Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?

pridal uni 14.8.2006 o 13:57 pod hry
HRY > NOVINKY >

Chris Avellone, ktorý pracoval na takých tituloch ako Knights of The Old Republic 2, Fallout 2 či Planescape: Torment, prezradil zaujímavé informácie o očakávanej RPG Neverwinter Nights 2. Tvorbu postavy v hre si dokonale vychutnáte. Čaká na vás množstvo rôznych odevov a brnení, do ktorých navlečiete svojho hrdinu, pochádzajúceho z rás prítomných v novej edícii pravidiel Dungeons & Dragons (v3.5). Čiže si zvolíte spomedzi elfov, trpaslíkov, polovičných elfov, polovičných orkov a ďalších často miešaných rás, ako aj menej známych obyvateľov sveta D&D, ako sú "drow" temní elfovia, alebo temní gnomovia.

Popri farbe pleti, či účesu vašej postave určíte aj vieru a kódex, ktorým sa riadi a to podľa toho, akého patróna zvolíte. Každá rasa a sub-rasa má svoje výhody aj nevýhody a počas vývoja nadobúda rôzne bonusové zručnosti. Tvorcovia využijú S.P.E.C.I.A.L systém z titulov Fallout, takže sa môžete tešiť na obľúbené perky a z času na čas aj ďalšie alternatívne voľby, ktoré sa dajú zvoliť aj prostredníctvom automatického výberu. K známym povolaniam pribudol "warlock", ideálna magická postava najmä pre začiatočníkov. Tento charakter sa neučí kúzla zo zvitkov, ale podobne ako kúzelník (sorcerer), ich nadobúda a volí počas odpočinku. Zosiela ničivé útočné kúzla, ako sú ohnivé gule, blesky, či magické strely. Súčasťou vývoja postáv sú aj nebojové zručnosti: diplomacia, rečníctvo a iné. Prinútiť niekoho k spolupráci môžete nielen slovnými vyhrážkami, ale napríklad aj tak, že ho schmatnete pod krk.

Vaša partia môže mať štyroch členov (predvolený charakter a traja spoločníci) a každú postavu môžete priamo ovládať a určovať jej ďalší vývoj. Keďže súčasne bojujete vždy len s jedným hrdinom, zrejme využijete pozastavenie hry a plánovanie nasledujúcich krokov.

V Neverwinter Nights 2 nájdete pokročilý "systém vplyvu". Hovoríme o orientácii jednotlivých členov družiny k dobru, či zlu. Spokojnosť jednotlivcov v družine závisí od vášho celkového počínania a od toho, či sa stotožňujú s vašimi metódami a postupom. Ak budete na niekoho mať veľmi dobrý vplyv, zverí sa vám so svojimi tajomstvami, súkromím a môžete ovplyvniť jeho osud a dokonca ho presvedčíte, aby zmenil povolanie. Postavy v partii majú medzi sebou rôzne vzťahy, niektorí si dôverujú, iní sa môžu nenávidieť a tak sa nezverujú každému v družine. Vaši nepriatelia nebojujú len zbraňami a mágiou, ale aj rečami. To znamená, že ak si niekoho pohneváte, bude vás ohovárať a šíriť klebety. A s tým súvisí aj strata dôvery vo vašu osobu a jej pracné znovuzískanie.

Zatiaľ čo v počiatkoch sa bude dej točiť hlavne okolo vašej družiny, neskôr, hlavne v tretej (poslednej) časti hry budete dôležitou figúrkou pri formovaní celej krajiny. Taktiež môžete očakávať masívne boje s veľkým počtom bojovníkov. Napríklad pri obrane mesta pred kreatúrami si užijete obliehanie s katapultmi a rebríkmi na hradbách, kde domobrana odoláva invázii nemŕtvych. Tvorcovia kladú dôraz na nelineárnu hru pre jednotlivca, ale aj multiplayer, ktorý si vychutnáte pri online hre. Súčasťou budú pekné videosekvencie, vedľajšie úlohy a bočné questy a dočkáme sa aj kvalitného setu na výrobu vlastných scenérií a predmetov. To všetko a oveľa viac nás čaká už 18. októbra, kedy bude mať Neverwinter Nights 2 svoju pŕemiéru.





Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2? Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?
Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?
Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?
Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?
Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?
Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?  Čo ponúkne Neverwinter Nights 2?
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PC

Vývoj: Atari / Obsidian Entertainment
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 18. október 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19945)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk