Globálna ekonomika v Counterstrike

pridal je2ry 25.9.2006 o 14:08 pod hry
HRY > NOVINKY >

Zdá sa vám nadpis tejto novinky nezmyselný? Je spojenie akéhokoľvek typu globálnej ekonomiky a akčnej multiplayerovej FPS Counte Strike príliš nereálna vízia? Tak si počkajte do 11. októbra a uvidíte. Valve totiž od tohto dátumu plánuje do CS: Source vniesť element, ktorý sa mnohým hráčom iste nebude páčiť (a to ešte nehovoríme o zmenách v radarovom systéme, pomocou ktorého budete môcť ukazovať spoluhráčom pozície nepriateľov po vzore Battlefieldu). Ceny zbraní a vybavenia nebudú totiž dané fixne, ale ich cena sa bude viazať na ponuku a dopyt na „svetových“ trhoch. Jednoducho povedané, raz týždenne sa upravia ceny všetkých zbraní v hre podľa toho, koľko krát si ich za uplynulý týždeň hráči kúpili.

Ak sa teda za toto časové obdobie 10 % celkových minutých peňazí na všetkých serveroch minie na populárnu karabínu M4A1, jej cena sa zvýši práve o desať percent. Týmto spôsobom chcú vo Valve pravdepodobne donútiť hráčov, aby začali nakupovať aj menej používane zbrane ako P90, MP5 a podobne. Zmena cien sa nevyhne ani ostatnému vybaveniu, ktoré sa dá v hre kúpiť. Samostatnú skupinu budú tvoriť len pištole, kvôli tzv. „pistol rounds“ (prvé kolo každého zápasu), kedy by pri masívnom zvýšení ceny napr. Desert Eaglu nebolo možné danú pištoľ so štartovacím balíkom 800 dolárov kúpiť.

Zamyslime sa, ako to môže zapôsobiť na taktiku a stratégiu hry. Jednoznačne najhoršie s nárastom cien na tom bude AWM, ktorá nemá v hre alternatívu a teda ju rovnako používa T ako i CT strana. V oznámení Valve to nikde výslovne nie je napísane, ale podľa niektorých náznakov sa bude zrejme meniť aj cena armoru a granátov, čiže klasická schéma 2 eko kôl po prehraných pištoľkách sa pri vyššom náraste cien môže zmeniť na 3 a možno aj viac kôl. Na druhej strane je ale možné, že už v druhom kole bude možné za lacný peniaz nakúpiť zbrane, ktoré sa dlhodobo nepredávajú a skúsiť nimi prekvapiť nepriateľa. Nespokojní hráči majú samozrejme v zálohe aj inú možnosť - vrátiť sa k CS1.6, ktorého sa tieto zmeny netýkajú.





Globálna ekonomika v Counterstrike
Páči sa mi!

Zaradené pod: battlefield, valve






na
PC

Vývoj: Vivendi / Valve
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 16. november 2004
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19961)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk