Čo prináša Witchfire?

Astronauts konečne vydalo svoju novú a dlho vyvíjanú akciu Witchfire, aj keď zatiaľ len v early access.

pridal saver 1.10.2023 o 12:06 pod hry
Čo prináša Witchfire?

HRY > NOVINKY >

Štúdio Astronauts sa po adventúre The Vanishing of Ethan Carter vracia späť k akčnému žánru. Totiž sú to vývojári odídení z People Can fly štýdia, v ktorom spravili Painkillera alebo Bulletstorm. A keďže im guľky chýbali, teraz priniesli Witchfire.

Witchfire ponúka zvláštny mix lootovacích hier a rogue lite hier. Je podobný Vigoru ako Escape from Tarkov, ale bez online prepojenia a multiplayeru. Znamená to, že máte svoju základnú lokalitu odkiaľ sa vydávate na výlety na samotné misie. V nich môžete zabíjať, lootovať a splniť určitý cieľ. Ale vždy sa musíte vrátiť a teda nesmiete zomrieť, inak prichádzate o všetko, čo ste získali.

Zároveň celé je to tu postavené do prostredia čarodejníc a prakticky dark fantasy sveta, ktorý veľmi pripomína Hunt: Showdown. Čakajte tak stredovek, čarodejnice a démonov, ale aj strelné zbrane.

Vo Witchfire sa tak dostávate do malého úvodného sveta, v ktorom sa vám po krátkom tréningu hneď ponúkne portál s výberom misii v okolitom svete. Tie sa budú postupne odomkýnať a ponúka rozsiahlejšie otvorené prostredie. V nich prejdete dedinky, opustené oblasti, hory, a budete narážať na démonov so snahou dostať sa až k finálnemu démonovi.

Popritom môžete lootovať truhlice a získavať z nich bonusy a náboje. Samozrejme je to za cenu návalov démonov, ktorých sa musíte vždy zbaviť. Je tam aj možnosť len okolo nich prebehnúť a zamieriť k najvyššiemu, ale musíte rátať, že je silný a nevyhnutne ho nezabijete na prvýkrát. Musíte sa vylepšovať a následne skúšať znovu. 

Čo sa týka príbehu, síce tu je určité pozadie načrtnuté, ale nečakajte od toho príbehovú hru. Ste tu len na to, aby ste zlikvidovali démonov v rôznych lokalitách. 

Celé je to v peknom vizuále, ktorý ponúka detailný a príjemné prostredie, síce s nádychom temnoty, ale stále nie príliš tmavé. Nechýbajú malé dedinky, ruiny, mlyny a rôzna stredoveká architektúra. Čo je trochu paradoxom, že tu nemáte len revolver, alebo kušu, ale aj viac futuristické zbrane ako sniperku alebo samopal s veľkým zásobníkom.Tie vraj pripravili silní čarodejníci Vatikánu. 

Napriek tomu gunplay je tu dobrý a hrateľnosť je zábavná. Aspoň jej základ, ale už samotný rogue štýl, opakovanie a strácanie všetkého znovu a znovu, už nebude pre každého. Osobne by som povedal, že je veľká škoda, že to nenechali štandardnej hrateľnosti s plnohodnotným príbehom. Toto prostredie sa dalo pekne využiť a spraviť v ňom nového Painkillera.  V tomto stave je to pre tých, ktorí chcú dookola vystrieľavať to isté, ale otázne je, či to má bez multiplayeru respektíve co-opu väčší zmysel. 

Uvidíme, ako hra bude pokračovať v early access, ako sa bude rozrastať a čo nakoniec prinesie pri vydaní.

Witchfire je aktuálne dostupné len na Epicu za 35 eur.





Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?
Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?
Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?
Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?  Čo prináša Witchfire?
Páči sa mi! (+1)






Čo prináša Witchfire?
PC

Vývoj: The Astronauts
Štýl: Akcia
Early Access od: 20. september 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20081)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk