Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero

Na Gamescome sme si vyskúšali aj netradičný žánrový mix.

pridal matus_ace 4.9.2022 o 11:48 pod hry
Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero

HRY > NOVINKY >

Rockový boh priniesol späť na svet duše najlepších muzikantov z histórie ľudstva, aby si dali poriadne do držky. Prečo? To už musíte zistiť vy v mash-upe rytmickej hry a bojovky God of Rock. Na ňu sme sa na Gamescome pozreli v stánku Modus Games a rovno sme si zahrali aj zápasy proti vývojárom (kde som prehral tak kruto, až som chcel ísť plakať do kúta). Hra vyzerá a aj sa hrá ako mix bojovky a rytmickej hry, čo je dosť unikát a ťažko sa to vysvetľuje.

Spomínate si ešte na Guitar Hero? Po obrazovke išli „noty“ a vy ste na plastovej gitare mali stláčať zodpovedajúca tlačidlá. Podobne to funguje aj tu, lišta s „notami“ je v spodnej časti obrazovky a na ovládači musíte stláčať tlačidlá. Akurát tu proti vám stojí súper a obe postavy proti sebe stoja ako bojovníci, ktorí si rozdávajú jednu ranu za druhou. Rany si ale rozdávajú na základe rozdiely úspešnosti v triafaní nôt. Je to dosť komplexný systém, ale pri hraní naozaj funguje. Hra nemá oneskorenie, prepočítava to okamžite a hneď tak viete, ako na tom ste.

Z bojoviek, hlavne zo Street Fighter série, si berie aj špeciálne útoky (ktoré sa často ovládajú štvrťkruhmi, polkruhmi a podobne) a dokonca aj ukazovateľ EX energie na špeciálne útoky a podobne. Nechýbajú combo breakery a iné mechaniky známe z bojoviek. Celé to funguje prekvapivo dobre. A musíte k tomu pripočítať 12 postáv, každú unikátnu s vlastným bojovým štýlom, silnými a slabými stránkami. Niekto má napríklad jednoduché kombá (teda útoky, ktoré navyše vkladáte pomedzi noty), iný zas dobre vkladá noty do lišty súperovi, ďalší je silný. Dopĺňa ich 8 dynamických úrovní, ktoré sa menia.

Autori hovoria, že tu nie je možné poraziť skladbu, ale ide o to, aby ste porazili súpera. Musím im dať za pravdu, skladby sú naozaj náročné. Môžete hrať proti živým súperom online (vrátane ranked súbojov) aj lokálne, je tu príbehový režim, tréningový režim a je tu aj editor skladieb, kde môžete upravovať noty v skladbách. Hra ponúkne 40 skladieb, ktoré sú zložené exkluzívne pre ňu. Na PC bude možné pomocou modov pridať ďalšie vlastné, no autori to nemôžu oficiálne podporovať.





Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero  Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero  Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero
Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero  Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero  Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero
Páči sa mi!






Gamescom 2022: God of Rock zmieša Street Fightera a Guitar Hero
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5
Switch

Vývoj: Modus Studios Brazil
Štýl: Akcia / Hudba
Dátum vydania: 18. apríl 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19764)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk