Týždenník - GTA VI sa blíži, rovnako aj Mass Effect 4

Ohlásenie okolo GTA VI, teaser na Mass Effect a aj Steam Deck OLED obohatili tento týždeň.

pridal saver 12.11.2023 o 20:13 pod hry
Týždenník - GTA VI sa blíži, rovnako aj Mass Effect 4

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň Rockstar potvrdil decembrové vydanie traileru na GTA VI. Nejaké predstavenie túto jeseň čakali a nakoniec aj príde. Neohlásili to však len tak, Take 2 potrebovalo tak zakryť svoju veľmi zlú finančnú správu, kde z nejaký dôvodov pôjde tento finančný rok miliardu do mínusu.

EA sa tiež k teasovaniu pridalo a v N7 deň prinieslo aspoň krátky teaser na nový Mass Effect. Ten však príde, až o niekoľko rokov. Najskôr od Bioware príde Dragon Age, zrejme už budúci rok.

Popritom prekvapilo aj Valve, ktoré predstavilo Steam Deck s OLED displejom. Nový steam deck ponechal starý dizajn, zmenšil procesor na 6nm a zväčšil batériu. OLED displej v ňom poteší najviac, len je škoda, že aj výkon zostal pôvodný, keď konkurencia už ide dvojnásobne rýchlejšie. Valve hovorí, že nová verzia aj s procesorom bude o 2-3 roky, ale môže to hovoriť, len preto, aby sa táto verzia zatiaľ predávala. Predtým hovorili aj to, že OLED verziu neplánujú, lebo je to komplikované a bol by potrebný redizajn.

Nový OLED deck už bol aj otestovaný a ukazuje aj malý o 2-3 fps vyšší výkon

Poprit Steamdecku mala svoju predstavovačku aj Ayaneo, firma ktorá vyrába podobne handheldy a teraz prišla so svojimi Remake a Retro edíciami. Okrem slide a otváracích handheldov pridala aj dva minipc v dizajne retro konzol. Doplnili to aj nabíjačkou. 

Sony sa cez týždeň pochválilo predajom 46 miliónov PS5 konzol a rovno dalo svojim novým zariadeniam PlayStation Portal, Explore a Elite dátumy a ceny. Ako prvý príde Portal, čo je handheld, ale bez výkonu a len určený na streaming.  Už sme mali aj jeho unboxing.

V Xboxe boli ďalšie povyšovania a tentoraz sa Alan Hartman stal novým šéfom Xbox Studios. Postupne si tak po pripojení Activisionu upravuje štruktúru vedenia, aj keď ešte stále tam majú Bobbyho Koticka, ktorý odíde na konci roka. Blizzard k tomu povedal, že sa teraz už pod Microsoft môže zamerať aj na singleplayer hry a skloňuje návrat Starcraftu. Už im nebude Bobby o všetkom rozhodovať. Popritom Microsoft ohlásil spojenie s Inworldom, spolu prinesú generatívnu AI a GPT vývojárom hier. Autori hier tak budú môcť generovať AI postavám.  

Nintendo vydalo tiež svoju finančnú správu a v nej hovorí, že predalo už 132 miliónov Switch konzol. Síce predaje konzol im klesajú, ale zisk vďaka hrám a predplatnému stúpa. Budúci rok však už budú musieť priniesť nový Switch 2, aby sa udržali. Nintendo k tomu ohlásilo, že The Legend of Zelda film je v príprave.

Keď sme pri filmoch The Marvels už dostal recenzie a nie sú až tak zlé. Film je taký priemer, ale nie katastrofa ako napríklad Antman. Možno by bol lepší do Disney+, aj vzhľadom na dĺžku. Popritom štrajk hercov už skončil, začína sa natáčať. Trailer bol vydaný na  Mr. Monk's Last Case , Inside Out 2 ale aj na GhostBusters: Frozen Empire a Netflix mal rovno svoj Geek Week a poohlasoval viac vecí. Ukázal nový animák The Witcher: Sirens of The Deep, predstavil aj ich spracovanie  Avatar: The Last Airbender, alebo Three Body Problem. Pripravuje aj  Terminator: The Anime seriál, alebo film Damsel.

Z iných noviniek sa zdá, že Cyberpunk 2077 Ultimate edition vyjde už v decembri, ukázaný bol aj Resident Evil Village na iPhone, ale nejde tam veľmi dobre. Už vieme, že Assassin's Creed Red prinesie hlbší stealth a nové vybavenie, a aj detaily enginu použitého v Alan Wake 2. A objavila sa aj informácia o tom, že  Warner Bros. chce svoje najväčšie značky pretaviť do live service hier. Zvláštne rozhodnutie, ale warner na tom nie je najlepšie, keďže práve zrušil ďalší dokončený film len preto, aby si to mohol odpísať z daní.  Plus cez týždeň vyšla aj nová yakuza

Z recenzii sme sa pozreli na slušného RoboCop: Rogue City, na slabší survival The Lord of the Rings: Return to Moria a aj racing Alaskan Road Truckers. Pozreli sme sa aj na Stranded: Alien Dawn - Robots and Guardians  alebo Galactic Civilizations IV: Supernova. Pridali sme  You Will Die Here Tonight a Savant - Ascent REMIX.   Z hardvéru sme otestovali  Nitro Deck, Sony Bravia QD OLED 4K TV a aj monitor KTC H24V13.

Nakoniec sme sa pozreli na to, ktoré sú nalepšie TV roka 2023 a ktorý sa oplatí kúpiť.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20937)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk