Nová česká logická hra Kubikon 3D dnes vychádza

Chcete trochu relaxu a aj prevetranie mozgových závitov? Táto česká novinka by mala ponúknuť oboje.

pridal matus_ace 23.5.2024 o 22:40 pod hry
Nová česká logická hra Kubikon 3D dnes vychádza

HRY > NOVINKY >

Dnes vychádza nová relaxačná hra Kubikon 3D od českého nezávislého vývojára Petra Kubíčka, ktorý pôsobí pod značkou KUBI Games. Po úspechu jeho predchádzajúcej hry, stredovekej adventúry 1428: Shadows over Silesia, sa Petr rozhodol pre menší vedľajší projekt, ktorý hráča zavedie do farebného sveta kociek.

Hra predstavuje jednoduchý koncept – v každej úrovni je vašou úlohou posunúť rôzne rozmiestnené kocky na plošiny rovnakej farby. Zdá sa to jednoduché, ale má to malý háčik. Akonáhle sa kocka raz pohne, zastaví ju až prekážka. Ide síce o logickú hru, ale úrovne nemajú za cieľ vám príliš zavariť mozgové závity. Hra je vhodná pre všetky generácie a vsádza predovšetkým na minimalistický vizuál a jednoduchý dizajn, pri ktorom si na chvíľu oddýchnete od každodenných starostí. Ako všetko vyzerá v pohybe, sa môžete pozrieť v hravom traileri:

Ak hľadáte výzvu, Kubikon 3D vás nesklame. Ambície dostať sa k lepším hodnoteniam a umiestneniam v rebríčku menia relaxačnú hru na adrenalínové preteky proti času, kde sa každý ťah a sekunda počíta. Na začiatku hra prináša 50 úrovní, ale autor sám sľubuje do budúcnosti ďalší obsah. "Nové úrovne budú prichádzať formou bezplatných aktualizácií. Plánujem ale pre hru tiež postupne vydávať rozširujúce DLC, ktoré prinesú okrem úrovní aj úplne nové prostredia a mechaniky," hovorí Kubíček.

Pre kreatívnych hráčov je pripravený editor úrovní, ktorý umožňuje vytvárať a zdieľať s ostatnými vlastné výtvory. Hra navyše priamo podporuje zdieľanie na Steam Workshop, čo sa môže vďaka komunite stať zdrojom ďalšieho zaujímavého obsahu.

Hra sa prvýkrát predstavila tento rok 5. februára počas Steam Next Festu a odvtedy je k dispozícii aj bezplatná demoverzia. Môžete si tak sami vyskúšať, či vás bude farebný svet Kubikonu 3D baviť. Okrem Steamu je hra tiež dostupná na GOG a Epic Games Store za cenu pod 10 EUR.

Okrem Kubikonu Petr tiež stále pracuje na chystanom príbehovom rozšírení pre 1428: Shadows over Silesia. DLC nesie názov Tourney at the Bear Rock (Turnaj na Medvědí Skale) a ponoríme sa v ňom do vzrušujúceho sveta rytierskych turnajov. Malo by vyjsť v treťom štvrťroku tohto roku a akonáhle sa objavia nejaké bližšie informácie, budeme vás informovať.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22044)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk