Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

Tie budú ponúkať aj špeciálne herné funkcie. 

pridal AutorNeznámy 18.6.2023 o 15:29 pod hardware
Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

HARDWARE > NOVINKY >

Dostala sa nám česť si 13. júna na výstave v Berlíne pozrieť nový rad televízorov od japonskej spoločnosti Panasonic pre rok 2023. Tie aj naďalej vylepšujú zážitok z hier a filmov.

Spolu bolo predstavených 9 modelov - typu LED(MX) aj OLED(MZ). Konkrétne išlo o MZ2000, MZ1500, MZ980, MZ800, MX950, MX940, MX800, MX710, MX700. Niektoré z nich napríklad vďaka procesoru HCX Pro AI zaisťujú vernú kvalitu HDR OLED obrazu. Iné majú zase vylepšený Filmmaker mód, ktorý má po novom lepšie snímanie teploty okolitých farieb, čo zaisťuje presnú reprodukciu obrazu za akýchkoľvek svetelných podmienok. 

Vďaka novému partnerstvu s Activisionom Blizzard sa Panasonic stal oficiálnym partnerom hry Diablo IV, takže nové OLED modely obsahujú aj množstvo herne ladených funkcií. Tie sú tak kompatibilné s NVIDIA G-Sync, obsahujú herné zvukové režimy a True Game mód a umožňujú mapovanie odtieňov HDR podľa zdroja. Nový režim True Game mód prenáša všetky funkcie presnosti farieb z filmov aj do hier. Táto technológia ďalej podporuje HDMI 2.1, rozlíšenie 4K, obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz, veľmi nízku latenciu a vstupné oneskorenie, VRR a AMD FreeSync™ Premium. Všetky modely s herným režimom Extreme navyše podporujú technológiu Dolby Vision. OLED obrazovka k tomu veľmi dobre zachytí scény v temnom a tmavom prostredí štvrtého Diabla.

Než si ale o konkrétnych modeloch povieme niečo viac, je dôležité upozorniť, že jednotlivé typy, ktoré vám tu ukážeme, sú stále prototypy. Teda nie sú úplne dokončené a nereprezentujú finálny produkt na trhu. Niektoré z nich sú k tomu síce veľmi blízko, a pri iných budú už len minimálne rozdiely, no stále je dôležité uviesť tieto veci na pravú mieru. 

 

Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

Model MZ2000, je špičkový OLED dostupný s uhlopriečkou 55, 65 a 77 palcov. Tento nový
televízor posúva hranice možností kvality OLED obrazu. Je vybavený najmodernejším Master OLED ULTIMATE panelom s technológiou Micro Lens Array a špeciálnou konfiguráciou viacvrstvového riadenia tepla, ktorá zabezpečuje veľký nárast jasu. Obsahuje aj 360-stupňové ozvučenie.

 

Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

OLED model MZ1500 s rozlíšením 4K Ultra HD a uhlopriečkou 42, 46, 55 a 65 palcov zase kombinuje nový design s profesionálnym výkonom panelu Master OLED PRO a najnovšími prednými reproduktormi s vstavaným subwooferom. Tie zaisťujú dynamický priestorový a imerzívny Dolby Atmos zvuk. MZ1500 taktiež využíva Panasonic’s Auto AI funkciu pre analýzu prichádzajúceho signálu, čím okamžite prispôsobuje obrazové a zvukové nastavenia pre šport, hudbu, filmy a podobne. Ako aj minulé modely, aj tento má HDR formáty ako Dolby Vision IQ a HDR10+ Adaptive.

Samozrejme, podporuje aj všetky vyššie zmienené herné funkcie. Pre správne hranie obsahuje aj zvukové módy, pričom Game Control Board má hráčom pomôcť lepšie sa vcítiť do virtuálnych svetov, zatiaľ čo FPS mód pomáha užívateľom vedieť, kde sú ostatní hráči vďaka priestorovo jemným zvukom, ako napríklad kroky po odlišných povrchoch. MZ1500 ďalej obsahuje poslednú iteráciu operačného systému televízora s názvom Home Screen 8.0. Ten prichádza aj s vylepšeniami, ako je Bass Booster funkcia a myScenery funkcia na relaxáciu. Umožňuje aj pokročilé možnosti nastavenia prístupu pre nevidiacich a nepočujúcich. Pri nastavení televízora môže napríklad hlasový sprievodca viesť užívateľov. Nový model používa aj umelú inteligenciu Alexa a Penta Tuner s Twin funkciou.

 

Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

Taký MZ980 má uhlopriečku 42, 48, 55 a 65 palcov a podobne ako jeho bratia MZ1500 a 2000 podporuje Nvidia G-Sync, HDMI 2.1, HCX Pro AI procesor a HDR formáty (HDR10+, HLG a Dolby Vision) a technológiu priestorového zvuku. 

 

Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

Nový MZ800 s uhlopriečkou 42, 48, 55 a 65 palcov a rozlíšením 4K Ultra HD podporuje, ako aj iné televízory od Panasonic, 4K Color Engine Pro. Ten vylepšuje presnosť farieb, kontrast a zlepšuje obraz. Pre streamerov MZ800 zase umožňuje rýchly prístup na Twitch pre streamerov vďaka Google Playu. Obsahuje aj Google TV a Google Assistanta. Navyše všetky filmy, fotky a oveľa viac viete okamžite premiestniť z telefónu na MZ800 vďaka zabudovanému Chromecastu. 

 

Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

Také LED televízory MX950 a MX940 s rozlíšením 4K Ultra HD zase ponúkajú kombináciu kvality obrazu a všestrannosti pri sledovaní rôznych typov obsahov, a taktiež najnovšiu technológiu panelov Mini a Full Array LED s Quantum Dot vrstvou pre vrcholovú LED obrazovú kvalitu s prvotriednym nasvietením a minimálnym Halo efektom. To všetko umožňuje oveľa lepšie ovládanie zadného osvetlenia televízora a zabezpečuje, že tmavé časti obrazu aj zostanú tmavé. MX950 je k dispozícii s uhlopriečkou 55, 65 a 75 palcov a MX940 zasa s uhlopriečkou 43 a 50 palcov. Tieto nové modely po napojení na systém cez NVIDIA RTX grafickú kartu taktiež automaticky optimalizujú input lag a VRR nastavenia. 

 

Panasonic predstavil tohtoročné verzie svojich televízorov

MX800 prichádza tiež s rozlíšením 4K Ultra HD a prináša vysoko kvalitný obraz a zvuk, a zjednodušené užívateľské rozhranie operačného systému Fire TV a HDR Cinema Display. Ten doručuje rozsiahle možnosti farieb so zadným LEDkovým nasvietením. Fire TV prichádza nielen s jednoduchým užívateľským rozhraním, ale aj s vnútorne zabudovanou Alexou pre jednoduché prepínanie a upravovanie vecí pomocou vášho hlasu a stlačením jediného tlačidla.

Takýchto tlačidiel je v tomto modeli viacej. My App tlačidlo napríklad poskytuje skratku do preferovanej aplikácie alebo do operačného systému Fire TV. Picture Mode tlačidlo zasa priamo umožňuje prepínať režimy obrazu, aby sedeli k obsahu, na ktorý sa práve pozeráte. Model prichádza aj s vylepšenou a rozsiahlou organizáciou televíznych kanálov, s prístupom do HbbTV red button aplikácií. Televízor je k dispozícii s uhlopriečkou 43, 50, 55, 65, 75 a 85 palcov.

A na záver, LED televízory Panasonic MX700 a MX710 s rozlíšením Ultra HD (dostupné s uhlopriečkou 43, 50, 55 a 65 palcov) kombinujú smart funkcie Google TV s 4K.  OLED verzie však stále budú na vlastnom systéme Panasonicu s obmedzeným počtom aplikácii. Uvidíme však, či ponuku tento rok rozšíria.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (4)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk