Gamescom 2023: Prince of Persia: The Lost Crown je náznakom návratu ku koreňom a príjemným prekvapením

Na Gamescome si si vyskúšali demo novej 2.5D Prince of Persia hry, ktorá sa vracia k prapôvodným koreňom a prináša aj manipuláciu času zo Sands of Time.

pridal matus_ace 2.9.2023 o 11:16 pod hry
Gamescom 2023: Prince of Persia: The Lost Crown je náznakom návratu ku koreňom a príjemným prekvapením

HRY > NOVINKY >

Ak si odmyslíme Assassin’s Creed a Far Cry, Ubisoft zjavne nevie, čo robiť so svojimi značkami. Rayman spinká dlhým spánkom, Sam Fisher sa kedysi dávno vytratil (a jeho návrat ešte poriadnu dobu potrvá) a remake Pince of Persia: Sands of Time je, zdá sa, prekliaty. Všetko skvelé a populárne značky, no dnes by ste ich nové časti hľadali márne. Keď to ale nejde s veľkými hrami, možno to pôjde s menšími. Ubisoft Montpellier, ktorý má na konte Raymana či Beyond Good & Evil, pripravuje spin-off Prince of Persia, ktorý sa chce vrátiť ku koreňom.

Séria začínala ako 2D akčná adventúra plná nástrah a práve taký má byť aj nový Prince of Persia: The Lost Crown. Ten teda okrem polovice tretieho rozmeru pridá aj nový príbeh a parkourové kúsky. Zabudnite na princa, tu hráte za Sargona, ktorý sa musí vydať do prekliateho mesta Mount Qaf, aby princa zachránil. Podarí sa mu to? To bude na vás. My sme si vyskúšali demo a, veru, je tu trochu badať odkaz na korene série.

Z príbehu sme veľa nemali, v úvodnej animácii sme akurát okrem Sargona stretli aj ďalších hrdinov, ktorí chcú zachrániť princa. Hneď potom sme sa ale vydali do boja. Sargon je vyzbrojený dvojicou šablí a to je dosť na to, aby sa s vašou pomocou porátal s väčšinou nepriateľov. Niekedy to je jednoduchšie, iných nepriateľov musíte skúsiť nejako prekabátiť. Alebo rovno obísť. Demo pekne predviedlo, že nie vždy je najlepšou taktikou priamo boj a niekedy je lepšie sa cez nepriateľov dostať bez toho, aby ste tasili šable. Dá sa to a ušetríte si život. Ak sa ale odhodláte bojovať, musíte zvládnuť aj parry mechanizmus. Jeho správnym využívaním získate dostatok energie na to, aby ste na nepriateľov vybehli so špeciálnym útokom a tak ich hravo porazili. V boji aj pri riešení hádaniek si viete pomôcť aj lukom, ale strážte si zásobu šípov.

Sargon sa nebude len biť, bude aj veľa skákať a loziť. Čo by to bolo za PoP hru, ak by sa tam nelozilo? Budete tak musieť prekonávať rôzne prekážky a aj pasce. K tomu dostanete tradičnú výbavu schopností, aby ste dokázali behať po stenách, hojdať sa, šplhať a podobne. V deme akrobacia pôsobila veľmi plynulo a intuitívne, aj keď tam boli miesta, kde sa oplatilo chvíľu zastaviť a premyslieť si postup. Uvidíme, koľko toho ponúkne celá hra a aké prvky ešte pridá. Zatiaľ je ale jasné, že tie skoky nemusia byť rovnako presné ako pred 30 rokmi, kedy vás skok zle vypočítaný o jeden pixel stál život. Okrem akrobacie a bojov sme si mohli vyskúšať aj niektoré časové schopnosti. Sargon dokáže dashovať vpred v čase, ale vyskúšali sme si aj časovú manipuláciu s prostredím, kedy napríklad obnovíte spadnutú bránu, aby ste sa cez ňu dostali.

V hre nebude chýbať postupné vylepšovanie a vďaka metroidvania dizajnu sa budete môcť vrátiť späť a s novými schopnosťami či zbraňami dostať na predtým nedostupné miesta. Demo toho veľa neukázalo, ale mnohé naznačilo. A to je fajn. Prekvapilo ma a to v dobrom zmysle slova. Rovnako ma aj navnadilo a chcel by som vedieť aj hrať viac. Vizuálne to nie je zlé, aj keď je zrejmé, že štýl každému neaadne. Síce si do 18. januára a vydania hry ešte počkáme, ale ak vám v PoP sérii ide o hádanky, akrobaciu a akciu, mohli by ste si tu prísť na svoje.





Gamescom 2023: Prince of Persia: The Lost Crown je náznakom návratu ku koreňom a príjemným prekvapením  Gamescom 2023: Prince of Persia: The Lost Crown je náznakom návratu ku koreňom a príjemným prekvapením  Gamescom 2023: Prince of Persia: The Lost Crown je náznakom návratu ku koreňom a príjemným prekvapením
Gamescom 2023: Prince of Persia: The Lost Crown je náznakom návratu ku koreňom a príjemným prekvapením  Gamescom 2023: Prince of Persia: The Lost Crown je náznakom návratu ku koreňom a príjemným prekvapením
Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (3)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20453)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk