1428: Shadows over Silesia dnes prichádza a aj v luxusnej českej edícii

Hra s českým dabingom z obdobia husitského ťaženia je spestrená fantasy prvkami a plne prístupná aj nevidiacim hráčom.

pridal uni 4.10.2022 o 10:56 pod hry
1428: Shadows over Silesia dnes prichádza a aj v luxusnej českej edícii

HRY > NOVINKY >

Očakávaná temná adventúra od jednočlenného štúdia KUBI Games už dnes ponúkne hráčom svoj fantasy príbeh, odohrávajúci sa na pozadí skutočných historických udalostí. Obsahuje ťažké súboje, stealth pasáže a náročné hádanky, a to aj nevidiacim hráčom, pre ktorých je hra plne prístupná. Atmosféru doplní český dabing, mini-artbook a ďalšie tematické bonusy, ktoré prináša luxusné balenie Xzone edície.

Hra vychádza z historických udalostí počas husitského ťaženia na Sliezsko. Historické fakty sú preto pre hru veľmi dôležité, i keď  ide o fantasy príbeh. Preto pri svojom putovaní s dvojicou hlavných postáv stretnete aj čarodejníka alebo bytosti z európskej kresťanskej a pohanskej mytológie.

„1428: Shadows over Silesia sa hrá trochu ako RPG, trochu ako klasické point and click adventúry. Na hráča okrem súbojov čaká množstvo hádaniek, dialógov alebo aj zápiskov, ktoré rozprávajú o hernom svete. Žiada si tak trpezlivého hráča, ktorý sa nikam neponáhľa,“ opisuje svoju hru, ktorá má hernú dobu takmer 30 hodín, autor Petr Kubíček.


Shadows over Silesia je prvá česká hra na PC  s plnou prístupnosťou pre nevidiacich hráčov. Medzi funkciami je kompletné predčítanie všetkých textov v hre, špeciálne popisy prostredia, pokročilé navigačné funkcie spolu s unikátnym sonarom a tiež veľké množstvo zvukových pomocníkov, to všetko navyše v slovenskom znení.

„Keď sme s fyzickými edíciami inak čisto digitálnych hier v Xzone pred rokmi začínali, tak som vôbec neočakával, že sa ich počet bude tak rýchlo rozrastať. Po Shadows over Silesia čoskoro pribudne ešte Happy Game od Amanita Design a v procese je ešte jeden neoznámený projekt,“ komentuje vydanie edície Martin Schovanec, spolumajiteľ Xzone.

Xzone edícia si kladie za cieľ prinášať originálne české hry v luxusnom balení. Aj tentoraz sa tak zberatelia môžu tešiť na spracovanie v podobe mini-artbooku s množstvom tematických bonusov. Vnútri balenia nájdu hráči pražský groš s vyrazeným motívom hry, 2 listy priamo z hry, samolepky, mapu a tiež vystrihovačku.

1428: Shadows over Silesia si môžete vyskúšať v demoverzii na Steame. Fyzickú edíciu si objednáte na Xzone.cz,  pre slovenských zákazníkov na Xzone.sk. Cena je 799 Kč/32,35€.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk