Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud

Ako na nás zapôsobil nový cloudový handheld of Logitechu a Tencentu?

pridal matus_ace 22.9.2022 o 22:03 pod hry
Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud

HRY > NOVINKY >

V oblasti cloudového hrania sa už angažuje mnoho veľkých spoločností, ale niektoré by sme tam nečakali. Takou je aj Logitech, ktorý sa spojil s Tencentom a v Berlíne na Logi Play oficiálne predstavil predtým leakovaný handheld Logitech G CLOUD. Ten vyjde v októbri za $349 a my sme mali možnosť s ním stráviť nejaký ten čas – zahrať na ňom, poskúšať si ho, tajne si ho odniesť mimo testovacej zóny a zase vrátiť, nainštalovať tam niečo navyše a pohrabať sa v menu. Nie všetky veci z toho nám Logitech schválil, ale nevedel o tom a nám pomohli k tomu, aby sme si vytvorili lepší obraz.

Najskôr ale tie papierové veci. Handheld ponúka 7“ Full HD 1080p IPS LCD displej s podporou dotykového ovládania 60Hz frekvenciou (a jasom 450 nitov). Poháňa ho Snapdragon 720G, na pripojenie používa 802.11a/b/g/n/ac, 2.4GHz/5GHz wifi a Bluetooth 5.1. Vedľa displeja nájdeme duálne mikrofóny na komunikáciu, dole zase USB-C port na nabíjanie. Na hornej hrane je slider na ovládanie hlasitosti, zapínacie tlačidlo a aj slot na rozšírenie o Micro SD kartu. Úložisko je 32GB a dopĺňa ho 4GB RAM. Zo senzorov sú tu gyroskop a senzor osvetlenia. Nechýba lineárna haptická odozva. O zvuk sa starajú stereo reproduktory.

Celé to beží na staršom Androide 11, nechýba tu Google Play. Na tom je ale dedikovaný herný launcher, takže má handheld akoby vlastný systém, ktorý vás chce čo najskôr dostať ku hrám. Vidíte podporované aplikácie a podobne. Tie sú aktuálne Xbox Game Pass a GeForce Now, hrať ale môžete aj natívne hry z Androidu. Handheld podporuje aj streamovanie z Xboxu a tiež Steam Link. Možností na hranie je tu teda dosť a autori do budúcnosti plánujú ďalšie aplikácie. Celé je to svižné, prepínanie cez Home a Logi tlačidlá je rýchle a viete sa tak bleskovo prepínať medzi aplikáciami, aj keď bežať dokáže len jedna. Systém podporuje aj češtinu.

Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud

Handheld dobre sadne do ruky a musím pochváliť ergonómiu aj váhu. Váži len 463 gramov, do rúk dobre sadne a dobre sa aj drží vďaka textúrovanému povrchu madiel na zadnej strane handheldu. Výrazne sa inšpiruje v Switchi a to až tak, že má podobný čierny okraj displeja. Rozdielom sú napríklad triggery, ktoré sú analógové, takže plynule snímajú stlačenie. Nájdete tu klasické malé analógy, ale sú spracované dobre a s jemnou priehlbinou, aby vám do nich sadli palce. Tlačidlá sú klasické Xboxové, D-pad bol veľmi príjemný. RB a LB tlačidlá sú síce úzke, ale stláčajú sa dobre. ovládanie musím naozaj pochváliť a navyše ho dokážete doplniť ovládaním dotykom.

Zahrali sme si toho naozaj dosť, hlavne z Game Passu, ale z mobilných hier som vyskúšal napríklad PUBG New State. Je jasné, že výkon tu nie je veľmi vysoký, ale aktuálne to na mobilné hry stačí. New State bežal na Ultra pomerne dobre a dal sa bez problémov hrať. V rámci Game Pass hier sa už kvalita líšila tak, ako to z cloudu poznáme. Napríklad Forza Horizon má doisť vysoký input lag a má ho aj tu. Iné hry ale bežali lepšie. Skúšali sme tiež Metal: Hellsinger, Flight Simulator, Dragon Ball FighterZ a nejaké ďalšie. Všetko bežalo dobre.

Akurát to nie je vlastne žiadna novinka. Je to jednoducho menší Android tablet vo forme, ktorá je prijateľná pre pohodlné hranie. A to bez toho, aby ste pripájali nejaké externé ovládače. Dokonca môžete jednoducho zapnúť klasický tabletový režim a mať z toho tablet. Logitech tvrdí, že výhodami sú ideálna veľkosť, kvalitný dizajn, nízka hmotnosť, kvalitný displej a až 12 hodinová výdrž batérie. To nemôžem rozporovať a funguje to. Ale asi si to nechcem kúpiť, lebo nemám dojem, že mi to pridá niečo navyše.

Potom tu máme ďalšie faktory. Napríklad absentuje slot na SIM kartu, takže ak si chcete zahrať niekde na cestách, z mobilu si musíte spraviť hotspot a naň sa pripojiť. Alebo sa teda môžete pripojiť na verejné wifi, ale potom držím palce s kvalitou herného zážitku. V dobe čoraz viac rastúcich 5G sietí ideálnych na hranie z cloudu na cestách je to divné rozhodnutie. Taktiež handheld beží na slabšom HW a staršom SW. Hardvér je jasný, SD720 umožňuje držať cenu nízko. Ale pri Androide 11 sa vynára otázka, ako dlho bude podpora bežať takto hladko, pôjdu aplikácie, budú prichádzať aktualizácie.

Logitech nepriniesol zlé zariadenie. Svojím spôsobom je G Cloud parádny handheld. Akurát mám dojem, že nevie, komu ho chce predať a čo cieľovka očakáva. Hrá sa na ňom dobre, systém je odladený a vyhotovenie je výborné. Ale ak chcem hrať na cestách, stále musím využívať aj svoj telefón, čo mi príde ako nonsens. O pár rokov si tam hi-end mobilné hry zahrám len s kompromismi, čo je na herný hardvér málo. No a vlastne ani neviem, ako to o pár rokov bude s podporou, keď tu budeme mať nejaký Android 15 alebo 16.





Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud  Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud  Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud
Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud  Zahrali sme si s cloudovým handheldom Logitech G Cloud
Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk