OpenLab ponúkol Inovatívne workshopy zamerané na tvorbu hier

Naučiť sa niečo z tohto odboru môžu žiaci na základných aj stredných odborných školách.

pridal PR 14.3.2024 o 21:36 pod hry
OpenLab ponúkol Inovatívne workshopy zamerané na tvorbu hier

HRY > NOVINKY >

OpenLab už niekoľko rokov prináša na Slovensko svetový štandard vzdelávania v oblasti IT a tým výrazne prispieva k zvýšeniu kvality formálneho vzdelávania na stredných odborných školách. S cieľom zvýšiť povedomie o možnostiach v tomto segmente, zorganizoval OpenLab pre študentov základných škôl sériu workshopov zameranú na tvorbu počítačových hier.

Marko Hrivnák, CEO OpenLab o.z., zdôraznil význam základných škôl v procese vzdelávania a potenciál, ktorý v nich OpenLab vidí: „Základné školy považujeme za nosný pilier školstva a v ich študentoch vidíme veľký potenciál, nakoľko už v takto mladom veku sa začína prejavovať talent, ktorý treba podporiť a začať s ním aktívne pracovať. “

OpenLab ponúkol Inovatívne workshopy zamerané na tvorbu hier

Týmto spôsobom poskytol OpenLab študentom na základných školách možnosť objaviť svet programovania, tvorby digitálnej grafiky, herného dizajnu a ďalších zručností. Workshopov sa zúčastnilo vyše 70  študentov, ktorí mali okrem offline workshopov na základných školách, možnosť absolvovať aj online workshopy z pohodlia domova. Pre tých, ktorí nestihli alebo majú záujem pokračovať v podobných workshopoch ďalej, Hemisféra - organizácia zastrešujúca lektorovanie tohto workshopu, pravidelne organizuje podobné vzdelávacie aktivity, ktoré nájdete tu.

Financovanie workshopov podporil cez verejné zdroje Fond na podporu umenia. Odbornú stránku zastrešili lektori z organizácie Hemisféra ľavá o.z., ktorá  zastrešuje neformálne vzdelávanie v oblasti vývoja hier.

OpenLab ponúkol Inovatívne workshopy zamerané na tvorbu hier

Openlab okrem workshopov pre študentov zorganizoval aj workshopy pre učiteľov a budúcich učiteľov, ktoré boli tiež financované z Fondu na podporu umenia. Tie prebiehali online formou vo februári a spolu sa na ne prihlásilo až 73 učiteľov z celého Slovenska, ktorí takto mohli získať nové informácie o tvorbe hier, grafike a aplikácii herných prvkov do vzdelávania. Odbornú stránku zastrešili tiež lektori z organizácie Hemisféra ľavá o.z. Následne prebehol aj offline workshop zameraný na nové a inovatívne spôsoby výučby za pomoci Game Designu, ktorý bol organizovaný v  spolupráci s organizáciami Hemisféra a Skyro - novou strednou odbornou školou zameranou na umelú inteligenciu a informačné technológie v Európe. Skyro otvorí svoje brány už v septembri 2024, a študenti majú možnosť špecializovať sa v oblasti vývoja hybridných aplikácií alebo tvorby digitálnych hier.

OpenLab ponúkol Inovatívne workshopy zamerané na tvorbu hier

OpenLab vďaka podpore partnerov pokračuje vo vzdelávacích aktivitách zameraných na zvyšovanie technických vedomostí aj naďalej. Najbližšie organizované workshopy budú prebiehať v spolupráci s DASATO  už budúci mesiac a to v novootvorenom technologicko-vzdelávacom centre v historickom centre Žiline. Pre viac informácií o plánovaných aktivitách a ďalších projektoch sledujte OpenLab na sociálnych sieťach.

OpenLab je okrem spolupráci so strednými odbornými školami viac než otvorený aj spolupráci so základnými školami, napríklad prostredníctvom skúšobných hodín pre študentov alebo učiteľov. V prípade záujmu je možné kontaktovať OpenLab prostredníctvom emailu info@openlab.sk

OpenLab ponúkol Inovatívne workshopy zamerané na tvorbu hier

OpenLab ponúkol Inovatívne workshopy zamerané na tvorbu hier





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk