OpenLab inovuje vzdelávanie naprieč celým Slovenskom

Poskytuje učiteľom a študentom bezproblémový prístup k poznatkom z tvorby hier a informáciám o inovatívnych spôsoboch výučby.

pridal PR 9.3.2024 o 18:49 pod hry
OpenLab inovuje vzdelávanie naprieč celým Slovenskom

HRY > NOVINKY >

OpenLab už niekoľko rokov prispieva ku skvalitňovaniu vzdelávania na slovenských stredných školách. Pôsobí na vybraných stredných odborných školách, kde za pomoci odborníkov z praxe prináša svetový štandard vzdelávania v IT.

V priebehu februára zorganizoval OpenLab sériu workshopov pre učiteľov zameraných na prepojenie poznatkov z tvorby hier do modernizácie vzdelávacieho procesu na slovenských základných a stredných školách. Openlab tak nadviazal na úspešnú sériu minuloročných workshopov, ktoré boli zamerané na učiteľov informatiky.

„Uvedomujeme si, že nevieme osobne zastrešiť vzdelávanie študentov na celom území Slovenska, a preto sme radi, že sa môžeme o naše skúsenosti deliť nie len so študentmi napríklad prostredníctvom v spolupráce s Hemisférou pomocou skúšobných hodín (podrobnosti TU) ale aj s učiteľmi vďaka vzdelávaniu pedagógov v najnovších technologických a vzdelávacích prístupoch svetového štandardu.”

Marko Hrivnák, CEO OpenLab o.z.       

Cieľom workshopov bolo ukázať učiteľom ako zatraktívniť vzdelávací proces a motivovať študentov prostredníctvom učenia sa hrami a to nielen na hodinách informatiky. Workshopy prebiehali online formou, s cieľom zapojiť učiteľov zo všetkých regiónov Slovenska, čo sa aj podarilo a na workshopy sa prihlásilo až 73 učiteľov z celého územia Slovenska

OpenLab inovuje vzdelávanie naprieč celým Slovenskom

Workshopy boli financované z verejných zdrojov cez fond na podporu umenia. Odbornú stránku zastrešili lektori z organizácie Hemisféra ľavá o.z., ktorá s pomocou svojich lektorov zastrešuje neformálne vzdelávanie v oblasti vývoja hier. Každý workshop priniesol novú a inšpiratívnu tému a bol vedený vždy odborníkom na danú oblasť. Učitelia sa vzdelávali v nasledovných témach:

  • Programovanie a game design - vytváranie hier bez potreby programovania v softvéri Unity Playground a nástroje na svojpomocné vytváranie jednoduchých vzdelávacích hier
  • 3D modelovanie - základy práce v softvéri Blender a vytváranie 3D modelov ako učebného nástroja
  • Grafika - softvér Krita a využívania vektorovej grafiky, ktorá je kľúčovým prvkom moderného designu, ako nástroja na motiváciu študentov k väčšej angažovanosti

Učitelia si so sebou odniesli množstvo informácií týkajúcich sa tvorby hier, grafiky, zvyšovania motivácie študentov, aplikácií herných prvkov do vzdelávania a v prípade ďalšieho záujmu o dlhodobú spoluprácu majú možnosť začať lektorovať v Hemisféra oz., ktorú nájdete TU.

OpenLab inovuje vzdelávanie naprieč celým Slovenskom

„Ďakujem! Robíte veľa pre učiteľov a zadarmo. Nedá sa to doceniť. Na školenia učiteľov nie sú peniaze a Vy takto veľmi učiteľom pomáhate. A aj vo vhodnom čase - po pracovnej dobe. Robíte užitočnú a potrebnú prácu. Nech sa vám všetkým darí!" vyjadril sa spokojný účastník workshopu.

OpenLab inovuje vzdelávanie naprieč celým Slovenskom

14.3.2023 chystá OpenLab za podpory FPU aj offline workshop v Bratislave, zameraný na nové a inovatívne spôsoby výučby za pomoci Game Designu. Môžu sa naň registrovať učitelia, ako aj študenti posledných ročníkov pedagogických fakúlt kliknutím na tento odkaz.

OpenLab je zároveň viac než otvorený aj spolupráci so základnými školami, napríklad formou skúšobných hodín pre študentov alebo učiteľov a preto nás v prípade záujmu neváhajte kontaktovať prostredníctvom emailu info@openlab.sk. Veľmi radi sa porozprávame o možnostiach spolupráce.





Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: openlab, hemisfera






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20038)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk