Gamescom 2022: Hyenas bude pre Segu veľmi netradičný risk

Sega skúsi s hrou Hyenas vstúpiť na pole multiplayerových FPS, ale tu proti sebe bojuje 5 tímov o popkultúrne poklady.

pridal matus_ace 5.9.2022 o 20:09 pod hry
Gamescom 2022: Hyenas bude pre Segu veľmi netradičný risk

HRY > NOVINKY >

O japonských vydavateľoch sa hovorí, že sú skostnatelí, konzervatívni. Každý v niečom inom, ale ak sa pozrieme na Nintendo, Capcom, Square Enix, Sony a ďalšie, naozaj to platí. Až na Segu. Sega sa nebojí experimentovať, rozširovať svoje portfólio, skúšať nové veci a rozbiehať nové značky. Veď je to tradičná japonská firma, ktorá má pod sebou futbalový manažér, stratégie a mnoho ďalšieho. A teraz skúša online looter shooter Hyenas, čo je nová značka od Creative Assembly, autorov Total War série. Hra vyjde budúci rok a my sme sa na jej alpha verziu mohli bližšie pozrieť na Gamescome. K tomu nám o nej viac porozprával development communications manager Sam Smith.

Creative Assembly neskúšajú len niečo nové, ale aj poriadne netradičné. Bude to síce strieľačka, ale s obsahom zameraným na aktuálnu mladú generáciu, keďže je založená na popkultúre a neraz si z nej uťahuje. Odohráva sa totiž v budúcnosti, kedy sú popkultúrne artefakty neoceniteľné. Vy sa vžijete do kože zlodejov, ktorí si zarábajú tým, že tieto popkultúrne relikvie kradnete. Ale pozor, máte v tom krutú konkurenciu.

Na mape sa stretne 5 tímov hráčov, ktoré musia vylúpiť niekoľko trezorov, aby sa im otvorili dvere na útek. Loot vsak zostáva len tímu, ktorý ho z mapy vynesie, čo sľubuje naozaj kruté boje. Trezory sú roztrúsené po mape, takže si musíte ich polohu naštudovať a dobre si rozmyslieť postup. Navyše proti vám nestoja len nepriatelia, ale aj MURFS – klonovaní strážnici, ktorí majú tieto popkultúrne poklady chrániť. Tých je hneď niekoľko typov, vedia byť naozaj nebezpeční a neboja sa na vás útočiť v skupinách.

Aká bude vaša taktika? To sa už dohodnete s tímom a bude sa tiež odvíjať od schopností vašej postavy. Hra totiž ponúkne niekoľko postáv, každú s vlastnými schopnosťami a zbraňami. Zbrane si tiež viete ďalej modifikovať pomocou získaných itemov. Môžete sa napríklad pokúsiť byť prvým tímom v trezore a toto skúsite zopakovať. Iný tím ale môže číhať pri východe a bez šrámov z predchádzajúcich bojov vás skúsi okradnúť o váš poctivo ukradnutý loot. Ten je pritom nesmierne dôležitý, keďže vám zarába a zvyšuje váš CLOUT rating v hre. Tímová spolupráca bude kľúčová, aby ste vedeli čeliť naozaj rôznym situáciám.

Medzi ne sa rátajú aj situácie, kedy musíte bojovať v nulovej gravitácii. Keďže sa hra odohráva vo vesmíre, narazíte aj na také miesta. Niekde gravitáciu môžete vypnúť sami, inde ju vypnutá defaultne a každý tím sa s tým musí popasovať. Je na vás, ako to skúsite využiť vo svoj prospech. Na pohyb ale potom musíte využívať hák, ktorý dnes nesmie chýbať vo výbave žiadnej hernej postavy. Kľúčom k úspechu je tak dobre preskúmať prostredie, zanalyzovať situáciu, dohodnúť sa s tímom a potom vám stačí už len skill. Ak niekto z vásho tímu padne, môžete ho oživiť na respawneri. Stratí však merch, ktorý dovtedy nalootoval.

Popkultúrne odkazy našli cestu aj do hry a budete tak kradnúť napríklad figúrky Sonica, prípadne sa do trezoru dostanete prístrojom Megadrive Breaching Device. Skôr mladších hráčov chcú zabaviť nielen popkultúrne vtipy, ale chce ich osloviť aj grafika, ktorá trošku napodobňuje Fortnite, možno však kladie väčší dôraz na celshade. To všetko je pre Segu risk a ja budem veľmi zvedaví, ako tento risk pre obe spoločnosti vypáli. Sami uvidíte, keď si budete môcť hru pozrieť rovno v akcii ako my, že nevyzerá najhoršie. Ale nevyzerá ani ako masovka.





Gamescom 2022: Hyenas bude pre Segu veľmi netradičný risk  Gamescom 2022: Hyenas bude pre Segu veľmi netradičný risk
Gamescom 2022: Hyenas bude pre Segu veľmi netradičný risk  Gamescom 2022: Hyenas bude pre Segu veľmi netradičný risk
Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2022: Hyenas bude pre Segu veľmi netradičný risk
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: SEGA / Creative Assembly
Štýl: Akcia / Multiplayer
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19865)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk