a teda vlastne EA). Má tak poslednú šancu stanoviť čo najvyššiu latku pre svojich nástupcov a tá bude v podobe WRC Generations. Hry, ktorá zahadzuje číslo, lebo chce byť viac ako len ďalšia časť. Je to ich posledná hra, takže ňou chcú vzdať poctu rally a naozaj ju napchať obsahom. Okrem aktuálneho ročníka bude obsahovať aj obsah z niekoľkých posledných ročníkov. Obsahu je tak v hre naozaj dosť.

Aj WRC vstúpilo do hybridnej éry a inak tomu nebude ani v hre, ktorá výrazne stavia na nových hybridných autách, avšak nájdete tak okrem nich aj ďalšie rally série a dokonca aj ikonické autá z minulosti spolu s legendárnymi jazdcami. Ak nechcete jazdiť s novou Pumou, stále môžete sadnúť za volant nadčasovo parádneho Lancer Evo V ako Tommi Mäkinen (čo som v deme spravil aj ja v momente, keď mi dali voľnú ruku jazdiť si podľa seba). Naozaj je v počte áut a celkovo obsahu hra výnimočná a ak máte radi WRC, strávite tu dlhé hodiny. Dostatok áut je doplnený editorom polepov, ktoré môžete zdieľať s ostatnými a je tu aj systém hodnotenia, aby sa tie najlepšie dostali do popredia.

Keďže je však aktuálne WRC už o hybridoch, musíte sa naučiť správne pracovať s hybridným pohonom. Ten je v hre reprezentovaný troma úrovňami nastavenia, ktoré vývojári nazývajú mapy. Tie sa líšia v tom, ako hybridný pohon využijete. Môžete mať krátkodobú, ale výraznú akceleráciu. Na opačnom póle je dlhšia akcelerácia, ale nie taká výrazná. No a potom je tu nejaký stred medzi týmito nastaveniami.

Prečo by ste si medzi nimi vlastne mali vyberať? Rozdielne nastavenia sa hodia do iných situácií. WRC šampionát jazdcov má naozaj preveriť na rôznych povrchoch a rôznych tratiach. V hre tak budete čeliť rôznym situáciám a musíte si vybrať vhodné nastavenia vzhľadom na to, aké rýchlostné skúšky vás čakajú. Ak vás čaká veľa zákrut s náročným povrchom a krátkymi rovinkami, padne vám vhod skôr okamžité zrýchlenie, keďže ani nedostanete veľa príležitostí na to, a by ste atakovali vysoké rýchlosti. Aby ste z auta vyťažili maximum, musíte pohnúť hlavou.

Autori sľubujú naozaj rozsiahli kariéru, do ktorej mi dali nahliadnuť a vyzerá to tak, že naozaj sľubuje dlhé hodiny hrania. Rozšírili ale aj multiplayer. Ten ponúkne všetky predchádzajúce režimy, ale prináša aj nový režim líg. Tie budú pozostávať z 12 týždňov súťaženia, kde ten prvý slúži na stanovenie úvodného ranku a následne sa už budete pohybovať v rebríčkoch na základe vašich výkonov. Môžete hrať sólo alebo aj v tímoch. Ligy budú rozdelené do 5 rankov a každý z nich bude mať ešte 3 vlastné, čo znamená veľa stupienkov, po ktorých môžete postupovať hore a dole.

Výsledky sa budú odvíjať od toho, ako sa vám bude dariť v online výzvach. Hra pritom prinesie dva typy výziev, kde to budú týždenné výzvy (skôr náročnejšie) a denné výzvy, ktoré budú rýchlejšie a budú sa obmieňať každý deň. Výzvy budú pre všetkých rovnaké a budete mať limitovaný počet pokusov na to, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok. Ak sa vám bude dariť, pôjdete v rebríčkoch hore. Ak nie, môžete spadnúť dole.

WRC Generations síce prinesie aj obsah z minulých hier, ale nebude recyklovaný. Nájdete tu nové assety, nové modely, prepracované sú dokonca aj staršie etapy a mnoho ďalšieho. Nacon a Kylotonn sa so značkou čoskoro lúčia, ale je badať, že svoju poslednú zazmluvnenú hru nechceli odfláknuť. Práve naopak, chcú priniesť svoju najlepšiu a najbohatšiu WRC hru doteraz. Vykročené k tomu majú dobre a ak sa nestane niečo nepredvídateľné, malo by sa im to aj podariť. Presvedčíme sa o tom už 13. októbra.





Gamescom 2022: WRC Generations bude labutia pieseň Naconu  Gamescom 2022: WRC Generations bude labutia pieseň Naconu  Gamescom 2022: WRC Generations bude labutia pieseň Naconu
Páči sa mi! (+2)






PC
PS4
Xbox One
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Nacon / KT Racing
Štýl: Racing
Dátum vydania: 3. november 2022
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk