Overclocked filmové dojmy

pridal spacejunker 29.8.2006 o 11:26 pod hry
HRY > NOVINKY >

Presne rok od oficiálneho ohlásenia adventúry Overclocked som sa na rovnakom mieste stretol s Martinom Ganteföhrom, hlavným dizajnérom tímu House of Tales. Tajomný príbeh, hovoriaci o piatich pacientoch, do myslí ktorých budete vstupovať v koži psychiatra nabral reálne rozmery a do vnútra pätice mladých ľudí nás zaviedli dve hrateľné ukážky. Mladých pacientov nachádza Dave McNamara v priestoroch starého sanatória a jeho úlohou je preniknúť za bariéru amnézie a odhaliť tajomstvá, spájajúce zúfalo vyzerajúcich mladých ľudí. Ako Martin dodal, príbeh bude podávaný retrospektívne od poslednej spomienky, na ktorú sa pacienti pamätajú a postupne sa hráč dostane na začiatok, ku koreňu veci.

V Overclocked nepôjde iba o pacientov, ale aj o osobu psychiatra, jeho manželku a policajta, spolupracujúceho na prípade. Všetky postavy vystupujúce v hre bude spájať udalosť, o ktorej pacienti nechcú hovoriť a ku ktorej sa musíte dopracovať. Aby sa mladí ľudia rozhovorili, musíte ich ukľudniť rozhovorom a potom pomocou kyvadla uviesť do hypnózy. V tomto okamihu začína spolupráca medzi pacientom a doktorom a obrazovka sa delí na dve polovice. Na jednej vidíte obe postavy a druhá zachytáva spomienku, ktorú následne za pomoci prebiehajúcej seánsy aj hráte. Znie to komplikovane, ale pacient hovorí psychiatrovi to, čo vidí, alebo resp. to, na čo si spomína a hráčovi tak pomáha v orientácii. Ak si pacient spomenie na vysielačku, alebo žiarovku, tak sa pochopiteľne pôjdete na oba objekty pozrieť.

V mysli jedného pacienta nebudete dlhé hodiny, ale pobudnete v nej iba pokiaľ nenájdete časť skladačky, ktorá vás posunie smerom ďalej; k ďalšiemu pacientovi. Mladí ľudia si postupne budú spomínať s kým hovorili, kto s nimi bol v miestnosti atď., čo vám umožní pozerať sa na udalosti z viacerých uhlov. Rozdvojenie obrazovky po prvých pohyboch v novom prostredí (vo vnútri pacientovej mysle) zmizne a hra sa následne zmení na klasickú point'n'click adventúru. Overclocked bude vybavená zaujímavým systémom hotspotov. S každým dôležitým interaktívnym miestom, budete môcť prevádzať rôzne veci. Po kliknutí sa objaví kontextové menu, kde si môžete vybrať, či si do dverí kopnete, skúsite ich otvoriť, alebo priložíte ucho a budete načúvať. Samotný prieskum prostredia a manipulácia s predmetmi sa stáne hlbším.

House of Tales mystifikuje príbehom a zavádza šikovným trikom, s ktorým vzbudzuje u diváka, že sa díva na 3D priestor. Autori používajú jednoduchú geometriu na prostredia, do ktorých je vsadené predrenderované pozadie, čoby textúra! Pomocou približovania obrazu, jemného plávania v priestore a zmene uhlov sa vytvára ilúzia, že skutočne ide o 3D. Rozprávanie príbehu sa aj vďaka kamerovému systému stáva filmovejším a mnohé situácie nemusí zbytočne popisovať nudný text. V mnohých prípadoch stačí len šikovne umiestnená kamera a záber na tvár postavy. Overclocked, ako ma Martin uistil, nebude až tak ukecaná adventúra ako ich predchádzajúci titul Moment of Silence a budú eliminované aj dlhé prechody medzi jednotlivými obrazovkami.

Postava po kliknutí na východ (ktorý je tentoraz vždy zvýraznený kurzorom) okamžite opúšťa obrazovku a aby sa zamedzilo domnienke z teleportácie, tak postava do novej miestnosti vkročí. Overclocked patrí jednoznačne medzi najlepšie adventúry, ktoré boli prezentované na GC a určite aj medzi tie, ktoré netreba podceňovať.





Overclocked filmové dojmy Overclocked filmové dojmy Overclocked filmové dojmy Overclocked filmové dojmy Overclocked filmové dojmy
Páči sa mi!

Zaradené pod: PS Move, ati






PC

Vývoj: ANACONDA / House of Tales
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk